İftar yemeğini cami cemaati ile mahalle sakinleri karşılıyor. İftar yemeğinin yanı sıra Mumcu Camii cemaati üniversitede okuyan öğrencilere de karşılıksız burs veriliyor. Cami cemaatinin aldığı iftar yemeği malzemesi yine mahalledeki evlerde sıra ile pişirilip kazanlarla camiye getiriliyor. Cami imam Hatibi Çelebi, “Bu yıl cami olarak, cemaat olarak böyle bir aktivitemiz olsun istedik. Cami cemaati olarak ayrıca fakir üniversite öğrencilerine de cami olarak burs veriyoruz." dedi.
ERVAK BAŞKANI GÜZEL : CAMİ ÖRNEK ALINMALI
ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, “Aşağı Mumcu camisi, klasik anlayışın dışında, sosyal sorumluluk bilinci ile çok müspet hizmetler sunmaktadır.İhtiyaç sahipleri için para, odun, kömür, gıda ve giysi yardımları yapan bu şirin camimiz, ayrıca eğitimleri sırasında maddi sıkıntı çeken öğrencilere burs temin etmekte. Yaz tatilinde mahalle çocuklarına verilen başarılı Kuran kursları, esnafa yönelik aydınlatıcı sohbet toplantılarıyla da çevresindeki insanların dini ve ahlakî eğitimlerine önemli katkılarda bulunmamaktadır.
Camii adeta sosyal bir vakıf gibi çalışıp, etrafına hayırlı hizmetler sunmaktadır.Ramazan dolayısıyla ülkenin her köşesinde kurulan ve reklam kokan iftar çadırlarının aksine, inanması zor ama bu camimiz ramazan ayı boyunca mütevazi iftar yemeği bile vermektedir.
Bilindiği gibi camiler, kendi ihtiyaçlarını cemaatin verdiği maddi destekle karşılamakta, bu paranın temini konusunda ise imamlar oldukça sıkıntılar yaşamaktadırlar.Hemen hemen her Cuma günü, imamların kürsüde sıkılarak istedikleri yardım taleplerine sıkça tanık olmaktayız.
Böyle bir cami örnek alınmalıdır” dedi.