Başbakan Erdoğan’dan
Turizm odaklı kalkınma projesine destek
İstanbul Ticaret odası (İTO) öncülüğünde yürütülen ve AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü “Doğu Anadolu Turizm Odaklı Kalkınma Projesi”ne, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan da destek geldi.
YALÇINTAŞ VE BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ BAŞBAKAN’A BİLGİ VERDİLER
Doğu'nun kalkınmasının hükümetin de birinci gündem maddesi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Doğu Anadolu Turizm Odaklı Kalkınma Projesi Yürütme Kurulundan gelişmeler hakkında bilgi aldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın da katıldığı görüşme Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gerçekleşti. Görüşmeye bölge milletvekilleri, 18 ilden seçilmiş 7 sanayi ve ticaret odası başkanı ve ilgili bürokratlarda katıldı. Gelinen son noktayı anlatan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, projenin hızlı ve istikrarlı bir şekilde sürmesi için bir yürütme kurulu oluşturulduğunu belirterek, yol haritasını belirlediklerini söyledi.
“DOĞUYA YAPILACAK HER YATIRIMI DESTEKLERİZ”
Doğu Anadolu Turizm Odaklı Kalkınma Projesi'nden haberdar olduğunu belirten Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Türkiye için çok önemli bir proje. Biz, bu projeye her türlü desteği vereceğiz. Doğuya yapılan her yardım ülkenin geleceğine yapılan yardımdır. Ancak bu projenin Güneydoğu illerini de içerek biçimde genişletilmesi yerinde olur" dedi. Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasının Hükümet en önemli gündem maddeleri arasında bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bu proje de aynı amacı taşıyor. Bu yüzden konuyu yakından takip edeceğim. Projenin ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceğim" dedi.