Erzurum Yeşilay Şubesi’nce 1-7 Mart Yeşilay haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.
Erzurum Yeşilay Şubesi Başkanı Mustafa Erinkarlı başkanlığındaki heyet resmi kurumlara yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında Yakutiye kent meydanında sergi açılışı gerçekleştirildi. Yeşilay şubesi tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Yapılan etkinliklerle halka bir kez daha Yeşilay bilinci kazandırmaya çalıştıklarını belirten Yeşilay Şube Başkanı Mustafa Erinkarlı, devamında gelecek birçok projeyle de bu bilinci yerleştirmeye çalışacaklarını söyledi.
ERİNKARLI’NIN AÇIKLAMASI
Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mustafa Erinkarlı, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası’ sebebiyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi; bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
Erinkarlı, sözlerine şu şekilde devam etti; "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası’ sebebiyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi; bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç (reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar), zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bağımlı olan insan, artık iradesini kullanamayan kendisine, çevresine hatta sevdiklerine bile zarar veren; bu işin ticaretini yapan bağımlılık üreticilerinin elinde sömürülen bir birey haline gelmiştir. Bizim amacımız, bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil; oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Martın ilk haftası kutlanan “Yeşilay Haftası”nı özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için bir vesile olarak görüyorum. Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığımız ve geleceğimiz için bir risktir. Herkese bunu önlemek için aslında büyük görev düşüyor. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek, “Yeşilay Gönüldaşlarının” nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz. Toplumumuzda bağımlı olmayan, özgür olan; kendisine ve çevresine yararlı, üretken, sağlıklı kişilerin varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol modeli olmasını tüm kalbimizle arzuluyoruz. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplum için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum.”