- Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, Doğulu Kadınların Kil Ve Mısır Unundan Elde Edebilecekleri Karışımları Kullanmaları Gerektiğini Söyledi.
Doğulu Kadinlar “Kil” Maskelerine İlgi Gösteriyor
Doğal Güzellik Uzmanı Neslihan Tokkan, karasal sert iklimde yaşayan Doğulu kadınların pürüzsüz bir cilde sahip olabilmeleri için kil ve mısır unundan elde edebilecekleri karışımları kullanmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yılda 450 milyon dolar kozmetik ürünlere harcama yaptığına dikkat çeken Tokkan, “İnsanlarımız para ödemekle kalmıyor, bir de cilt kanseri tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Tamamen organik ve doğal yağlardan imal edilen ürünler kullanılmalıdır” dedi. KANSER OLGUSU
Erzurum’da Lavinya Güzellik Merkezi’nin işletmeciliğini yapan Neslihan Tokkan, Türkiye’de son 10 yılda cilt kanseri vakalarının yüzde 70 artış gösterdiğini ileri sürdü. Makyaj ve cilt bakımı için kullanılan ithal ürünlerin cilt kanserine davetiye çıkardığını iddia eden Tokkan, özellikle kadınların organik ve doğal yağlardan elde edilen ürünleri tercih etmelerini tavsiye etti.
SAĞLIKLI CİLT BAKIMI
Cilt bakım uzmanı Tokkan, soğuk ve sert iklimde yaşayan Doğulu kadınlara sağlıklı bir cilt bakımı için şu formülleri verdi: “Doğunun iklimi sert ve soğuk. Ayrıca burada yaşayanlar çok yağlı besleniyor. Bu da ciltteki yağ oranını artırıyor. Bunun için eşit miktarda bir çorba kaşığı kil, mısır unu ve su karıştırıp cildinize sürün. Bu sayede cildiniz porselen gibi bir görüntü kazanır. Yağlı ciltler için ise çok basit bir maske yapabilirsiniz. Bunun için de yine eşit miktarda bir çay kaşığı kil, bal ve limonu karıştırıp, yüzünüzde 20 dakika bekletin. İki seans sonra farkı farkedeceksiniz. Kuru ciltler için de bir çay kaşığı tuzsuz tereyağı ve balı karıştırıp cildinizde yarım saat bekletin. Çünkü tereyağında A vitamini, balda ise B vitamini var. Tüm bunlar cildin kurumasını ve çatlamasını önler. Bu işlem özellikle soğuk havalarda yapılırsa daha koruyucu bir etkisi olur.”
ERZURUMLU BAYANLARIN ALIŞKANLIKLARI
Öte yandan kil kullanılarak yapılan cilt bakımının Erzurum’daki bayanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Neslihan Tokkan, “Erzurum’da bayanların kozmetik ürünleri kullanma açısından öyle ciddi bir alışkanlıkları yok. Bu da ciltlerinin çok çabuk tahriş olmasına engel oluyor. Ancak iklim itibariyle kışların çok sert geçtiği Erzurum’da, insan cildi çok çabuk etkileniyor ve bunun ilk belirtisi erken yaşlanma oluyor. Hem ekonomik, hem de doğal olması nedeniyle kil kullanılarak yapılan cilt bakımı, işte bu yüzden Erzurum’da çok daha fazla tercih ediliyor. Merkezimizde hemen her gün kille cilt kürleri uygulanmaktadır” diye konuştu.