Atatürk Üniversitesi Gaziantep ve Kars Kafkas halk oyunları ekiplerinin katıldığı şölende, Artvin Borçka Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı yaşlılar halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösteri ayakta alkışlandı.
HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ
Yaşları 40-70 arasında değişen halk oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar, festivali izleyen Uzundereli vatandaşların beğenisini kazanırken, konuklara ise etli pilav ikramında bulunuldu. Uzundere Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen 1. Tortum Şelalesi Festivali’ni, her yıl geleneksel olarak düzenleneceğini kaydeden Belediye Başkanı M. Halis Özsoy, “Amacımız, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında bölgemizden farklı kültürdeki gençleri bir araya getirmek ve onları kaynaştırmaktı” dedi.
OBORÇKA HALK EĞİTİM FESTİVALE RENK KATTI
Atatürk Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin yanı sıra, Gaziantep ve Kars Kafkas ekiplerini de festivale davet ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Özsoy, Borçka Halk Eğitim Merkezi’ne mensup halk oyunları ekibinin ise, şölene ayrı bir renk kattığını ifade etti.
BAŞKAN ÖZSOY FESTİVALİ DEĞERLENDİRDİ
Özsoy, Artvin Borçka Halk Oyunları Ekibi’nin, yaşları 40–70 arasında değişen oyunculardan oluştuğunu ve hepsinin de emekli olduğuna dikkati çekerek, “Festivalimize söz konusu ekibi de davet ederek, gençlerimizle büyüklerini de bir araya getirelim istedik. Sergiledikleri performansla herkesin beğenisini kazanan ekip, bundan sonraki festivallerimize de katılacak. Geleneksel hale getirdiğimiz etkinlikler, ilerleyen yıllarda çok daha farklı gösterilere sahne olacak ve genişletilecektir” diye konuştu.
Uzundere Kaymakamı Bedrettin Özmen, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile çok sayıda vatandaşın izlediği festivalde, halaylar çekildi, horonlar tepildi. Konuk halk oyunları ekipleri daha sonra Tortum Şelalesi’ne giderek burada hatıra fotoğrafı çektirdi.