Veteriner Fakültesinin yetiştirdiği Kurbanlık büyükbaş hayvanlar yoğun alıcı buldu. İnternet üzerinden hayvanın özelliklerini, görüntüsünü kontrol edebilme özelliğiyle müşteriye sunulan kurbanlıkların çoğu satıldı. Tosun, İnek ve düvelerden oluşan kurbanlıklar, Veteriner Fakültesinin her türlü imkanlarından yararlanarak yetişti.
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Mehmet Kandemir, “Tosun, İnek ve Düvelerden oluşan 22 tane kurbanlık yetiştirdik. Bunlar 9 Tosun, 9 inek ve 4 düveden oluşmakta. Kurbanlık 7 Tosun, 5 inek ve 4 düve olmak üzere 16 tanesi satıldı. Geriye elimizde 6 kurbanlık kaldı. Kurbanlıkları incelemek iateyenler Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin internet sitesi duyurular bölümünden ulaşabilmekte. Bu kurbanlıklar, tamamen doğal şartlar ve doğal ürünlerle yetiştirildi. Rutin olarak sağlık kontrolleri yapılan kurbanlıklarımızın serbest dolaşım ortamında yetiştikleri için yağ oranlarıda düşük. Kurbanlıklarımıza sunduğumuz yiyecek ve içecekleri öncelikle kendi labaratuvarlarımızda kontrol ediliyor. Kurbanlık satışından sağlanan para, üniversitenin döner sermayesine gelir olarak alınıyor.” dedi.