ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum’da 1980-1990 yılları arasındaki sanayi yatırımlarını yüksek lisans çalışması olarak yaptırdığını, bu dönem içerisinde 300 yatırımcının teşvik belgesi aldığını ancak 29 yatırımın gerçekleştirildiğini belirtti.
YAYLALI ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI
MÜSİAD Genel Kurulu’na katılan Erzurum Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ekonomik öngörülerini paylaştı.Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda Taner Bayır, başkanlığa getirildi.
Kendisi de İktisat Profesörü olan Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı, daha önce yaptığı “Yatırım Teşvik Politikalarına Alternatif Bir Yaklaşım” isimli çalışmasını ana hatları ile ortaya koydu. Bu çalışmanın kaynak listesinde de MÜSİAD’ın bir çalışmasının olduğundan bahsederek; kendisinin de bir anlamda MÜSİAD’ın bir üyesi olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum’da 1980-1990 yılları arasındaki sanayi yatırımlarını yüksek lisans çalışması olarak yaptırdığını, bu dönem içerisinde 300 yatırımcının teşvik belgesi aldığını ancak 29 yatırımın gerçekleştirildiğini belirtti. Teşvik belgesi alan yatırımcıların neden ancak yüzde 10’unun yatırımı gerçekleştirdiğini analize tabi tuttuklarını belirten Prof. Dr. Yaylalı, 1980 sonrası dışa açık bir ekonomik politika izlendiğini ve DPT’nin şekil şartlarını sağlayan yatırımcılara teşvik belgesi verdiğini belirtti.
Planlamacı kimliği ile konuyu incelediklerini ve bazı önerilerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Yaylalı; O zamanki adı ile DPT’nin rekabete açık alanları belirlemesi ve bu alanlarda yatırıma izin vermesi, Detaylı girdi ve maliyet analizi yapılması, Yatırımcıdan kaynaklanmayan olumsuzlukların kamu otoritesince yatırımcıya ödenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi’nin yapılan 10. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olarak katılan Taner Bayır’ı tebrik eden Prof. Dr. Muammer Yaylalı çalışmalarında başarılar diledi.