ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum ATL arazisinde güzlük ekimi
Erzurum ATL arazisinde güzlük ekimi
Gıda üreten 343 işyeri denetlendi
Gıda üreten 343 işyeri denetlendi
Aşkale’de şeker pancarı hasadı
Aşkale’de şeker pancarı hasadı
Palandöken kavşağında feci kaza: 3 ölü
Palandöken kavşağında feci kaza: 3 ölü
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 3 - Ümraniyespor: 0
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 3 - Ümraniyespor: 0
HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2009 Salı - 06:01

Yoksulluğun gözü kör olsun..

İHA/Doğu Anadolu Bölgesi'nde resmi kayıtlara göre çalışan çocuk sayısı 80 bin. Bölgede 12-14 yaş arasındaki 46 bin 988 kız çocuğu ile 32 bin 886 erkek çocuğu küçük yaşta ekmek mücadelesi veriyor. Erzurum’da kayıtlı çocuk işçi sayısı ise 6 bin 788’i buluyor.

Yoksulluğun gözü kör olsun..

Doğu Anadolu Bölgesi'nde resmi kayıtlara göre çalışan çocuk sayısı 80 bin. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan çocuk işçiliği bölümünde yer alan istatistiklere göre bölgede 12-14 yaş arasındaki 46 bin 988 kız çocuğu ile 32 bin 886 erkek çocuğu küçük yaşta ekmek mücadelesi veriyor.
DOĞU ANADOLU İLLERİ ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın istatistiklerine göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde 12-14 yaş arasındaki 79 bin 874 kız ve erkek çocuğu başta tarım olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet yapıyor. Kurumun internet sitesinde yer alan çocuk işçiliği bölümündeki istatistiklere göre bölge illerinde çalışan çocuk sayıları şöyle:
Ağrı: 12 bin 123, Ardahan: 2 bin 293, Bayburt: bin 314, Bingöl: 3 bin 715, Bitlis: 7 bin 550, Elazığ: 3 bin 939, Erzincan: 2 bin 26, Erzurum: 6 bin 788, Hakkari: 2 bin 457, Iğdır: 2 bin 251, Kars: 3 bin 680, Malatya: 6 bin 373, Muş: 9 bin 784, Tunceli: 421, Van: 15 bin 160.
Bakanlık istatistiklerine göre bölgedeki çocuk işçiliğinde en çok kızlar öne çıkıyor. Başta tarım olmak üzere bir çok sektörde çalışan kız çocuğunun sayısı 46 bin 988 olarak belirlendi. Bölgede çalışan erkek çocuk sayısı ise 32 bin 886.
ÇOCUK İŞÇİLİĞİNDE VAN İLK SIRADA
İstatistiklere göre bölgede en çok çalışan çocuk bulunan il Van. Van'da tarım sektörü ile çeşitli iş kollarında 9 bin 58 kız, 6 bin 102 erkek çocuk olmak üzere toplam 15 bin 160 çocuk faaliyette bulunuyor. Bölgede Van'ın ardından Ağrı 12 bin 123 çocukla ikinci, Muş 9 bin 784 çocukla üçüncü oldu. Bölgede en az çocuk çalışan iller ise 421 çocukla Tunceli, bin 314 çocukla Bayburt oldu.
ÇOCUKLAR AĞIRLIKLI OLARAK TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞTIRILIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çocuk işçilerle ilgili istatistiklerine göre bölgede çocukların en çok tarım sektöründe kullanıldığı belirlendi. Kurum verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı illerde 76 bin 856 çocuk tarım sektöründe istihdam ediliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi kayıtlarında yer almayan sokakta çalışan çocuk sayısı da bölgede hayli fazla. Köyden kentlere göçün yoğun olarak yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde dar gelirli ailelerin çocukları, sokaklarda mendil satarak, ayakkabı boyayarak ailelerinin geçimine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fakırlık 5 Temmuz 2009 Pazar 16:48

belkı yetkililer görürde önlemalırlar bakın bunların hepisi yoksulluk göstergesi sayın başbakan çıkıyor şurdanaldık buraya geldık bir yerden almadınız biryerede getırmedınız ayniyerde sayıyoruz sadece sizın durumunuz degışti oglunuz okuyordu armatöroldu sız ssk dan emekliydınız şimdi millet vekılı emeklisi oldunuz biz yıne aynıyiz ben sen geldiginde 300 lira aliyordum şimdi 600 yüz aliyorum bizde degışıklik yok şükür sız yeyın afıyetolsun biz yemişgibi oluyoruz cavit

Yorumu oyla      6      4  
Erder Tepesi-2 23 Haziran 2009 Salı 13:10

bu devlet sosyal bir devlet de olamaz.Çünkü, sosyal devletin gerekleri de yerine getirilmi yor.Bu ülkede vatandaşın %80'i köle gibi bir durumda.Çok cüz'i belli bir kesim,astronomik bir hayat yaşarken, gelirin büyük bölümünü yerken,çok büyük bir kesimi de,ne yazık ki bu pastadan çok az bir pay almaktadır.1938 den beri de bu böyle gitmektedir.Böyle bir adalet siz uygulama sadece üçümcü dünya ülkerinde vardır.Biz de böyle bir ülkeyiz herhalde?Yıl lardan beri hep gazel okundu ve bir arpa boyu yol alınamadı.Bu ülkede satanat sahiplerinin saltanatı yıkılmadıkça,gelir, adil dağıtılma dıkça bu ve buna benzer manzaraları daha çok görür ve yaşarız.Devletin bankalarını boşal tanlardan,hazineyi har vurup harman savuran lardan,pastanın 3/4'ünü yiyenlerden,üretmeden tükedenlerden,"Ekmek elden,su gölden"zihniye tinden hesap sorulmazsa biz bu kareleri daha çok görürüz.Şeyh Sadi,"Devlet hazinesi,yoksul ların lokmasıdır,şeytanların kardeşlerine yem lik değil" derken ne güzel özetlemiş

Yorumu oyla      6      4  
Ejder Tepesi-1 23 Haziran 2009 Salı 12:43

Hani,bu devlet sosyal bir devletti?Öyle mi? Yoksulluğun değil;vatandaşlarıyla daha çok ilgilenmeyen,gelirlerini halka daha adaletli dağıtmayan,vatandaşın hayat düzeyini yükselt meyen,sosyal eşitsizlikleri gidermeyen, sos yal bakımdan zayıf olan sınıflara yardım etme yerek,sosyal adaleti sağlamayan,insanının onu runa yakışır bir hayat düzeyini yerine getir meyen,bu vazifeyi yüklenmeyen yöneticilerin gözü.........Sosyal devlet kağıt üzerinde değil,uygulamada olan devlettir.Bizde böyle bir şey varmı?Maalesef!Bu ülkede saltanat sınıfları ,imtiyazlı kurumlar,saadet zincirle ri oluşturulmuş,bu ülke 1938 den sonra her halûkârda iyi yönetilememiştir.Devletin gelir leri yıllarca belli yerlere ve kesimlere akmıştır.,AB ülkelerinin fert başına milli gelirleri 25-30-40-45 bin $ iken,bizde niçin, 3-5 bin $ dır???Gelir dağılımının eşit ve adil dağıtılmadığı bir ülkede hukuktan bahse dilemez.Çünkü,tabiatı gereği hukuk,gelir dağılımının eşit olduğu yerlerde vardır.Bu durumda

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Giyim sektörü “yağışlı”
Erzurum’da durmak bilmeyen yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürürken, yazlık ...
CESA hizmete girdi
Cesa Çiğ köfte Salonu Saray Bosna Caddesinde düzenlenen törenle hizmete ...
Önce eleştirildi, sonra kapışıldı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce yaptırılan Esnaf Sarayı, ...
 
Cepte kiralama dönemi
Erzurum’da cep telefonu alım satımıyla uğraşan esnaf, para kazanabilmek ...
“Kuzey Petek Yolu Erzurum’dan geçecek”
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Karadeniz'e geldiğimizde iki önemli dönüm ...
Bakan Şimşek Erzurum'daydı
Maliye Bakanı Şimşek, dün Erzurum'a geldi. Şimşek, öğle yemeği yemek için ...
 
Teşviki kalkınma ajansları yönlendirecek
Devlet Bakanı Yılmaz, “Bölgesel düzeyde sektörel teşvikleri ayrı yaptık. ...
Yatırımlarda 2011 hareketliliği
2011 yılında Erzurum’da gerçekleştirilecek olan 25. Üniversitelerarası ...
Tarımsal üretimde istikrar yok
Erzurum'da 2008 yılında bitkisel üretimde azalma olduğu, hayvansal gıda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Ne diyor bu adam ya?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çizginin Kırmızısı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva