ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten sürücülere EDS uyarısı
Emniyetten sürücülere EDS uyarısı
Kiremitlik Tabyası'nda çevre seferberliği
Kiremitlik Tabyası'nda çevre seferberliği
Çiftçi’den Türk Kızılay’ı Kan Merkezi’ne ziyaret
Çiftçi’den Türk Kızılay’ı Kan Merkezi’ne ziyaret
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
MSB: Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 04:50

Tunç'tan yeni anayasa açıklaması

Yargı alanında büyük reformlara imza attıklarını kaydeden Tunç, "Milletimizin onayıyla Anayasa'mızda yaptığımız kısmi değişikliklerle de olsa Anayasa'nın vesayetçi ruhunu ortadan kaldırmaya yönelik önemli reformları milletimizin isteğiyle hayata geçirdik. ‘ dedi

Tunç tan yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalet sarayı ek hizmet binası temel atma töreninde, "Türkiye'nin tamamen vesayetçi ruhtan arındırmaya çalıştığımız ancak hala maddeler arasındaki yeknesaklığın bozulması nedeniyle birtakım tartışmalara neden olan darbe anayasasından kurtularak yeni, demokratik, sivil, katılımcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, bireyin haklarını net bir şekilde ortaya koyan, devletin görevlerini net bir şekilde belirleyen demokratik bir anayasaya kavuşmamız önemli" dedi.
Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binası temel atma töreni düzenlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden Şanlıurfa'nın da etkilendiğini hatırlatarak, "Deprem anından itibaren devletimizin tüm kurumları teyakkuza geçti, arama kurtarma çalışmaları ve sonrasında da yaraların sarılması, hasarların giderilmesiyle ilgili büyük bir mücadele başlattık. Bu mücadeleye taviz vermeden devam ediyoruz. Kabinemizin birinci önceliği deprem bölgesini biran önce ayağa kaldırmak, vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına yerleştirmek ve hasar gören kamu binalarını da bir an önce hizmete sunmak. Bunun çabası içerisindeyiz" dedi.
Yatırımlar hakkında bilgi veren Tunç, deprem bölgesinde 24 adalet hizmet binası, 14 ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik binası ile 39 ayrı yerde 2 bin 304 adliye konutunun 2024 yatırım programına aldıklarını ve bunların bir kısmının yapımına başladıklarını söyledi.

Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalar sürüyor
Yargı alanında büyük reformlara imza attıklarını kaydeden Tunç, "Milletimizin onayıyla Anayasa'mızda yaptığımız kısmi değişikliklerle de olsa Anayasa'nın vesayetçi ruhunu ortadan kaldırmaya yönelik önemli reformları milletimizin isteğiyle hayata geçirdik. Anayasa'mızda temel hak ve özgürlükleri güçlendiren, kadın ve çocuk haklarıyla ilgili, şehitlerimizin, gazilerimizin haklarıyla ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Özgürlükleri kısıtlayan bütün uygulamaları kaldırdık. Milletimizin onayıyla ülkemizin demokrasi standartlarını daha da yükselttik. Bununla yetinmiyoruz, Türkiye yüzyılının başlangıcında ikinci yüzyıla başlarken Türkiye'nin tamamen vesayetçi ruhtan arındırmaya çalıştığımız ancak hala maddeler arasındaki yeknesaklığın bozulması nedeniyle bir takım tartışmalara neden olan darbe anayasasından kurtularak yeni, demokratik, sivil, katılımcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, bireyin haklarını net bir şekilde ortaya koyan, devletin görevlerini net bir şekilde belirleyen demokratik bir anayasaya kavuşmamız önemli. Bu milletimize olan borcumuz bizim. İnşallah bu büyük reformu önümüzdeki günlerde, önümüzdeki yıllarda TBMM'de siyasi partilerimizin uzlaşmasıyla bu gerçekleşir. Bütün temennimiz bu ve ülkemiz demokratik yeni sivil bir anayasaya kavuşur ve Türkiye yüzyılının başlangıcında milletimizin başlangıcında milletimize olan borcumuzu da ödemiş oluruz" ifadelerini kullandı.
Törene, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen, İbrahim Eyyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 
Tekin yeni eğitim dönemi önceliklerini açıkladı
 
Memişoğlu’ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kacır: ‘Aşkla çalışan yorulmaz’
Kacır, 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme adına var gücümüzle çalışıyoruz. ...
Bahçeli’den terörle mücadelede dört öneri
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “57 DEM milletvekilinin ...
AK Parti heyetinden Akpunar’a ziyaret
AK Parti Heyeti, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar’ı makamında ziyaret etti.
 
Kurtulmuş'tan, Gürdoğan için taziye mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da tedavi ...
Galericilerden Sekmen’e hizmet teşekkürü
Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin, siteyi baştan aşağı ...
‘Cumhur İttifakı yoluna azim ve inançla devam ediyor’
Bahçeli, ‘Türkiye’nin gündeminde seçim yoktur. Herkes siyasi ve ideolojik ...
 
Erdoğan’ın görüntüleri yeniden gündem oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mart 1999 tarihinde cezaevine ...
Erzurum’dan 3 Başkan AK Partiye katıldı
Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar Horosan Belediye Başkanı ...
‘AK Parti mazlum milletlerin umududur’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, AK Partinin 23’ncü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
12 Eylül gölgesinde…
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Önce süte su karıştı…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İyi İnsan Olmanın Sırrı: İnsan Suresi Ne Diyor?
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Yüzde 50+1'in Getirdiği Zorunlu Gerçek: Millileşme
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ahlaki çöküşün fotoğrafı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolun Çıkışı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva