ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çat Karaşeyh’de kaçak kazı operasyonu
Çat Karaşeyh’de kaçak kazı operasyonu
Köprüköy ve Pasinler'de kaçak göçmen operasyonu
Köprüköy ve Pasinler'de kaçak göçmen operasyonu
EGC’den Basın Etik Kurulu çalışması
EGC’den Basın Etik Kurulu çalışması
ATAUNİV’den Ankara Üniversitesiyle iş birliği
ATAUNİV’den Ankara Üniversitesiyle iş birliği
Aziziye yeni bir mahalleye daha kavuştu
Aziziye yeni bir mahalleye daha kavuştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Kasım 2016 Cumartesi - 02:24

Yazarlık Akademisi 2. dönem mezunlarını verdi

Büyükşehir Belediyesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) ortaklaşa yürüttüğü Yazarlık Akademisi, ikinci dönem mezunlarını verdi.

Yazarlık Akademisi 2. dönem mezunlarını verdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) ortaklaşa yürüttüğü Yazarlık Akademisi, ikinci dönem mezunlarını verdi.
Divan-ı Gazi’de düzenlenen programda 30 akademi mezunu sertifika almaya hak kazandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sertifika programında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Edebiyata, düşünceye, fikre önem veren, ‘Ben de bir fikir adamı, ben de bir düşünce adamı olmak istiyorum’ diyen kıymetli yazar adaylarımızı tebrik ederim. Öncelikle şunu ifade edeyim ki bizim medeniyet anlayışımızın, inancımızın, düşünmeye, aklı, fikri çalıştırmaya büyük önem verdiğini yüce kitabımız bize beyan ediyor. Düşünen insan olmak için, akıllı bir insan olmak için mutlaka okumanın ve yazmanın ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Bunun için Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) Cenab-ı Hak’a şöyle niyazda bulunuyor: ‘Allah’ım, bana verdiklerinle beni faydalandır. Bana fayda verecek ilmi öğret ve ilmimi artır.’ Yine Peygamber Efendimiz, ‘Faydasız ilimden Allah'a sığınırım’ diye buyuruyor. Bunun için yaptığımız eğitimin, öğretimin, ilmin önce şahsımıza, arkasından topluma faydalı ilimler olması lazım ki ondan hem bizler hem de insanlık istifade etsin. Eğer öğrendiğimiz ilim bizi doğru yola, güzelliğe, kardeşliğe, barışa götürmüyorsa bilin ki okuduğumuz ilmin bize bir faydası yok. Güzel ilmi olanın, güzel ahlakı olmalı, alçak gönüllü olmalı, insanlara tepeden değil, aynı seviyeden hatta daha alt seviyeden bakabilmelidir. İnsanlar, makamları yükseldikçe böbürlenme, kibirlenme değil, daha alçak gönüllü olmalıdır. Yoksa makamlar, mevkiler, alacağımız bilgiler, beceriler bize sadece yük olur. Beynimizde taşırız, sıkıntısını yaşarız. Ama aldığımız bu öğretiler, bu ilimler, bu güzellikler bizim insanlık sıfatımızı daha da yüceltiyorsa, insanlara insan olarak bakabiliyorsak, Allah’ın yarattığı kâinata güzel bir gözle bakabiliyorsak o zaman yaptığımız ilmin bize bir faydası olduğunu anlayalım.”
“Gelişen bir toplumda kültür en önemli unsurdur”
Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş’a teşekkür etti. Sekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir düşünceyi başlatan kıymetli mesai arkadaşlarıma, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı ve arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bir şehirde kalkınma sadece belediye hizmetleriyle, genel yönetimin hizmetleriyle, özel sektörün hizmetleriyle olmuyor. Her alanda kalkınmamız lazım. Biz hizmetlerimizi üçe ayırmıştık. Bir tanesi kültürel, sportif, sanatsal faaliyetler yapmak. Bir diğeri belediyemizin ve hükümetimizin yapacağı hizmetler. Üçüncüsü de özel sektörümüzün girişimiyle yapılacak Allah’ın verdiği nimetleri en iyi şekilde değerlendirmek. Hayvancılık başta olmak üzere, madencilik, seracılık, organik tarım, gerek kış turizmi gerek yaz turizmi gerek termal turizm… Bunların yanında ticaret ve sanayiyi Erzurum’a kazandırmak… Gelişen bir toplumda mutlaka kültür ve sanat olmalıdır. Yani yazan, çizen, sanat üreten yetişmeli, bulunmalı. Bu milletin değerlerini benimsemiş, özümsemiş ‘Bu milletin adamı’ diyeceğimiz kültür ve sanat adamlarının Erzurum’da yetişmesi lazım. Geçmişte bunlar yetişmiş. Mesela Sümmani Baba… Bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda yaşamış. Rahmetle anıyoruz. Daha birçok isim. Bunlar geçmişte çıkmışsa, bu dönemde de mutlaka bunlar çıkar ve çıkmalı. Çünkü bunlar toplumun ortak adamı. Bunları yetiştireceğiz. İşte bunlardan birileri de sizlersiniz. Bu gruptan ama 10 kişi çıkar, ama 20 kişi çıkar, ama bir kişi çıkar. Çıkacak Allah nasip ederse.”
“Erzurum’dan nice sanatçılar yetiştireceğiz”
Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında Büyükşehir’in sanata ve sanatçıya verdiği değerden de bahsetti. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Belediyede Kültür ve Sanat Merkezi kurduk. Şuanda tiyatro sahneliyorlar, müzisyen bölümümüz var, sinema bölümümüz var. Elimden gelse şuanda sinema filmi bile çektiririm. Basit de olsa çekilsin. Biz de sinema filmi yapabilmeliyiz. Erzurumlu’nun bunu yapmasını engelleyen bir şey yok. Marifet iltifata tabidir. Bizim edebiyatta, sanatta, müzikte, sporda insan yetiştirmemiz lazım. Yazarlarımızın, sanatçılarımızın, müzisyenlerimizin, sporcularımızın olması lazım… Sizi tebrik ediyorum, üç ay vaktinizi ayırdınız. Bu işi organize eden ŞEHİRDER’e teşekkür ediyoruz. Yine bu işi organize eden, benim de çok önem verdiğim arkadaşlarımızdan bir tanesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanımız Mehmet Emin Öz’e çok teşekkür ederim. Şehrimizin bütün çocuklarını okumaya yönlendirmeliyiz. ‘Erzurum en çok okuyan şehirlerden bir tanesi’ deniyor. Bunun için de açmış olduğumuz Bilgi Evleri ve ESMEK binalarında bir salonumuzu kütüphane yapıyoruz. Tüm ilçelerimizde kütüphane olmalı, bilgisayar odaları olmalı, çocuklarımız gelip kütüphanede ve internette ödevlerini yapmalı, araştırmalı ve dünyayı tanımalı… Bütün aşkımızla, Erzurum’a ne yapabilirizin gayreti içerisindeyiz. Belediye hizmetleri, altyapısı, üst yapısı, şehirleşme, modernleşme, ilçelerimizin ve mahallelerimizin güzelleşmesi… İlçelerimizi tek tek tek ele alıyoruz. Altyapısı, üstyapısı ve o şehrin ana caddesini bir turistik kültür-sanat şehri haline getiriyoruz. İşte Uzundere, Narman, Oltu, İspir, Pazaryolu… Hınıs ve Çat devam ediyor. Bu dönemde bütün ilçelerimizi taramış olacağız. O şehre girdiğiniz zaman binaların cephe sağlıklaştırılmasıyla, aydınlatmasıyla, refüjlerin yeşilliğiyle, kaldırımların güzelliğiyle, asfaltıyla, alt ve üst yapısıyla bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. O ilçenin suyu, kanalizasyonu, arıtma tesisi olacak. Yine ilçelerimizde ticarete katkı sağlayacak tesisler olacak. Hınıs, Köprüköy ve Oltu’da canlı hayvan pazarlarının inşaatlarını tamamladık. Pasinler’de inşaat devam ediyor. Arkasından Çat’ta başlayacağız, Tortum’da başlayacağız ve diğer ilçelerimizde… Bu işleri tamamlayacağız. Amacımız bu şehir güzelleşsin ve gelişsin. Biz göreve başladığımızda üç ESMEK şubemiz vardı, bugün yeni açılacaklarla beraber yirminin üzerinde. Bütün ilçelerimizde ESMEK şubeleri olacak. Buralarda meslek kursları veriyoruz. İş garantili kurslara yönlendireceğiz. Sertifika almaya hak kazanan yazarlarımızı kutluyorum. Bu burada kalmamalı, biz ileride çok önemli noktalarda, Erzurum’un değerleriyle bezenmiş, milli ve manevi değerlerimizi üstlenmiş, yazılarında, eserlerinde değerlerimizi aktaran önemli yazar ve çizerler olarak sizleri görmeyi arzu ediyoruz.”
“Başarının mimarı Başkanımız Mehmet Sekmen’dir”
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz de, “Başta belediye hizmetleri olmak üzere şehrimizin bugün bu güzel noktalara gelmesinde elde edilen başarının mimarı Başkanımız Mehmet Sekmen’dir” dedi. Öz, şunları kaydetti: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde ESMEK üç şube ile işe başlamıştı. İki buçuk yıl içerisinde yedi kat arttı. Yirminin üzerinde şubemiz var. ESMEK şubelerimizde 280’in üzerinde öğretmenimiz hizmet veriyor. Yazarlık işinin okumadan geçtiğini bildiğimiz için ESMEK bünyesinde sekiz tane kütüphanemiz var. Bu kütüphanelerimizde 35 binin üzerinde kitabımız var. Bu kütüphanelerimizde Yazarlık Akademisi’nin bundan sonraki kurslarına öğrencilerimiz devam edebilsin diye 15-20 kişilik gruplar halinde okuma grupları oluşturduk. Önümüzdeki dönemde bu ESMEK şubelerine dokuz tane de bilgi evi ilave dilecek. Birisi hizmete açıldı, diğerleri de hazır. Şubat ayına kadar hepsi hemşerilerimizin hizmetinde olacak.” ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş da, “Yazma kabiliyeti olan arkadaşlarımızı yazarlığa doğru motive edici bir akademi düzenledik. Bu akademi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in desteğiyle gerçekleşti” şeklinde konuştu. Akademi hakkında bilgi veren Ertaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akademiyi 40’ar kişilik öğrenciler alarak iki dönemdir yapıyoruz. Bir kursumuz üç ay sürüyor. Bu dönemki 40 öğrencimizden 30’u sertifika almaya hak kazandı. Bu kurslarda felsefe, şiir, medya, kurmaca metinler, bilimsel yazılar ve dilbilim derslerinden atölye çalışmalarına tabi tutuldu öğrencilerimiz. Bu akademide, yazmanın temelinin okumadan geçtiğini özellikle vurguladık. Alanlarında çok ciddi okumalar yaptılar. Bugün sertifika törenini yapıyoruz. Şöyle ki, Yazarlık Akademisi’nde mezunlarımızdan, Yazarlık Akademisi’nin motivasyonuyla üniversite sınavlarına girip de üniversiteye başlayan öğrencilerimiz var. Türkiye genelinde itibarlı olan edebiyat ve sanat dergilerinde yazı hayatına başlayan öğrencilerimiz var. Yakın bir zamanda bu arkadaşlarımızın kitaplarını okuyacağız, bunların ürettiği argümanlarla fikir dünyamızı besleyeceğiz, geliştireceğiz. Bu bakımdan Yazarlık Akademisi misyonunu çok iyi bir şekilde yapmaktadır. Sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. ŞEHİRDER’in Yazarlık Akademisi projesini destekleyen ve şuana kadar kültürel etkinliklerde ezber bozan çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum.”

 
Erzurum’da ilk FETÖ davası
 
ASP'den “Kadına Yönelik Şiddet ve Yansımaları” paneli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ'nin 60’ıncı yılına özel 60 resimlik sergi
Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi Resim Sanat Öğretmeni ABD’li Paul Breuer, ...
Engelliler Erzurum’u işliyor
M.COŞKUN-Engellilere yönelik başlatılan seramik kursunda, kursiyerler ...
Çat kütüphaneye kavuştu
Azizoğlu, “Bina yaparız, inşaatlar yaparız, ama geleceğimizi yetiştireceğimiz ...
 
Nene Hatun’u yürekleriyle işittiler
Erzurum’da eşine ender rastlanır bir etkinlik yaşandı. Yakutiye Gençlik ...
EDT’nin yeni adresi açıklandı
M.COŞKUN-Erzurum Devlet Tiyatroları yeni hizmet binası, Olimpiyat Park’ın ...
Köy konutları için Erzurum Mimarisi önerisi
M.COŞKUN-Erzurum İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Rahmi Şenocak, KEYY konutlarının ...
 
EDT'den Gümüşhane turnesi
Gümüşhane’de Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından ‘Arda ...
Dadaşlar 'Gönül Coğrafyamızdan Türküler”le coştu
Büyükşehir Belediyesi (EBB) tarafından düzenlenen “Gönül Coğrafyamızdan ...
Tivnik'te Kültür Geceleri
M.COŞKUN-Eski ismi Tivnik olan, Erzurum’a 13 km uzaklıkta bulunan Altınbulak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Eleştirisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva