ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mehmetçik imdada yetişti
Mehmetçik imdada yetişti
Erzincan’da okullar yine tatil
Erzincan’da okullar yine tatil
Büyükşehir Kar Timleri iş başında
Büyükşehir Kar Timleri iş başında
‘Kadına Şiddetle Mücadelede El Ele’
‘Kadına Şiddetle Mücadelede El Ele’
Palandöken’den kar farkı
Palandöken’den kar farkı
HABERLER>EĞİTİM
23 Ekim 2020 Cuma - 06:09

YÖK’ten Sanal Laboratuvar projesi

Saraç, “26 Ekim 2020 tarihinden itibaren YÖK Sanal Laboratuvar uygulaması ilk aşamada Dijital Dönüşüm Projesinde yer alan 18 üniversitemizin Fen ve Mühendislik Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencimizin hizmetine sunulacak”

YÖK’ten Sanal Laboratuvar projesi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “26 Ekim 2020 tarihinden itibaren YÖK Sanal Laboratuvar uygulaması ilk aşamada Dijital Dönüşüm Projesinde yer alan 18 üniversitemizin Fen ve Mühendislik Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencimizin hizmetine sunulacak” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘YÖK Sanal Laboratuvar Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına 18 üniversitenin rektörü de katıldı.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılma özelliği gösteren Covid-19 pandemisi dolayısıyla Mart ayında uzaktan öğretime geçildiğini hatırlatan Prof. Dr. Saraç, bu süreçten itibaren laboratuvar uygulamaları gerektiren derslere ilişkin çözümler aranmaya başlandığının altını çizdi.
Bu süreçte YÖK tarafından hazırlanan proje ile laboratuvar uygulamalarının en yoğun olduğu iki laboratuvar dersi; genel kimya ve genel fizik laboratuvarı dersleri, belirlendi.
YÖK’ün TÜBİTAK ile işbirliği yaparak geliştirdiği proje ile üniversitelerin başta fen ve mühendislik fakülteleri ile meslek yüksekokullarının çeşitli programlarında yer alan genel kimya ve genel fizik laboratuvarı dersleri sanal laboratuvar aracılığıyla 26 Ekim Pazartesi günü itibariyle ilk etapta dijital dönüşüm projesinde yer alan üniversitelerin de bulunduğu 18 üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğretim gören yaklaşık 15 bin öğrencinin faydalanması planlanıyor.
Prof. Dr. Saraç, ‘YÖK Sanal Laboratuvar Projesi’nin pandemi dönemiyle sınırlı kalmayacağına değinerek, üniversite sayının da artacağını aktardı. Saraç, “Bildiğiniz üzere, küresel salgın nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında üniversitelerimizde uzaktan öğretim geçilmesiyle birlikte laboratuvar uygulamaları gerektiren derslere ilişkin çözümler aranmaya başlandı. Bu salgın ortaya çıkmadan önce başlattığımız ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında uygulamaya koyduğumuz icraatlarımızın bu dönemde bizlere önemli katkıları olduğunu burada söylemeliyim. Yine bu bağlamda değerlendirilebilecek olan ‘YÖK Sanal Laboratuvar Projesi’ de Haziran ayı başında olgunlaştı” diye konuştu.
YÖK’ün, yükseköğretime bakışını biçimlendiren ana kavramların olduğuna değinen Saraç, bunlardan birisinin sürekli iyileşme yönünde atılan adımlar olduğunu söyledi. İlk aşamada laboratuvar uygulamalarının en yoğun olduğu Genel Kimya ve Genel Fizik laboratuvar derslerinin verileceğini aktaran Saraç, projeyle ilgili detayları da paylaştı. Saraç, “YÖK’ün koordinasyonundaki bu projede 11 farklı üniversiteden akademisyenler ve uzmanlar görev aldı. Geçtiğimiz günlerde de YÖK Sanal Laboratuvarına dahil üniversitelerin operatörlerine ve dersleri verecek öğretim üyelerine eğitim verildi. Önümüzdeki pazartesi günü yani 26 Ekim 2020 tarihinden itibaren YÖK Sanal Laboratuvar uygulaması ilk aşamada Dijital Dönüşüm Projesinde yer alan 18 üniversitemizin Fen ve Mühendislik Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarının çeşitli programlarında öğrenim gören yaklaşık 15 bin civarındaki öğrencimizin hizmetine sunulacaktır. Bugün bu salonda bu projeye dahil olup öğrencileri YÖK Sanal Laboratuvarından istifade edecek olan üniversitelerimizin rektör hocaları bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemden itibaren tedrici olarak üniversite sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.
Sisteme girişlerin e-devlet üzerinden gerçekleştirileceğine değinen Saraç, operatörlerin sisteme e-devlet üzerinden giriş yapma konusunda yetkilendirildiğini söyledi. Projenin kendisi kadar ortaya konuluşunun da değerli olduğunu dile getiren Saraç, “Bu proje maalesef artık günümüzde sık görülmeyen birlikte iş yapma modelinin de güzel bir örneğini sunuyor. YÖK’ün bu projesinin hayata geçmesi için TÜBİTAK büyük bir katkı verdi. Diğer taraftan da farklı üniversitelerden 24 akademisyen de bu projede görev aldı. Bu hocalarımızın katkılarındaki motivasyonları ise sadece mesleklerine verdikleri önemliydi. Diğer bir ifade ile akademide hala idealist hocalarımızın da bulunduğunu gösterdiler. Projeye katkı sağlayan gerek TÜBİTAK’a ve uzmanlarına gerekse değerli hocalarımıza teşekkür eder bu projenin hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
YÖK’ün yakın tarihte yeni projeleri de hayata geçireceğine dair sinyaller veren Saraç, “YÖK Kariyer Liyakat Projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yeni YÖK olarak, yeni ve yenilikçi girişimlerimizi sürdürüyor, sürekli eylem, daimi tekamül içinde teoriyi oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın açılış konuşmasının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ‘YÖK Sanal Laboratuvar Projesi’ yürütücüsü Prof. Dr. Naci Gündoğan, proje hakkında sunum gerçekleştirdi.

 
HAK-İŞ 45’inci yılında
 
Özel Tiyatrolara DT desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit çocuklarına eğitim ve öğretim desteği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit, harp ...
Bakan Selçuk öğretmenlere seslendi
Selçuk, “Mesleklerinin ilk yılında neyi nasıl yapacağım sorusunu soran ...
Selçuk’tan öğrencilere müjde
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “5 ve 9. sınıf öğrencilerimizi de arkadaşları ...
 
Yükseköğretimde uzaktan eğitim için yeni proje
Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Engin Kurşun’un da yer aldığı Sosyal ...
Erzurum Lisesi Okul müzesinden tarihe yolculuk
Erzurum’un tarihi okullarından, 1889 yılından bu yana eğitim ve öğretim ...
‘Batı dünyası ilhamını bizim köklerimizden almıştır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samimi bir muhasebeyle geçtiğimiz 18 yılda her ...
 
Selçuk Eğitim ve Pandemi sürecini değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okullarımızın rengi, okullarımızın neşesi, ...
Afrin şehidine vefa
Suriye'de, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın düzenlendiği Afrin bölgesinde şehit ...
Selçuk’tan Gezici Öğretmen modeli açıklaması
Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva