ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SİYASET
6 Ekim 2011 Perşembe - 07:30

Vatandaştan vekillere sitem

Tortum ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santrali inşaatına karşı çıkan yöre halkına siyasilerin desteği sürüyor. CHP'li milletvekillerinin ardından bugün de MHP'li milletvekilleri HES'E karşı çıkan yöre halkına destek verdi. Belde halkı milletvekillerini destek vermekte gecikmekle suçlayınca partililerle ilginç bir tartışma yaşandı.

Vatandaştan vekillere sitem

SONER İSTANBULLU (İHA) - Erzurum'un Tortum ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santrali inşaatına karşı çıkan yöre halkına siyasilerin desteği sürüyor. CHP'li milletvekillerinin ardından bugün de MHP'li milletvekilleri HES'E karşı çıkan yöre halkına destek verdi. Belde halkı milletvekillerini destek vermekte gecikmekle suçlayınca partililerle ilginç bir tartışma yaşandı.
Tokat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ve Elazığ Milletvekili Enver Erdem Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesine gelerek çalışmaları yerinde gördüler. Bir takım gezi ve incelemelerde bulunan MHP milletvekilleri girdikleri bir köy kahvehanesinde belde halkının sıkıntılarını dinledi. Belde sakinleri HES projesinin gerçekleştirilmesi halinde su ve topraklarından olacaklarını dile getirirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ise buna izin vermeyeceklerini dile getirdi. Uzun bir süre belde sakinleri ile sohbet edip dertlerini dinleyen Doğru, gösterilen direnişin haklı bir direniş olduğunu söyleyerek, "Buradaki halkın geçim kaynağı su ve topraktır hiç kimsenin bu hayati ihtiyaçları ellerinden alamaz biz milliyetçi hareket partisi olarak buna izin vermeyeceğiz yöre halkının haklı mücadelesinin her zaman yanındayız" dedi.
TORTUM'DAN BAŞBAKAN'A MEKTUP
Mecliste bu konu ile ilgili görüşmeler yapacaklarını ve bu konunun Türkiye'nin gündemine taşınacağını belirten Doğru, konuşması sırasında kendisine uzatılan bir zarfı alarak ne olduğunu sordu, mektubu uzatan belde sakinlerinden Muhammer Durmaz mektubu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yazdığını söyleyerek, "Başbakan artık sesimizi duysun" dedi.
Mektupta yöre halkının sıkıntılarını kağıda döktüğünü kaydeden Muhammer Durmaz, HES projesinin uygulanmasını istemediklerini başbakana el yazısı ile iletmek istediğini belirtti.
"VEKİLE HESAP SORULMAZ"
Konuşmalarının ardından yöre halkı ile birlikte köyde kısa bir gezinti yapan MHP milletvekilleri, önlerine çıkan Nurettin Uzun'un "Destek için neden geç kaldınız" tepkisine partililer müdahale edince partililer ve Nurettin Uzun arasında ilginç diyaloglar oluştu. Nurettin Uzun, "MHP'nin Erzurum milletvekili var neden bu güne kadar MHP'den kimse bize destek çıkmadı" diyerek tepki gösterdi. Tepkiye ilk karşılık veren ise Erzurum milletvekili Oktay Öztürk oldu Öztürk, "Biz seçim zamanı geldik siz bizi geri çevirdiniz deyince tepkili vatandaş şimdi seni seçtik sahip çıkacaksın" dedi.
Bu diyalog üzerine partililer kendilerine hakim olamadı. Tepkili vatandaşa "Vekilden Hesap sorulmaz" diye karşı çıkan partilileri yine MHP İl Başkanı Zekai Kaya sakinleştirdi.

 
TOBB KOBİ’leri bilgilendirdi
 
Meclis tarıma yoğunlaştı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ekim 2011 Perşembe 19:06

Erzurum milletvekiline yakışan bir uslüp değil sen halkın vekilisin, halkın sorunlarıyla ilgilenmek senin en birinci vazifendir eger vatandaşa 'biz seçim zamanı geldik fakat siz bizi geri çevirdiniz ' derseniz olmaz sayın vekilim böyle bir uslup olabilir mi inanamıyorum..

Yorumu oyla      6      4  
Muammer DURMAZ 6 Ekim 2011 Perşembe 17:41

Aslında olay bu kadar büyük değil haberi baştan aşağıya okuduysanız benimde adım geçiyor.ben sayın Reşat DOĞRU'ya mektubu verdikten sonra çok küçük bir tepki oldu...Asıl tepki A.K.P.ye Ali AĞAOĞLU mantığığıyla ben yaptım oldu,yaptım olacak bu vatandaşın hak ve hürriyetine gasptır...burdan açık açık çağrı yapıyorum.A.K.P. millet vekilleri vadiye gelsinler...Hepisini o vadi halkı adına davet ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
ali sedirliye 6 Ekim 2011 Perşembe 16:48

Toydan sonra değilde toy zamanında gelip pilavın dönerin yüzde doksanbeşini yiğip ayranı içenlere gıkın çıkmıyor ali sedirli efendi nerdeler pilav pehlivanları.

Yorumu oyla      6      4  
ALİ SENİRLİ 6 Ekim 2011 Perşembe 12:37

TOYDAN SONRA MAĞARA HOŞ GELDİN BAYRAM AĞA derler 3 MHP ağalarına bu saatten sonra.Biz halkız sandık önümüze geldiğinde vekillerden hesap sorulurmuymuş göstereceğiz onlara

Yorumu oyla      6      4  
OLURLU 6 Ekim 2011 Perşembe 09:59

acaba diyorumki vekile niye sitem ettiler ..ne güzel muhalefet vekilleri gelmiş aca ba oy verdikleri neden gelmediler ? onuda yazın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Halk istedi, istifa ettim’
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Belde Belediye Başkanı Karabey ...
İspirli Kaymakam Sezer görevine başladı
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Doğan Demirdaş'ın İçişler Bakanlığı ...
Yılmaz, sorun takibinde
Meclisin tatile girmesiyle birlikte Erzurum’a gelen ve yaklaşık üç ay ...
 
Meclis, Ekim toplantıları başladı
Erzurum İl Genel Meclisi Toplantısında, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, ...
Küçükler kararı değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken İlçe sınırları ...
CHP'de önerge hazırlığı
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yapılması planlanan hidroelektrik ...
 
Onur’dan HES tepkisi
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Bağbaşı beldesinde yapılan HES'lere ...
Bulutlar vatandaşı dinliyor
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Pazartesi ve Cuma günleri ...
Başörtüsü taktı, camiyi gezdi
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Başbağı beldesinde hidroelektrik santrali ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva