ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
ATAUNİV – ETÜ arasında tarımsal iş birliği
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tekman’da muhtarlar istişare etti
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Tarıkdaroğlu  EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Ürüşan: 'Üretirsek bolluk, bereket olur’
Ürüşan: 'Üretirsek bolluk, bereket olur’
Jandarma’dan Palandöken’de EİT 2025 mesaisi
Jandarma’dan Palandöken’de EİT 2025 mesaisi
HABERLER>EĞİTİM
16 Ekim 2020 Cuma - 01:15

‘Yaşayan Okullar Projesi' hayata geçirildi

Selçuk, “Her bir mimarımız kendi hayalini, kendi sevincini, kendi kıvancını çocukların gözündeki pırıltıyla ilişkilendirerek, hayata getirme, vücut bulma konusunda bir gönüllü faaliyet yaptı ve 23 proje geliştirildi” dedi.

‘Yaşayan Okullar Projesi  hayata geçirildi

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hayata geçirilen Yaşayan Okullar Projesi'ni tanıtan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Her bir mimarımız kendi hayalini, kendi sevincini, kendi kıvancını çocukların gözündeki pırıltıyla ilişkilendirerek, hayata getirme, vücut bulma konusunda bir gönüllü faaliyet yaptı ve 23 proje geliştirildi” dedi.
2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hayata geçirilen Yaşayan Okullar Projesi, eğitim kurumlarının mimari yapılarının öğrencilerin gereksinimleri ve okulların bulunduğu bölgenin özellikleri değerlendirilerek yeniden tasarlanması amacıyla düzenlendi. Sultanahmet Mesleki ve Teknik Okulundaki tanıtım toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlendi. Tanıtım toplantısına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve projeye destek veren mimarlık ofislerinin yetkilileri katıldı.
Çalışma kapsamında 15 mimarlık ofisi tarafından 23 proje hazırlandı. Yaklaşık olarak 150 bin metrekarelik proje alanıyla ortalama 450 derslik ile 15 bin öğrenciye erişmeyi hedefleyen Yaşayan Okullar Projesi’yle; anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, özel eğitim iş okullarının bulundukları bölgenin coğrafi özellikleri göz önünde bulundurarak yeniden yapımı ya da yenilenmesi sağlanacak.
Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “77 tane elimizde sorunsuz arsamız var. Buradan İstanbullu hemşehrilerimize sağ elin verdiğini sol elin farkına varmayacak titizlikte olan hayırseverlerimize, ekrandan bizi izleyen hemşehrilerimize duyurmak istiyoruz. Biz bu arsalarımızı en kısa zamanda hayırseverlerle buluşturmak istiyoruz. Daha önce yapılanlardan farklı olarak ‘Yaşayan Okullar’ projesinin en güzel ilk uygulamasının da bu 77 arsada olmasını istiyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında, “Bugün benim çok ayrı bir mutluluğum var. Çünkü çok eski yıllardan beri okul mimarisi konusunda özel olarak çalışıp, sonsuz hayaller kuran bir arkadaşınızım ve hep okulların içinin nasıl olması gerektiği konusunda, çeşitli varsayımlar üzerinde, akademik çalışmalar, akademik sohbetler ve bazı projeler yapma imkanımız da oldu. Bugün yine bu hayalimizi gerçekleştirmek için tam da keşke dediğimiz şekilde bir mimari atılımın içindeyiz ve bu mimari atılımı, böyle bir binada yapıyor olmanın ayrı bir lezzeti var. Ayrı bir sevinci var. Biz biliyoruz ki, insan-mekan ilişkisi bizim psikolojimizi, antropolojimizi, sosyolojimizi kısaca mutluluğumuzu çok etkiliyor. Ve bu konuda da çocuklarımızın, öğretmenlerimizin mutluluğunu destekleyecek bir ortam oluşturmak hayati bir önem taşıyor. Yükseköğretim hariç 12-13 yılımız bu mekanlarda geçiyor. Ve böyle bir mekanda, çocukların her gün soluduğu havanın, yaşadığı atmosferin onun hayatında nasıl iz bırakmasını istiyorsak, öyle iz bırakması için de bir çaba gerekiyor ve bugün o çabanın içindeyiz. Işığın, sesin, görüntünün nasıl güzelleşeceği ve hayırseverlik olduğu gibi, estetik severlik ne demektir, kıymetini bilmek ne demektir, noktasında da varlık amacı öğrenciler olan okullarımızı güzelleştirmenin peşindeyiz” ifadelerini kullandı.
“15 MİMARIMIZIN GÖNÜLLÜ OLARAK VERDİĞİ BİR DESTEKTEN SÖZ EDİYORUZ”
Bakan Selçuk 15 mimarın projeye gönüllü olarak destek verdiğini vurgulayarak, "Bu destek o kadar önemli ki dünya çapında yarışmaya girsek, nasıl okul mimarisi çalışması yaparız sualinin yanıtı olarak bir proje gerçekleşiyor. Burada her bir mimarımız kendi hayalini, kendi sevincini, kendi kıvancını çocukların gözündeki pırıltıyla ilişkilendirerek, hayata getirme, vücut bulma konusunda bir gönüllü faaliyet yaptı ve 23 proje geliştirildi. Yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz bu projeyi ve bu projenin bitmesi benim açımdan çok çok önemli çünkü projenin bitişi ile ilgili kafamda çok fazla hayal kurdum ve bu binaların yapılması, vücuda gelmesi konusunda da o hayallerimizi, hayata geçirme noktasında bir çabanın içindeyiz. Çok güzel, umut veren haberlerimiz de var. Yaşayan okul projesi çocuğun okul ile birlikte, sanki tabi ortamında yaşıyormuş gibi, zorlama bir mekandan ziyade, onun günlük ihtiyaçlarını doğal olarak giderebileceği ve orada olmaktan dolayı mutluluk duyacağı bir ortamı oluşturmaya gayret ettik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projeye destek veren mimarlık ofisleri yetkililerine plaket hediye etti.

 
‘Türkiye tarımda dünyanın ilk 10 ülkesi arasında’
 
Selçuk SKK verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’ye Kurumsal Başarı ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ...
Yalçın eğitimcilerin beklentilerini açıkladı
Yalçın, okulların salgın sürecinde mutlaka temizlik malzemesi ve maske ...
Didim’den Horasanlı öğrencilere incir jesti
Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, sosyal medya aracılığı ile kendisinden ...
 
Selçuk: 'Aslolan yüz yüze eğitimdir'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim açımızdan aslolan yüz yüze eğitimdir. ...
ATAUNİ Farmakoloji ve Toksikolojide 209’uncu sırada
Atatürk Üniversitesi, üniversiteleri bilimsel yayın performansına göre ...
Hayırsever’den Kavurmacılar’a ilköğretim okulu
Aşkale ilçesine bağlı Kavurmaçukur Mahallesi’nde hayırsever eğitim gönüllülerince ...
 
Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfında yeni dönem
Erdal Karagülle, Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfının yeni genel müdürü oldu.
ATAUNİ’den Moğolistan açılımı
Radvan, iki ülke arasındaki ilişkilerde son 20 yılda önemli gelişmeler ...
Her gün 25 kilometre yolu yürüyor
Pandemi dolayısıyla taşımalı eğitimin olmadığı pansiyonların da kapalı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yılın Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva