ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen eğitim seminerinde EndNote bibliyografya programının tanıtımı yapıldı. Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen seminerde uzman konuşmacı Hakan Uyar, çeşitli bilgiler verdi.
Dünya çapında akademik enstitülerde ve araştırma kurumlarında yaygın olarak kullanılan, akademik personel, öğrenci ve araştırmacıların makale, tez vb. çalışmalarının yazımı aşamasında baştan sona yardım amacıyla tasarlanmış web tabanlı bir hizmet olan EndNote bibliyografya programı için Atatürk Üniversitesi bir yıl süreyle lisans anlaşması imzaladı.
EndNote; makale, tez vb. yazımı aşamasında çalışmayı yürütenlerin kendi bilgi veri tabanlarını oluşturmalarına, bibliyografik bilgilerini (örneğin kitaplar, dergiler, kataloglar, görsel veriler vb.) saklamaya, bilgilerini yönetmelerine ve verilere kolaylıkla ulaşılmalarına yarayan özel bir veri tabanı uygulaması.
UYAR BİLGİ VERDİ
Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program tanıtımı toplantısında uzman Hakan Uyar EndNote Yazılımı ile yapılabilenleri şöyle sıraladı:“EndNote bir online arama aracıdır. Size online bibliyografik veri tabanlarında arama yapma, referansları doğrudan ve yeniden düzenleme konusunda en kolay yolları sunar. Ayrıca EndNote online servislerden, CD`lerden ve veri tabanı kütüphanelerinden veri dosyaları import işlemi için birçok seçenek sunar. EndNote bir referans ve imaj veri tabanıdır. Özel kütüphanelerinizde bibliyografik referanslar depolama, yönetme ve arama işlemlerinde uzmandır. Grafik, tablo, şekil ve formül içeriklerinin her birinin kendi altyazı (caption) ve anahtar kelimelerini (keywords) düzenleyebilirsiniz. EndNote ile makaleler ve bibliyografiler oluşturun. Cite While You Write özelliği ile Microsoft Word`de atıf, şekil ve tablolar dizini oluşturabilirsiniz. Siz makalenize referans, şekil ve tablo eklediğinizde listeler otomatik olarak oluşturulur. Microsoft Word şablonları ile yayımcılar tarafından istenen makale formatları konusunda size kolaylık sunacaktır. “