~~E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Türk Harb-İş Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz önceki gün İzmir tershanesinde hayatını kaybeden 10 şehide başsağlığı diledi. Yılmaz, Türkiye’nin dünyada savunmaya en çok kaynak aktaran ülkeler arasında ilk 15 te olduğunu söyledi.
Türk Harb-İş Erzurum Şube binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Harb-İş Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, İzmir tershanesinde hayatını kaybeden 10 şehide başsağlığı diledi. Türk Harp-İş Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, “23 Aralık’ta İzmir’de Deniz Kuvvetleri’ne bağlı İzmir Alaybey tersanesinde meydana gelen ve 2’ si işçimiz, 1’iastsubay, 7 si asker olmak üzere toplam 10 personelin şehit olduğu elim kazadan camiamızın ve Türk milletinin başı sağ olsun, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi. Türk Harb-İş Sendikası’nın 20 temmuz 1970 yılında kurulduğunu belirten Türk Harb-İş Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, Milli Savunma İçişleri Bakanlıkları ve yabancı askeri iş yerleri bünyesinde çalışan yaklaşık 22 bin üyeye sahip olduklarını ve savunma ve iş güvenlik iş kolunda faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Harb-İş’in, Hava, Kara, Deniz Kuvvetlerine bağlı iş yerlerinde çalışan işçilerinin orduya, uçak, gemi, askeri araçlar, ağır ve hafif silahlarının bakım onarım yenileme fasbat gibi işlemlerini yaparak milli bütçeye önemli oranda katma değer sağladığını ifade eden Yılmaz,“ Sayın Başbakanımızın son zamanlarda dile getirdiği Savunma Sanayinde ki milleşme düşüncesi bizim iş yerlerimizin önemini daha da arttırmaktadır. Bunun içindir ki Türk Harb-İş Sendikası olarak savunma sanayinin görünmez kahramanları ola işçilerimiz ve iş yerlerimizi tanıtma adına bu vesileyle de dünyada ve Türkiye’de savunma sektörünün durumunu anlatma adına bir çalışma yaparak kamu oyunu bilgilendirmeye çalışmaktadır.”dedi.
SAVUNMAYA EN ÇOK KAYNAK AKTARAN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE İLK 15’İN İÇİNDE
Türkiye’nin dünyada savunmaya en çok kaynak aktaran ülkeler arasında ilk 15 te olduğunu belirten Yılmaz, “2010 yılı rakamlarıyla Türkiye’ nin savunmaya yaklaşık 17 milyar dolar harcadığı tahmin edilmektedir. Hali hazırda dünyada savunma sektörünün üretim ve satışında başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin ezici bir üstünlüğe sahip olduğu bilinmektedir. Bu ülkemizin ve İslam dünyasının acı gerçeği olup bugün bu coğrafyada akan kanında ana sebebidir.Şu bilinmelidir ki 2023 ve 2071 yılı gibi uzun vadeli hedefleri olan, ayrıca yakın tarihimizde savunma sanayinde dışa bağımlılığın acı tecrübelerine yaşamış olan bir Türkiye’nin sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi milli bir politika izleyerek kendi tüfeğini, topunu, uçağını, gemisini üretmesi ve savunma sanayinde yerli üretime geçmesi elzemdir. Aksi taktirde lider ülkeden ve bölgesinde kurucu bir ülke olma idealinden bahsetmek hepimiz için hayalden öteye gitmeyecektir.” dedi.