Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Makine Dinamiği ve Teorisi Anabilim Dalı’nın 16.sını düzenlediği “ Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu” Kültür ve Gösteri Merkezinde başladı. İki gün sürecek sempozyuma, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve yurt dışından katılan bilim adamları, 82 bildiri sunacaklar.
KOÇAK’IN SUNUMU
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Atatürk Üniversitesi’nde sizleri görmekten ve bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çeşitli ve bir o kadar da önemli alanlarda yapmış olduğunuz çalışmalar, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın da Ar-Ge ye ayırdığı pay göz önüne alındığında, yaptığınız çalışmaların ne kadar önemli olduğu daha net bir şekilde gözükmektedir. Sizlerin özverili çalışmalarıyla ülkemizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Sempozyumu, bu amaçlara hizmet etme konusunda önemli bir adım olarak görüyor ve sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum ”dedi.
TOTİK’İN DEĞERLENDİRMESİ
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Totik ise konuşmasında, “Fakültemiz, yetiştirdiği mühendisler ile Ar-Ge çalışmaları ve döner sermaye kapsamındaki hizmetleri ile ülkemize hizmet sunmaktadır ”ifadelerinde bulundu.
Totik, özellikle son yıllarda mühendisliğin farklı alanlarında hemen hemen her yıl sempozyumlar düzenleyerek, bilimsel gelişmeleri, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanlarına aktardıklarını ifade etti.
Sempozyum yürütücülüğünü yapan Yrd.Doç.Dr. Gürkan Şakar ise yaptığı konuşmada, sempozyumun amacına yönelik şunları söyledi; “Ülkemizde Makine Teorisi konularıyla ilgili teorik ve deneysel çalışmalar yapan bilim adamlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımını etkinleştirmeyi amaçlıyoruz.16.sı düzenlenen “Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu (UMTS)”, araştırma ve sanayi kuruluşlarından çok sayıda araştırmacının takip ettiği, Makine Teorisi alanında yapılmakta olan tek sempozyumdur. Umuyorum ki bu çalışmalar, Makine Teorisi Derneği’nin katkısıyla uluslararası boyuta taşınacaktır.”