ANAP İL BAŞKANI DURAK:
AB’DEN ÇOK, BÖLGESEL KALKINMA ÖNEMLİ
ANAP İl Başkanı Cemil Durak ,ekonomideki olumsuzlukların temelinde bölgeler arası kalkınmışlık farkının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasına yönelik kararları hayatiyete geçirmeden AB’ye girmenin fazla bir anlam ifade etmeyeceğini savundu.
ANAP İl Başkanı Cemil Durak, hükümetin doğu ile batı arasındaki kalkınmışlık farkının giderilmesine yönelik çalışmalar yapmasının önemine değindi.
Ekonomideki makro bazda yaşanan iyileşmeye karşılık ekonomik krizin yarattığı çöküntün yerel bazda devam ettiğini belirten Durak“ Bölgeler arası kalkınmışlık farkının giderilmesi için önlem alınmalıdır.İşsizliğin ve yoksulluğun bir an önce ortadan kaldırılması için önlemler alınmalıdır, Bunun içinde mevcut sanayi tesislerinin güçlenmesini sağlamak gerekiyor. Tesislere yenilerini eklemek, yeni yatırım yapmak istihdamı artırmak gerekmektedir. AB konusunda gerçek başarı sektörleri etkin hale getirmekle sağlanabilir. Süreçteki en büyük engel bölgeler arası kalkınmışlık farkıdır” dedi.
ÖZELLEŞTİRME YANLIŞ STRATEJELERLE YAPILIYOR
Özelleştirmenin yanlış yaklaşımlarla yapıldığını ve kurumların tasfiye edilir duruma getirildiğini belirten Durak “ Hükümet büyük bir reform olarak gösterdiği özelleştirme çalışmaları da maalesef beklene başarıyı sağlayamamıştır. Kurumlar özelleştirme adı altında tasfiye sürecine itilmektedir. Özelleştirme doğru yaklaşımlarla yapılmalıdır. Doğuda devlet desteğine ihtiyaç var ve bu konuda daha dikkatli davranılmalıdır” dedi.