YAZICI UMRE’NİN GEREKLERİNİ ANLATTI
Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, Umre’nin, belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girdikten sonra tavaf ederek Kabe’yi ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan bir ibadet olduğunu söyleyerek, Umre’nin, Arefe ve Kurban Bayramı dışında senenin her zamanında yapılabileceğini belirtti. Umre için, Hazreti Peygamber’in, “Umre, kendisiyle diğer Umre arasında işlenilen küçük günahlara kefarettir” şeklindeki Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Yazıcı, ziyaret anlamına gelen Umre’nin, aynı zamanda inananlar açısından böyle bir özelliğinin bulunduğunu ifade etti.
UMRE’NİN VACİPLERİ
Umre için dışarıdan gelenlerin Mikat mahallerinde, Mekke’de bulunanların ise Hill bölgesinde ihrama girmesi gerektiğini kaydeden Yazıcı, ihramın ise, Umre’nin şartlarından olduğunu bildirdi. Umre yapmak isteyen kişinin, önce umre yapmaya niyet etmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, “Niyetin ardından telbiye okunarak ihrama girilir. Bundan sonra Kabe’yi tavaf edip, Safa ile Merve arasında say ettikten sonra tıraş olunarak ihramdan çıkılır. Tavaf, umre’nin rüknudur. Say ve tıraş olmak ise, Umre’nin vacipleridir” diye konuştu.
Umre ibadetinin faziletiyle ilgili olarak çok sayıda Hadis-i Şerif bulunduğuna dikkati çeken Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, Umre ziyaretlerine kesinlikle turistik bir gezi gözüyle bakılmaması çağrısında bulundu.
1 Mart’ta Umre için yola çıkacak olan vatandaşlar ise, Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı’yı soru yağmuruna tutarken, kafilelerde görevlendirilen din görevlilerinin, Umre ziyareti yapanlara her konuda yardımcı olacakları bilgisi verildi.