Erzurum Ata Teknokent henüz açılmadan yönetim değişti. Yaklaşık 7 ay önce hizmete girmesi beklenen teknokentin yönetim kurulunda değişikliğe gidildi. Teknokentin yönetim kurulu başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen oldu.
//TÜZEMEN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU
Erzurum'da 2005 yılında kurulan Doğu'nun tek teknoparkı Erzurum Ata Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin inşaatına 2006 yılında Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi karşısında bulunan alanda başlandı. Yaklaşık 4 yıldır inşaatı bitirilemeyen teknokent hâlâ hizmete giremedi. Eski Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz döneminde atanan Teknokent'in Genel Müdürü Prof. Dr. Avni Çakıcı, yaklaşık 7 ay önce yaptığı açıklamada müteaahhite olan borç yüzünden inşaatın teslim alınamadığını belirterek, binanın en geç 2009 yılı Ekim ayında bitirileceğini söylemişti.
//YENİ YÖNETİM KURULU
Ata Teknokent hala hizmete giremezken mart ayında yapılan genel kurulda yönetim kurulundaki isimlerin tamamı değişti. Ata Teknokentin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Şirketlerden Sorumlu Üye Prof. Dr. Üstün Özen, Projelerden Sorumlu Üye Doç. Dr. Mecit Kantarcı, Yapı ve Teknik İşlerden Sorumlu Üye Önder Çalmaşur, Dış İlişkilerden Sorumlu Üye Mimar Ufuk Deveci oldu.
//GÜLYURT’UN AÇIKLAMASI
AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Cihan Haber Ajnası muhabirine yaptığı açıklamada Ata Teknokent'in kimler tarafından yönetileceğine üniversitenin karar verebileceğini kendisinin müdahale hakkı olmadığını söyledi. Gülyurt, "Erzurum adına teknokentin kurulması için çalıştım. Ödenek konularında girişimlerimiz oldu. Bürokratik konularda yardımcı oldum, amacım sanayiciyi ve üniversiteyi bir araya getiren teknokent Erzurum'da faal durumda olsun. Ancak teknokentin nasıl ve kimler tarafından yönetileceğine ben karar veremem. Teknokentin yönetiminin oluşması tamamen üniversitenin insiyatifindedir." dedi.
//TEKNOKENT’İN ÖDENEĞİ
Türkiye genelinde teknoloji geliştirme bölgeleri arasında en fazla ödenek Ata Teknokent'e verildi. Bu zamana kadar 2006 yılında 800 bin lira, 2007 yılında 2 milyon 150 bin, 2008 yılında bir milyon 950 bin ve 2009'da ise bir milyon 500 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon 400 bin lira ödenek sağlandı.
Şu an teknokentte 40'a yakın firma bulunuyor. Bu firmalardan 9'unun aktif olduğunu belirten Rektör Yardımcısı ve Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, yönetim değiştikten sonra da 5-6 firmanın müracaat ettiğini açıkladı. Tüzemen, teknokentin açılışının bu yılın yaz aylarına kalabileceğini söyledi.