Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmeği 60 kuruştan 75 Kuruş’a çıkarıldı. Şehrin farklı 21 noktasında açılan büfelerle satışa sunulan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 75 kuruştan vatandaşa satışa sunuluyor. Yaklaşık bir ay önce fırın ekmekleri de 40 kuruş zam yaparak 90 kuruştan ekmeği satmaya başlamıştı. Halk ekmeğinin hala piyasa fiyatlarından düşük olması fırıncıların tepkisini topladı.
HALK EKMEĞİNE 15 KURUŞ ZAM
Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan ERTANSA bünyesindeki Halk Ekmek Fırını üretimine başladıklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz, vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek üretimi yaptıklarını söyledi. Deniz, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirak kuruluşu olan ERTNSA şirketi olarak Halk ekmeği projesi kapsamında Erzurum merkezdeki 21 ayrı noktada halk ekmeği üretimi ve satışını yapıyoruz. Şehrin farklı 21 noktasında açılan büfelerle satışa sunulan 250 gramlık ekmeğin fiyatı ise 75 kuruştan vatandaşımızın satışına sunuluyor. Bunun yanında yine köy ekmeği, çavdar, hamburger ve diğer çeşitli ekmeklerde çıkartılarak vatandaşımızın satışına sunulacak. Bizim buradaki amacımız vatandaşımıza en kaliteli ve ucuz ekmeği vatandaşımızın hizmetine sunmak.” dedi.
KETECİ; ‘HAKSIZ REKABET ORTADAN KALDIRILMALI, FİYATLAR SABİTLENDİRİLMELİDİR’
Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, “Halk ekmek garibanın ihtiyacını karşılamak için değil miydi? Ya da savaş anında ekmek üretebilmek için. Bu şimdi resmen bizimle rekabet ediyor. Artık marketlerde bile halk ekmek var. Bizim önümüz sürekli kesiliyor. Her türlü ceza bize uygulanıyor. Bir olay çıktığı zaman hemen fırıncıyı suçluyorlar. Ama fırıncı zurnanın son deliğidir. Üretim girdi maliyetleri oldukça yüksek, buda fırıncılık mesleğini eski önemini kaybetmesine neden oluyor. Un ve maya fiyatları her geçen gün arttığı gibi işçilik maliyetlerinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Fırıncılık mesleği eski önemini korumuyor. Önceleri istidamı artıran fırıncılık mesleği şimdilerde eski önemini korumuyor.” diye konuştu.