ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
30 Mayıs 2009 Cumartesi - 04:02

Vali Bulut’tan tepki

Erzurum Valisi Sami Bulut bazı basın organlarında, bürokrat ve siyasetçiler arasında oynanan futbol maçında, ayakkabılarını koruma polisine bağlattığı şeklinde çıkan haberleri yalanlayarak, “özel işlerimi bugüne dek kimseye yaptırmadım, yaptırmam. Bu insana saygımın ve aldığım milli terbiyenin icabıdır” dedi.

Vali Bulut’tan tepki

Erzurum Valisi Sami Bulut bazı basın organlarında, bürokrat ve siyasetçiler arasında oynanan futbol maçında, ayakkabılarını koruma polisine bağlattığı şeklinde çıkan haberleri yalanlayarak, “özel işlerimi asla kamu görevlilerine yaptırmama. Bu insana saygımın icabıdır” dedi.
BASININ GÜVENİLİRLİĞİ
Konuya ilişkin olarak Vali Sami Bulut tarafından yapılan açıklamada, 23 Mayısta,bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu, bürokrat ve siyasetçilerden kurulu takımlar arasında, sportif amaçlı bir futbol maçı oynandığı,29 Mayıs’ta, bazı görsel ve yazılı basın kuruluşlarında, geçtiğimiz hafta oynanan bu maça atfen “Vali bey maça çıkıyor, Vali’nin saltanatı, Vali’yi maça korumaları hazırladı, Vali’nin ayıp fotoğrafları” gibi değişik başlıklarla haberler yayımlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: “ haber içeriğinde, maç öncesinde bir koruma polisinin benim ayakkabılarımı bağladığı, diğer koruma polisinin ise eşofmanımı giydirdiği belirtilmiştir. Söz konusu futbol maçı öncesinde haberde bahsedildiği gibi korumalar tarafından eşofman giydirilmesi ve ayakkabılarımın bağcıklarının bağlanması gibi bir hadise olmamıştır. Fotoğraflarda görüldüğü şekliyle, korumanın biri ayakkabıları yere bırakırken diğeri elimden eşofmanımı almaktadır. Zaten maça çıkan birisinin ikinci bir eşofmanı giymesi de mantığa aykırıdır. Fotoğrafların farklı şekilde yorumlanarak gerçeğe aykırı haberler yapılması basınımızın güvenilirliğine gölge düşürmektedir. Basın etiği ve ilkeleri açısından, yapılan haberlerin kaynağından araştırılarak yayımlanması gerekmektedir.  Kamu Kurum ve Kuruluşları ile kamu görevlilerinin gerçeğe aykırı haberlerle yıpratılmak istenmesi iyi niyetle bağdaşan bir durum değildir. “
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selim 31 Mayıs 2009 Pazar 07:18

basın bence çamur at izi kalsın prensibiyle çalışıyor biz valimizi seviyoruz inşallah erzurum tekrar doğunun parisi olacak 2011 den umutluyuz.

Yorumu oyla      6      4  
Özkan 30 Mayıs 2009 Cumartesi 19:51

Sayın Valimizle ilgili ulusal basında çıkan haber her tarafta okundu. Vali bey de bu gazetede durumun öğle olmadığını söylüyor. Her ne ise olan olmuş ama ne yazıkki Dadaş Vicdanı adı ile yorum yazan kişi nin kullandığı ve yorumunun içinde geçen şu ifadeyi " Erzurum yeterki Sayın Vali bulut'un ifade ettiği anlamda bir devlet adamınca idare edilsin, trilyon kerre ayağını bağlamaya razıyız." tüm yorumculara ve Erzurum Gazetisi yazar ve tüm ekibinin dikkatine önemli bulduğum için sunuyorum. Bu konuda fikrim keşke böyle bir olayın olmamasıydı. Ama en kötüsüde bu yorumu yazan ve Dadaş Vicdanı diye yorumlayan kişinin fikridir. Bizler hizmetin en iyisini almak isteriz. İdarecilerde vermek zorundadır. Ancak trilyonkere değil birkere bile ayak bağını bağlamayız. Çünkü köle değiliz. Lütfen şark zihniyetini ve teslimiyetçiliği Milli örf adet ve değerlerimizle karıştırmayalım. Yerlerde sürünerek ayakbabı bağı bağlanmayacağı yada bu fikri savunanların yok olacağı günler dileği ile.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş vicdanı 30 Mayıs 2009 Cumartesi 19:31

Sayın vali, Erzurum'un gördüğü, "devlet adamı" vasfında nadir valilerden. Ciddi, liyakatli bir devlet adamı. Gösteriden değil hizmet etmekten haz alıyor. Bazı gazetecilerin sırf sansansyonel olsun diye bir resimden hareketle, haber çıkarmalarının kime ne yararı var? olayın düzmece olduğu ortada. Erzurum yeterki hizmet görsün, Erzurum yeterki Sayın Vali bulut'un ifade ettiği anlamda bir devlet adamınca idare edilsin, trilyon kerre ayağını bağlamaya razıyız. Erzurumluluk cazgırlığı reddeder. Erzurumluluk sırf şamata kopsun diye yapılan ve devlet adamlarını rencide etmeyi amaçlayan haberciliği reddeder. Kendinize gelin. Devlet adamının ne demek olduğunu bilmiyorsanız, devlet kaygınız yoksa,Sayın Vali Bulut'un icraatlerine bakın. Sonra utanın..utanın..

Yorumu oyla      6      4  
Sayıl ALEMDAR 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:20

Doğrusu hiçte hoş olmayan bir görüntü.İnternet sitelerine yayınlanmasından dolayı üzüntü içinte takip ettik.

Yorumu oyla      6      4  
Doğrucu 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:13

Efendim, bazı fotoğraflar vardır altına 'Yorumsuz'yazılır. O fotoğraf karesi de öyle bir şey. Siz de bu haberi yazarken o fotoğrafı da koymanız gerekirdi. Siz ne söylerseniz söyleyin. Gördüklerimizi anlayacak durumdayız. Vali beyi maça hazırlıyorlar... Kötü bir şey yapmıyorlar ki...

Yorumu oyla      6      4  
Tec Dağlı 30 Mayıs 2009 Cumartesi 09:36

"Kâmil odur ki koya her yere bir eser Eseri olmayanın yerinde yeller eser" "Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider" "Aklın kemâli,halkla ıyı geçinebilmektir" Alan alana satıyorummmmmmm!!!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.’den terörü telin
Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Hakkâri’nin ...
Konaklı’da istimlak protestosu
GHA/Konaklı bölgesinde arazi istimlakleri yapılmadan iş makinelerinin ...
Çiftçi destek bekliyor..
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 2009 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı ...
 
Bu çirkinliğin adı yok..
Yunus Emre Mahallesi’ni Yenişehir’e bağlayan kavşakta 60 bin TL harcanarak ...
AGD’den Fetih Şöleni
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İstanbul’un fethi kutlamalarının ...
METEF 1 Haziran’da açılıyor
Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
Hijyene uymayan yandı
Yakutiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri belediye sınırları ...
Palandöken’e kar yağdı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili olurken, Erzurum'da Palandöken ...
Kene can aldı
Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tedavisi gören bir kişi hayatını kaybetti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva