Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro kulübünün 50 kişilik ekiple sahneye koyduğu iddialı oyun, ‘Anadolu Destanı’ Halk Dansları Tiyatrosu büyük ilgi gördü. Oyun izleyenleri büyülerken, oyuncular ayakta alkışlandı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor.
Yaklaşık 50 kişilik kadrosu ile hazırlanan ‘Anadolu Destanı’ Halk Dansları Tiyatrosu 16-17 Aralık'ta Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Ferhat Raşit Kına'nın yaptığı oyunda 13 Halk oyunu Yusuf Can Özpolat eğitmenliğinde hikâyesiyle birlikte milli mücadele konularını ele alındı
Salonu dolduran vatandaşlar ile protokol, müthiş gösteriyi ayakta alkışladı.
MİLLİ MÜCADELE ANLATILIYOR
Milli Mücadele destanının anlatıldığı oyunda, halk oyunları adeta dile geldi . Oyunun yönetmenliğini yapan Ferhat Raşit Kına, "Yaklaşık beş yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşları adına yaptığımız çalışmaları bu yıldan itibaren profesyonel yönetim ve kadrolarla ileriye taşımayı düşünüyoruz" dedi.
Erzurum'un en kalabalık kadrosuna sahip tiyatronun bu organizasyonla yine Erzurum'da bir ilke imza atmış olduğunu belirten Kına, "Oyunumuz bir nevi halk oyunlarımızın sesi oldu” şeklinde konuştu.
ERZURUM'UN EN KALABALIK OYUNCU KADROSU
Şehrin en kalabalık kadrosuna sahip olduklarını ve bu hususta Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden gönüllü arkadaşlarla çalıştıklarını kaydeden Yönetmen Ferhat Raşit Kına, Yaklaşık 3 ay süren eğitimler sayesinde genel tiyatro eğitimi, dans eğitimlerinde başarılı olanlarla ‘Anadolu Destanı ‘ oyununu hazırladıklarını vurguladı.
Ekipte bulunan herkesin tiyatroya ve sanata gönül vermiş isimlerden oluştuğunu ve her birinin birer cevher kıymeti taşıdığını söyleyen Ferhat Raşit Kına, "Arkadaşlarımız bu oyun için inanılmaz bir hazırlık dönemi geçiriyorlar. Fedakarlık ediyorlar, yoruluyorlar, kıymetli zamanlarından harcıyorlar. Yani herşeyi sanat için, tiyatro için ve her şeyden önemlisi de, sahneleyeceğimiz ve çok ulvi bir anlam taşıdığına inandığımız bu oyun için” dedi.
YILMAZ, ANADOLU’DAKİ KARATERLERİ ANLATMAYA ÇALIŞTIK
‘Anadolu Destanı’ adlı tiyatro oyununun, Erzurum'daki sanatsal etkinlikleri taçlandıracağını dile getiren Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, "Biz bu oyunda Anadolu'daki karakterleri anlatmaya çalıştık. Mesela çok ünlü sarı gelin türküsün hikayesini, o dönem insanını, yaşayış tarzını, özel günlerini örneğin düğünleri anlattık.. O dönemin asıl kahramanları olan Nene Hatun, Kara Fatma, Kazım Karabekir ve Atatürk'ün hikayesini anlattık. Adı sanı duyulmamış ancak Milli Mücadele için büyük fedakarlıklar yapan kahramanları, Arhavelli İsmail gibi onun hikayesini Karadeniz horonuyla onların kültürüyle anlattık. Bunların hepsini halk oyunlarıyla tiyatroyu harmanlayarak yaptık" diye konuştu.
Yılmaz, Tiyatro kulübünün Aralık ayı içerisinde yaklaşık 4000 çocuğa çocuk tiyatrosu sergilediğini belirtti. Yılmaz, “Elimizden geldiğince tiyatroyu her çocukla tanıştıracağız, bu konuda iddialıyız. Başta Ferhat Raşit Kına olmak üzere Tiyatro kulübüne teşekkür ediyoruz” dedi.
Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, ‘Anadolu Destanı’nı Halk Danslarına yansıtan oyuncuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.