ERZURUM(GHA) – MEMURSEN Konfederasyonu’na Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), Milli Eğitim iş kolunda yetkiyi aldı. Söz konusu iş kolunda faaliyet gösteren memurları ilgilendirel sendikal çalışmalar, bundan böyle Eğitim Bir-Sen tarafından yürütülecek.
Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Milli Eğitim iş kolunda yetkinin artık kendilerinde olduğunu söyledi. Bu gelişmenin, sendika üyelerine ve Milli Eğitim iş kolunda çalışan memurlara hayırlı olması temennisinde bulunan Şimşek, yetkide katkısı olan herkese teşekkür etti.
ŞİMŞEK’İN AÇIKLAMASI
Zinnur Şimşek, Eğitim Bir-Sen’in, güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılma felsefesine sahip olduğunu belirterek, alınan yetkinin, çalışan kesimin lehine kullanılacağı güvencesini verdi. Zinnur Şimşek, yaptığı açıklamada Eğitim Bir-Sen’in ilkelerini de sıraladı. Eğitim Bir-Sen çatısı altında bulunan herkesin, dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu bildiklerini ve kabul ettiklerini belirten Şimşek, “Sendikamız, birey hakkının en temel insan hakkı olduğunu bilmek ve korumakla mükelleftir. Misak-ı Milli sınırları içinde devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü savunmak ve korumak, insan haklarına yönelik her türlü şiddet, baskı, zulüm ve haksızlığa karşı çıkmak, her düşünceyi, özgür iradeyi, fikir inanç ve ifade özgürlüğünü en temel insan hakkı bilmek ve savunmak, sendikamızın ölçüsüdür. Antidemokratik, çağdışı oluşum ve yapılanmalara karşı çıkarak, demokratik hukuk devletinin kurulması ve korunması için mücadele etmek, toplumun kültür alt yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak, insanımızın değer yargılarına saygılı olmaksa, temel prensiplerimizdir.” diye konuştu.
ŞİMŞEK, İLKELERİ SIRALADI
Milli Eğitim iş kolunda yetki sahibi olan Eğitim Bir-Sen’in Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, sendikanın diğer ilkelerini de şöyle sıraladı: “İdeolojik ve siyasi yapılanmalardan her zaman ve zeminde uzak kalmak. Siyasi partilerimizin tümüne aynı uzaklıkta ve aynı mesafede olmak. Sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde, yapıcı, uzlaşmacı ve ilkeli olmak. Sendikacılığın tüm aşamalarında sendikal demokrasiyi egemen kılmak. Sınıf ve zümre, dil, din, ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmamak. Özgür iradeye dayalı hür ve ilkeli sendikacılık prensiplerini benimsemek ve savunmak. Eğitimde fırsat eşitliğini, olmazsa olmaz kural bilmek ve sistemimize hakim kılmaya çalışmak. Ülke kalkınmasının ancak eğitimle olabileceğini yılmadan usanmadan insanımıza anlatmak, duymak ve görmek istemeyen yetkililere duyuruncaya kadar mücadele etmek. Devletin Anayasamızda ifadesini bulan tüm ilkelerine bağlı kalmak ve korumak. Devletin 'Sosyal Devlet' ilkesini mutlak ve kamil manada hayata geçirilmesi için yasal ve hukuk zemininde her türlü mücadeleyi vermek. Hukuk devletinin, hukukun üstünlüğüne ve uluslar arası hukuk normlarına bağlı kalınarak korunacağına inanmak. Önemli olan toplumun bir kısmını değil tamamını kucaklamak, iş kolumuzda çalışanların tamamını sendikamıza üye yapmaktır.”