DYP, GİK üyelerini ağırladı
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel İdari Kurul üyeleri Esma Kılınç ve Yurdanur Kırşak, DYP İl teşkilatını ziyaret ederek, kadın kolları üyeleri ile fikir alışverişinde bulundular.
Doğru Yol Partisi Genel İdare Kurul Üyeleri Esma Kılınç ve Yurdanur Kırşat, DYP İl Teşkilatını ziyaret ederek, parti kadın kolları ile fikir alışverişinde bulundular.
Toplantıya DYP İl Başkanı Hulusi sırmacı, DYP İl Kadın Kolları Başkanı Nur Kayaalp ve çok sayıda parti kadın kolları üyesi katıldı.
ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulunan GİK Üyesi Yurdakul Kırşak, partilerinin kadına büyük önem verdiğini belirterek, kadın kolları örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM
Amaçlarının kadınların hak ettiği konuma gelmesi için üzerlerine düşeni yapmak olduğunu belirten Kırşak, “ Kadının sosyal hayata daha etkin rol alması için yoğun gayret içerisindeyiz. Partimiz kadının ön planda olduğu siyaseti benimsiyor. Erzurum’da partimizin önemsediği kentler içersinde yer aldığı için ziyaretlerimizden birini de buraya gerçekleştirdik. Kadınların şu an büyük sorunu ekonomik sorunlar ve sorunların aşılması için parti olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmanın gayret içerisindeyiz. Hükümetin ekonomi politikası başarılı olmadığı için en büyük mağduriyeti hanımlar yaşıyor, Hükümet üyelerinin söylediği ifadeler birbiriyle örtüşmüyor ve kadına hak ettiği değer verilmiyor. Partimiz yönetim kademesinde kadınlara hak ettiği değer ve pozisyon veriliyor” dedi.
KILINÇ: ERZURUM HAK ETTİĞİ KONUMA GELMELİ
GİK Üyesi Esma Kılınç da parti olarak kadına hak ettiği değeri vermek için sistematik çalışmalara imza atacaklarını ve bu amaçla gezilerini yoğunlaştırdıklarını ifade etti.
Erzurum’a daha öncede gelme fırsatı bulduklarını belirten Kılınç, “ Erzurum gerçekten doğunun merkezi konumunda olan tarih ve kültür kenti; kentin imajına uygun olarak hak ettiği konuma gelmesi gerekiyor. Kalkınmada kadınların rolü de çok fazla, kadınlar sosyal etkinlikler ve siyasetin içerisinde daha fazla yer almalı” dedi.
SIRMACI: PARTİMİZ KADINA EN ÇOK DEĞERVEREN PARTİDİR
DYP İl Başkanı Hulusi Sırmacı, partilerinin kadına büyük önem verdiğini ve teşkilat olarak kadın çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti.
Parti üst düzey yönetiminden iki hamının Erzurum’a gelmesinin kendileri adına mutluluk vereci olduğunu belirten Sırmacı, “ Parti teşkilatımızda kadın çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Partimiz eski oy potansiyeline kavuşacaktır. bu konu da siyasette kadına önemli görevler düşüyor partimiz , kadını sadece oy için hedef kitle olarak görmüyor, karar mekanizmasında da kadınlara yer veriyoruz.böylesine önemli bir ziyaretten büyük mutluluk duyduk” diye konutu.
KAYAALP: PARTİMİZ HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEK
DYP Kadın Kolları Başkanı Nur Kayaalp da partilerinin kadına hak ettiği değeri verdiğini belirterek, seçilmiş bir kadın kolları başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu ve GİK üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.