ERZURUM(GHA) – Kış mevsimlerinde boş yatak bulmanın mümkün olmadığı Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi, Yaz mevsimiyle birlikte nefes almaya başladı. Kış mevsiminde hava kirliliği ve solunum yolu enfeksiyonları dolayısıyla binlerce hastanın akınına uğrayan hastane, yılın en sakin günlerini geçiriyor.
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi, yılın en sakin günlerini geçiriyor. Hava kirliği ve soğuk hava yüzünden yüzlerce solunum yolu hastasının akın ettiği Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde, şimdilerde yaz durgunluğu yaşanıyor. Hastane Başhekimi Ayhan Yiğit, kronik hastalar dışında Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki yoğunluğun tamamen ortadan kalktığını söyledi. Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin, Kasım ayından başlayarak Mart ve Nisan aylarına kadar oldukça hareketli bir dönem geçirdiğini hatırlatan Başhekim Yiğit, “Öyle ki, hastanemizdeki hasta yoğunluğu birçok kereler medyanın gündemine bile geldi. Hava kirliliği başta olmak üzere aşırı soğuklar yüzünden solunum yolu rahatsızlıklarına yakalanan yüzlerce hasta, Kış aylarında hastanemize akın ediyor. Mayıs ayından sonra başlayan sükunet, Eylül ve Ekim aylarına kadar devam ediyor.” diye konuştu.
Hastanede halen kronik astım ve bronşit hastalarıyla KOAH vakalarının tedavi edildiğini kaydeden Başhekim Yiğit, bunun dışında hastanede yaşanan yoğunluğun ziyaretçilerden kaynaklandığını dile getirdi. Başhekim Yiğit, “Hastanemiz, sahip olduğu geniş imkanlarıyla Erzurum’un gözde sağlık kuruluşlarından birisi haline geldi. Modern tıbbın en son olanaklarının kullanıldığı hastanemizde, ayrıca birçok solunum yolu hastamıza evde bakım hizmeti de veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
YİĞİT’TEN UYARI
Öte yandan Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ayhan Yiğit, aşırı sıcakların, insan sağlığı açısından neden olabileceği sakıncalara da değindi. Özellikle yaşlı ve küçük çocukların, günün en sıcak saatlerinde dışarıda kalmamaları çağrısında bulunan Başhekim Yiğit, bu gibi durumlarda tansiyon, soluk alıp vermede güçlük ve beyin kanaması gibi ölümcül sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini kaydetti.
Ayhan Yiğit ayrıca, Yaz mevsimlerinde sıklıkla kullanılan klima gibi serinletici cihazlara da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür serinleticilerden faydalanırken süreye dikkat edilmelidir. Çünkü klimalar belirli bir zamandan sonra kısmi yüz felçleri, özellikle boyun eklemlerinde tutulmalara neden olabiliyor. Bu yüzden Yaz aylarında gerekmediği müddetçe güneşe çıkmamak, gölgede kalmak ve bol su tüketmek gerekir.” dedi.