ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
HABERLER>GUNCEL
4 Haziran 2015 Perşembe - 17:26

Yeşilyurt’tan sağduyu çağrısı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt HDP mitingi nedeniyle HDP’liler ile MHP’liler arasında çıkan olaylar neticesinde AK Parti teşkilatlarına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi, sağduyu çağrısı yaptı.

Yeşilyurt’tan sağduyu çağrısı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt HDP mitingi nedeniyle HDP’liler ile MHP’liler arasında çıkan olaylar neticesinde AK Parti teşkilatlarına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi, sağduyu çağrısı yaptı.

YEŞİLYURT AÇIKLAMA YAPTI

Yeşilyurt yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün şehrimizde maalesef talihsiz çatışmalar yaşanmıştır. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde yaşanılan bu tür olaylar Erzurum ve ülkemize zarar vermektedir. Her vatandaşın huzur ve güven ortamında demokratik hakkını kullanacağı sandıklara gölge düşürülmemelidir.

Her siyasi partinin kanunların belirlediği çerçevede seçim kampanyası yapma hakkı vardır. Ve bu kapsamda da demokratik hakkını kullanarak belirlenen sınırlar içerisinde miting yapabilir. Fakat toplumu kışkırtarak, siyasi partileri ve seçmenleri birbirine düşürmeye çalışmak ne siyasi ahlaka ne de vicdana sığan bir tutum değildir. Her siyasi parti toplumsal değerleri göz önünde bulundurarak seçim çalışmalarını sürdürmelidir. Biz siyasetçilere yakışan budur. Çünkü biz siyasi parti yetkilileri olarak şehrimizin huzurunu düşünmek ve ona göre hareket etmek zorundayız. Huzursuzluğa neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden geri durmalıyız.

ERZURUM SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN ZARAR GÖRMEMELİ

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bugüne kadar bizlere yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı duruşumuzdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz de. Yüce milletimizin huzuru siyasi çekişmelerin kurbanı olmamalıdır. Bugün yaşanılan bu olaylarda maalesef çirkin görüntüler ortaya çıktı. MHP bayrakları taşıyarak elleriyle bozkurt işareti yapan gruplar tarafından partimizin bayrakları ve afişleri sökülüp yırtılırken teşkilat binalarımıza da saldırılar gerçekleşti. Bu çirkin saldırılar inkar edilemez. Çünkü görüntülerle tesbit edildi. Biz AK Parti ailesi olarak beklerdik ki buna sebep olanlara olaylar anında diğer siyasi parti teşkilatlarından sükunet çağrısı yapılsın, bu ahlaksızlığı yapanlara tepki gösterilsin. Maalesef böyle bir tavıra şahit olamadık. AK Parti’ye değil de HDP’ye oy verin diye sinsice bir plan içerisinde olanlardan bu tavrı beklemek te hayal olsa gerek.

AK PARTİYE YAPILAN SALDIRI

HDP mitinginde AK Parti’ye yönelik yapılan bu saldırı bir çok soru işaretini de içinde barındırmaktadır. Bunu gözardı edemeyiz. Bizim mücadelemiz sandık içindir. Biz sokağa, kargaşa değil huzur getirme çabasındayız. Tüm siyasi partileri kaos ve kargaşaya değil sandığa davet ediyoruz. Bizim ve her siyasi partinin hesap yeri sandık olmalıdır. Gönül isterdi ki, HDP ve MHP çıkan bu olaylara seyirci kalmasın tahriklere meydan vermemesin.

MHP7Lİ ÜYE DE İMZA VERDİ

Miting alanının tahsisi Yakutiye ilçe seçim Kurulu tarafından yapılmış olup bu kararın altında MHP’li üyenin de imzası bulunmaktadır. Ancak buna rağmen halka meydanı AK Parti’nin tahsis ettirdiği yönünde aldatıc ve yanıltıcı propaganda yapılmaktadır. Diğer taraftan HDP’ liler de sosyal medya üzerinden AK Partililer tarafından kendilerine sldırıldığı şeklinde kamuoyu oluşturmaktadır. Olrtada AK Parti’ ye yönelik kirli bir tezgah olduğu açıktır. Halkımız bu tür çirkin tezgahların bilincinde olarak sandıkta gereken cevabı verecektir.

GEZİPARKI TEZGAHI

Şunu ifade etmeliyim ki, huzuru bozarak ülkeyi kaosa sürüklemeye, Gezi ruhunu yeniden ortaya çıkarmaya çalışanlar boşuna heveslenmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlik güçleri bunların her zaman karşılarında olacaktır.

AK Parti ailesi olarak hep huzur ve güvenin sağlanması için çabalayacağız. Ülkemiz için, milletimiz için, Erzurum için... Bize yakışan budur. Her türlü hakaret ve saldırıya rağmen AK Partili arkadaşlarımız sağduyuyu elden bırakmamıştır. Onlara teşekkür ediyorum.

Yüce milletimiz içine çekilmeye çalışıldığı bu tuzaklara her zaman olduğu gibi bu dönemde de düşmeyecektir. Erzurumlu her seçim döneminde sergilediği vakur duruşundan vazgeçmeyecek, huzur ve güven ortamında geçireceği bu seçim döneminden de anlının akıyla çıkacaktır.

Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği şu dönemde Erzurumlu vatandaşlarımız sandığa gidip, hiçbir baskı altında kalmadan oyunu kullanmalıdır. Seçimlere günler kala bütün Erzurumlu hemşerilerimi sağduyuya davet ediyorum. Aynı sağduyu çağrısını diğer siyasi partilerden de beklediğimizin altını çiziyorum. Kentin huzurunu kaçırarak, sandığa gölge düşürmeye çalışanları ise yüce milletimizin takdirine, mahşeri vicdanının değerlendirmesine bırakıyorum.”

 
DAİB Genel Sekreterliğine Karapınar atandı
 
Atatürk Anadolu Lisesi sergisi yoğun ilgi gördü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bosna Caddesi’nde alt yapı yatırımı
ESKİ tarafından İPA Projesi kapsamında Bosna caddesi, Atatürk Bulvarı, ...
Yandırmaz Daire Başkanlığı’na atandı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet ...
Yakutiye’de Tarihle Sanat buluştu
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, aralarında eşi Özden Altıparmak'ın ...
 
Demir seçmenleri uyardı
M.COŞKUN-7 Haziran Seçimlerinde Nüfus Cüzdanları ile ilgili sorunları ...
Ovit bitiyor, sıra Kop'ta
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Bayburt ve Erzurum arasında kış ...
Erzurum KHB saldırganı telin etti
Genel Sekreter Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, ‘ Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde ...
 
Cumhurbaşkanına görkemli karşılama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Erzurum’a geldi.
Tuna, ‘Berat Gecesi kurtuluş gecesidir’
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Aydın Tuna, Berat kandili ...
‘Lütuf ve mağfiret iklimindeyiz’
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Berat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva