ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Aralık 2011 Cumartesi - 02:47

Vali İpek’ten köy çıkarması

Bayburt Valisi Hasan İpek Bayburt’un Erzurum sınırında bulunan Iğdır, Ağören, Başçımağıl, Ortaçımağıl, Aşağıçımağıl, Petekkaya, Taşçılar ve Masat köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi.

Vali İpek’ten köy çıkarması

YAŞAR YILDIZ(İHA) - Bayburt Valisi Hasan İpek Bayburt’un Erzurum sınırında bulunan Iğdır, Ağören, Başçımağıl, Ortaçımağıl, Aşağıçımağıl, Petekkaya, Taşçılar ve Masat köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi.
Geziye Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı ve bazı şube müdürleri ve basın mensupları katıldı.
DEDEKORKUT TÜRBESİNE ZİYARET
Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret ederek geziye başlayan Vali Hasan İpek’in ilk durağı Iğdır köyü oldu. Köy odasındaki köylülerle sohbet etti ve köyün sorunlarını dinledi. Burada 82 yaşında bir vatandaşla bir süre sohbet eden Vali Hasan İpek’ten, eşinin de kendisi gibi yaşlı ve bakıma muhtaç olduğunu belirten 82 yaşındaki bir vatandaşın bakıma ihtiyaçlarının olduğunu ve kendilerine bakacak çocuklarının olmadığını, bu konuda yardım talebinde bulunması üzerine, Vali İpek, köy muhtarından önümüzdeki yıl açılacak olan Huzur evine yaşlı vatandaş adına müracaat etmesi halinde yardımcı olunacağını belirtti.
İğdir Köyündeki ziyaretini tamamlayan Vali ve Beraberindekiler Ağören köyüne geçerek ilk olarak köy okulu ziyaret ettiler. Daha sonra köy odasında muhtar ve köylülerden köyün sorunlarını dinledi.
Çımağıl köylerinden ilk önce Başçımağıl köyüne uğrayan Vali İpek burada köy muhtarından köyle ilgili bilgi aldıktan sonra köy odasında köylülerin isteklerini dinledi. En önemli isteğin köyün şehre uzak (55 km) olması nedeniyle Başçımağıl-Akduran köyleri arasındaki 11 km’lik bağlantı yolunun asfalt yapılmasını, böylelikle Bayburt-Erzurum Karayolu ile bağlantı kurulacağını, Bayburt’a uzaklığının 40 km’ye düşeceği ve Çımağıl Mağarası’nın turizme kazandırılması açısından önemli bir gelişme olacağı belirtildi.
VALİYE İKRAM
Orta Çımağıl köyünde ziyaretçilere tel helvası ikramı yapılırken köy muhtarı köydeki istinat duvarının yapılması talebinde bulundu. Vali İpek burada köyleri gezmekteki amaçlarının, hem köyleri tanımak hem de baharda yapılacak çalışmalar öncesinde şimdiden hazırlık yapmak olduğunu belirtti. Köy okulunu da ziyaret eden Vali İpek burada okul öğretmenine hediyeler verdi ve başarı dileklerinde bulundu.Aşağı Çımağıl köyüne geçen Vali İpek’ten Köy muhtarı Çımağıl Mağarası’ndaki sarkıt ve dikitlerin zarar görmeden aydınlatılma çalışmalarının yapılması talep edildi.İpek
Taşçılar Köyüne geçerek köy odasında köylülerin sorunlarını dinledi.Ziyaretlerin en son köyü olan Masat köyünde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Vali İpek ve beraberindekiler köy odasında Muhtar ve köylülerin sorunlarını dinlediler. Öncelikli taleplerinin köy kanallarının üzerinin kapanması, köyün çevre düzenlenmesinin yapılması, yarım yapılan kanalizasyonun tamamlanması gibi talepler oldu.
KÖYLÜLERLE İSTİŞARE
İpek ziyaret ettikleri köyler içerisinde en büyük köy olan Masat Köyünü en sona bıraktığını belirterek, “Üç ay önce Bayburt Valiliği görevine başlamama rağmen köylerimizin yüzde 10’nu gezdim gördüğüm kadarıyla ve arkadaşlardan aldığım bilgiler doğrultusunda; Bayburt’un küçük il olmasına karşın birçok yere göre çok iyi bir durumda. Köylerimizin içme suları yapılmış, yolları asfalt, kanalizasyon sorunları yok denecek kadar az, hemen hemen tüm alt yapı hizmetleri yapılmış halde. Şöyle etrafınıza bakın bazı illerin yollarının % 25’i asfalt. Bir tanesinde yüz köyden 40 köy. Bir tanesinde 100 köyden 60’ında asfalt yok. Bizim bütün köylerimiz asfalt. Bir ikincisi her yere 112 acil servisi anında gidip müdahale ediyor, hastaları zamanında hastaneye nakledebiliyor. Her köyün içme suyu var. Her köyün kanalizasyonu var. Söyledikleriniz şeyler bunların yanında küçük işler. İnşallah bunlar da olacak. Biz de zaten bunun için geldik buraya. Önümüzdeki sene çalışmaya geleceğiz. O çalışmadan önce köylülerimizle oturalım sohbet edelim. Sıkıntılarını dinleyelim. Bu sene yapabildiğimizi yaparız, yapamadığımızı seneye yaparız; ama çoğunu da bu sene yaparız. Ben gördüğüm kadarıyla Bayburt’un köylerinin olmayacak talepleri yok. Hepsi olabilecek şeyler. Ben kendim Karabüklüyüm. Karabük batıya yakın bir bölgede olmasına rağmen benim köyümün yolu asfalt değil. Bayburt bu konuda birçok ile göre daha şanslı. Tüm bunlara rağmen bu yörenin insanı her şeyi fazlasıyla hak ediyor.Çok düzgün insanları var.” diye konuştu.

 
A.Ü.’den başarıya ödül
 
3 kilo esrar ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Fransa’nın tavrı kabul edilemez’
Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Fransa Meclisi ...
Yatırım çoğaldı, göç tersine döndü
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik nedeniyle köylerinden ...
ABİGEM kalite eğitimi veriyor
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Erzincan Belediyesinde ...
 
Trabzon-Erzincan demiryolu için ilk adım
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim ...
Bölücü inleri imha edildi
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle ilçesi ile Elazığ'ın Arıcak ilçe ...
Bölge Ticaret Zirvesi Ağrı’da toplandı
Doğu Anadolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları başkanları, ...
 
KAÜ vizyon büyüttü
11 Temmuz 1992 yılında kurulan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ...
Esnaftan Fransız ürünlerine boykot
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
Doğu'da buzlu yaşam
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva