Başkan Taner Bayır, “Bal başta olmak üzere arı ürünleri tüketen bir insana değil Domuz Gribi, top değse zarar vermez.” dedi. Bal, arı sütü, polen ve propolisin, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren çok önemli besin kaynakları olduğunu vurgulayan Taner Bayır, Erzurum’un, söz konusu ürünler bakımından en zengin şehirlerden birisi olduğunu kaydetti.
//İMMÜN SİSTEME DESTEK
Başkan Taner Bayır, Domuz Gribi karşısında panik havası oluşturmanın yersiz olduğunu vurgulayarak, “Her sabah bir bardak ılık su içerisinde bir yemek kaşığı balı seyreltip, birkaç damla limon ekleyerek tüketen adama, Erzurum tabiriyle top bile değmez.” diye konuştu. Arıların, dünyada Allah’ın vazifelendirdiği ilaç depoları olduğuna dikkati çeken Taner Bayır, insanlığın hizmetine sunulan bu canlıların, enzimleriyle aslında şifa ürettiklerini dile getirdi. Arı sütünden polenine, propolisten bala kadar her bir ürünün, vücudun değişik ihtiyaçları düşünülerek meydana getirildiğini anlatan Bayır, “Allah’ın bu mucizevi şifa kaynağı varken, gripten de göz edilemez, panikten de.” ifadelerini kullandı.
//BAL ŞİFA KAYNAĞI
Arı ürünlerinin, vücudun günlük ihtiyaçlarının yanında, vücudun direncini artırdığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Bayır, “İster g3ribe karşı önlem olsun, isterse grip olunduktan sonra kullanılsın, hiç fark etmez. Her iki durumda da arı ürünleri, etkin birer şifa kaynağıdır. Grip olanların arı ürünleri tüketmeleri halinde, hastalıkların çok daha çabuk iyileşeceği görülecektir.” dedi.
Her sabah aç karnına içilen bir bardak ılık su ve bal karışımının, vücudun direncini artıracağını vurgulayan Taner Bayır, “Arı poleni, limon ve süt karışımı, günümüzde bağışıklık sistemini güçlendiren çok önemli bir preparattır. Bu karışım, bir insan vücudunun günlük bütün gereksinimlerini karşılamakla birlikte, hastalıklara karşı vücudu da diri tutar, canlandırır. Gözlere parlaklık verir, solunum ve sindirim sistemlerini düzenler.” şeklinde konuştu. İnsanların sadece hasta olduklarında değil, arı ürünlerini tüketme konusunda devamlı bir kullanım alışkanlığı edinmeleri çağrısında bulunan Taner Bayır, “Bal, arı sütü, polen ve propolis tüketen insanların, hastanelerle kesinlikle işleri olmaz. Hele Domuz Gribi’ne neden olan virüs, bu güçlü şifanın karşısında kesinlikle etkili olamaz.” dedi.