ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit babasından duygulandıran paylaşım
Şehit babasından duygulandıran paylaşım
Bir haftada 481 işyeri denetlendi
Bir haftada 481 işyeri denetlendi
Yakutiye GM’den depremzedelere moral destek
Yakutiye GM’den depremzedelere moral destek
 MİT'ten Mahmur’da nokta operasyon
 MİT'ten Mahmur’da nokta operasyon
U19 Kadın Millî Takımı Erzurum Kamp kadrosu açıklandı
U19 Kadın Millî Takımı Erzurum Kamp kadrosu açıklandı

Ahmet Göksan

Düzenin Dünyası
27 Ağustos 2024 Salı

“Bütün bunlara rağmen soğukkanlılığını muhafaza eden Türk halkına asabını bozacak, sabrını taşıracak Rum tarafının taşkınlıklarına ancak Birleşmiş Milletlerin mani olabileceği kanaati içindeyiz. İnsan nihayet et ve kemikten meydana gelmiş canlı bir varlıktır ve hareketlerini de kontrol eden asabı vardır. Bunlar üzerine bütün ağırlığı ile çökenler ezilmemek için kıpırdananların mukavemetine ne isyan gözüyle bakabilir ve ne de keyfi emir ve icraatlarına boyun eğmedi diye isyankâr olarak teşhir edilebilir”. 1969  Dr. Fazıl KÜÇÜK

                Bir süredir Ukrayna ile Rusya ve Neden Yahu’nun adamları ile Hamas arasında yaşananlar gerekçe gösterilerek 3. Dünya Savaşı çığırtkanlığı yapılıyor. Çığırtkanlığı yapanların bir kısmının askerlik hizmetini ya kısa süreli veya bedelli olarak yapmış oldukları anlaşılıyor. Doğal olarak suçsuz insanların bir hiç uğruna katledilmelerini kabul etmenin insanlık dışı olduğu biliniyor. Akıl sağlığı yerinde olanlar yaşananlardan rahatsızlık duyuyor olsalar bile emperyal amaç için yapılmakta olduğunun göz ardı edilmemesi gerekiyor. Bu arada çatışmaları körükleyenlerin kandan beslendikleri yadsınamaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

                Ateşkes için biraraya gelenlerin taraflara silah satanlar olması akan kanın kısa sürede durdurulmasını olanaklı kılmıyor. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde kandan beslenmeye öncelikle son vermeleri gerekiyor. Silah satarak kazanacakları paranın bir insanın canının değerini karşılamayacağının da unutulmaması gerekiyor. Silah üreticisi olan ülkelerin yanmakta olan bu yangına körükle koşmalarının dünyamızın daha kötü günlere gidilen yolu da kararttıklarını da vurgulamak gerekiyor.

                Neden Yahu ile Hamas arasında yürütülen çatışmalardan Gazze’nin yıkılmasına koşut yıkımı gerçekleştiren İsrail’in zora girdiği belirtiliyor. İsrail’in bölgedeki varlığının korunması için Amerika ile İngiltere’nin Kıbrıs adasındaki İngiliz üslerini kullanarak yardıma koşuyor olmaları kesin olarak ortalıklara çıkıyor. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 1959 Zürih ve 1960 Londra Antlaşmaları ile kuruluşu imzalanırken olası bir çatışmanın hesaplandığını belirtmek gerekiyor.

                Ada’daki Egemen İngiliz Üsleri kullanılarak yapılan silah gönderilmesi bölge dengelerini alt üst etmekle kalmayacak Kıbrıs Türklerinin de güvenliği için risk oluşturacaktır. Gerekli uyarılarla en azından fazla zaman yitirilmeden kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor.

                Kıbrıs Barış Harekâtının ikinci bölümünde Maraş bölgesindeki Rumların bölgeyi terk etmeleri nedeniyle 50 yıllık dönemde Bayrak İndirme olayının dışında çatışmanın yaşanmamasını dünya kamuoyu da bilmektedir. Mağusa Rum Orta Okulu ve Mezunları Derneği (SAFEGA) Derinya Kapısında bir araya gelerek taşkınlık yapmadan anma toplantısı yaptılar. Her yerde ısrarla yineledikleri adanın yeniden birleşmesi gerektiğini niyet olarak açıkladılar.

                20 Temmuz Barış Harekâtının 50. Yılında Amerikan İşgüderliğinde de anma toplantısı yapıldı. Harekât sırasında öldürülen İşgüder Roger Davis  ile işgüderlik görevlisi Antoniette Varnavas anıldı. İşgüder Julie Fisher ülkesinin adadaki çözümün BM’in kararlarına bağlı olarak çözülebileceğini söylüyor. Amerika bu konuda da yanlı tutumunu bir kez daha ortalıklara koymuş oluyor. Yanlı olduğunun bir başka kanıtı ise karşımızdaki unsurun silahlanmasına katkıda bulunuyor olmasıdır.

 

                Dünya üzerindeki ülkelerin önde gidenlerinin görüşlerine göre arada geçen sürede herkesi tatmin ve mutlu etmesi beklenemez. Yapılan uygulamalardan rahatsızlık duyanlar yeni kişiyi yönetici olarak öne çıkarmaya başlıyorlar. Kıbrıs’ta da karşımızdaki unsurun en önde gideni olan Nikos Hristodulidis’in de yeniden başkan seçilmemesi için çalışmaların başlatıldığı belirtiliyor. Yerine ise Sayıştay Başkanı olan Odiseas Mihailidis’in aday gösterilmesi çalışmalarının başladığı belirtiliyor. Aradan geçen 50 yıllık sürede bu makama adı geçen kişinin seçilmiş olanları aratmamasını dilemekten başka seçeneğimizin olmadığını kaydetmek gerekiyor.

                Adanın askersizleştirmesinin türküsünü çığıranların yaşananlardan sonra Türkiye’yi işgalci olarak suçlamamaları gerekiyor mu ne…

                SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dilimizin Hâli Pür Melâli
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
12 Eylül gölgesinde…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İyi İnsan Olmanın Sırrı: İnsan Suresi Ne Diyor?
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva