ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Şubat 2009 Çarşamba - 02:28

“Toplum Sağlığını Korumada Kararlıyız”

Sağlık Bakanı Akdağ, ''Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine sigara konusuna hassasiyet göstererek destek veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Akdağ, 4207 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara Türk halkının hızlı adapte olduğunu belirterek, ''Şunu büyük bir memnuniyetle belirtmeliyim ki Türk halkı bu husustaki uygulamalara dünyada en hızlı adapte olan topluluklardan birisi oldu'' diye konuştu.

“Toplum Sağlığını Korumada Kararlıyız”

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine sigara konusuna hassasiyet göstererek destek veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
     Bakan Akdağ, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sigaranın zararları ve 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
     SİGARAYLA ETKİN MÜCADELE
Tütünle mücadelenin yalnızca kanun yapmak ve bu kanunu uygulamaktan ibaret olmadığını belirten Akdağ, şunları kaydetti:   ''Ülkemiz, Dünya Sağlık Örgütü'nün Tütün Kontrolü Sözleşmesi'ne imza koymuş ülkelerden birisidir. Bu program oldukça kapsamlı bir çalışmayı gerektirir. Bu çalışmanın ana bileşeni de toplumun katılımının sağlanmasıdır. Toplumun katılımının sağlanmadığı bir programın başarı değeri de düşük olur. Geleceğimizi sigaranın, tütünün zararlarından korumak için bu konu üzerinde çok hassas olduk. 9 ay geçti özellikle bazı kısıtlamaların yoğun biçimde başlamasından itibaren.''
     'TÜRK HALKI HIZLI ADAPTE OLDU''
     Sağlık Bakanı Akdağ, 4207 sayılı kanun kapsamındaki uygulamalara Türk halkının hızlı adapte olduğunu belirterek, ''Şunu büyük bir memnuniyetle belirtmeliyim ki Türk halkı bu husustaki uygulamalara dünyada en hızlı adapte olan topluluklardan birisi oldu'' diye konuştu.
     Bu hususa ilgi gösteren vatandaşlara şükranlarını sunan Bakan Akdağ, şunları kaydetti: ''Tabii ki bu halkın arasında sigara içenler de var. Ancak Türk halkının genelinin sergilediği tutum, özetle çok medeni bir tutumdur. Ülkemiz insanının entelektüel seviyesinin göstergesi açısından bu önemli bir örnektir. Önemli bir teşekkür de TBMM'ye ve ilgili komisyonlaradır. Toplu mekanlarda tütün kullanımıyla ilgili kısıtlamaların ve başka birçok tedbirin ortaya konulduğu bu kanunun yapılışı sırasında dışarıdan birçok telkin gelmiştir ama Türk halkını temsil eden bu değerli heyet, bu telkinlere tamamen kulağını tıkamıştır. Bu telkinlerin neler olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bu meselenin tepkilere yol açacağından tutun da siyaseten bizleri zor duruma düşüreceğine varıncaya kadar.''
     ''BAŞBAKAN ERDOĞAN, İNANILMAZ TELKİN KABİLİYETİNE SAHİP''
     Bakan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederek, ''Kendisi sigarayı bıraktırma konusunda inanılmaz bir telkin kabiliyetine sahip. Bizzat benim yanımda onlarca insanımızın Başbakanımız sayesinde sigarayı bıraktığını biliyorum. Bunun sembolik değeri çok yüksek'' dedi.
     Bakanlar Kurulu'nda sigara kullanan hiç kimse olmadığına dikkati çeken Akdağ, ''Yani toplumun önünde görülen kişiler olan yöneticiler, siyasetçiler, sanatçılar, kanaat önderleri, öğretmenler, silahlı kuvvetler, sağlık ve basın mensupları gibi grupların sigara kullanmaması çok önemli'' diye konuştu.
     SİGARA İÇEN MİLLETVEKİLİ AZALDI
TBMM kulislerinde sigara içilmemesi sonrasında milletvekillerinin sigara içme oranının azaldığına işaret eden Akdağ, şunları söyledi: ''Tüm bunlar kararlılığın ifadesidir. Bu kararlılık bize çok büyük destek verdi. Kısacası bu aşı tuttu, bu fidan tuttu. Şimdi el birliğiyle bu fidanı büyütüyoruz. Bu fidanı 19 Temmuzda tam bir çınar haline getirmiş olacağız. Yaşı genç bir çınar olacak. En son bir iş merkezinde çocuklarımla beraber bir kafede oturduk. O iş merkezindeki kafenin sahibi yanımıza geldi. Bu uygulamadan çok mutlu olduklarını söyledi. Toplum bunu tamamen kabullenmiş durumda. Hala 'acaba bu işi geri döndürebilir miyiz, temmuz ayındaki uygulamada erteleme yapabilir miyiz' gibi düşünen bazı lobi faaliyetlerine bir çift sözüm var hiç heveslenmesinler, çok kararlıyız.''
     SİGARANIN ZARARLI ETKİLERİ
     Recep Akdağ, sigaranın kalp, solunum yolu, göğüs, felç ve kanserler açısından olumsuz etkisinin toplum olarak bilindiğini söyledi.
 ''Türk toplumunda üzülerek ifade etmeliyim ki erken felçler, erken kalp krizleri ve buna bağlı ölümler yüksek ve bunun en önemli sebeplerinden birisi de sigaradır'' diyen Bakan Akdağ, şunları kaydetti: ''Bir yakınım var sigara kullanıyor, vazgeçmedi de. Çocukken sigara içen birini gördüğü zaman 'sigara yavaş yavaş zehirler' derdi. Kendisi icat etmişti bunu. Şimdi o bu konuşmayı bir yerden rastlayıp dinleyecek mi bilmiyorum ama inşallah kendisi yavaş yavaş zehirlenmekten vazgeçer. Salonda sağlık çalışanları da var. Üzülerek ifade edeyim ki Türkiye'de sağlık çalışanları arasında da sigara içme oranı yüksek ama bu oran gittikçe azalıyor. Temel sağlık hizmetleri genel müdürüm günde 4 paket sigara tüketiyormuş. O zaman temel sağlık hizmetleri genel müdürü değildi. O dönem bir ilde sağlık müdürüydü. Onu genel müdür yapmadan önce dedik ki sigarayı bırakırsan ancak temel sağlık hizmetleri genel müdürü olursun. Günde 4 paket sigara içen birisini nasıl tütün kontrol programı yapsın? Kendisi inanmaz ki? Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine sigara konusuna hassasiyet göstererek destek veren herkese teşekkür ediyorum.''
     Bakan Akdağ, daha sonra, 4207 sayılı kanunun hükümlerini personeliyle birlikte başarıyla uygulayan İl Sağlık Müdürlüğü, Telekom, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve il Hıfzıssıhha Müdürlüğü yöneticilerine plaket verdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Sektörü’ne Personel Takviyesi
Sağlık Bakanı Akdağ, 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi. ...
Mucitten Doğalgaza Tasarruf Formülü
Erzurumlu elektrik teknisyeni kombiye bağladığı cihaz ile doğalgazda yüzde 50 tasarruf sağlıyor
Şenkaya Hastane'ye Kavuştu
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da yapımı tamamlanan Şenkaya Devlet Hastanesi'nin ...
 
“Yoksula Yardım Erdemdir”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yoksullara yapılan yardımlardan rahatsız olanların ...
Engellilerin Engeli Bitmiyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, engelli sorunlarını ...
Üçüzlerine Sevinemediler
Muş'un Korkut ilçesine bağlı Oğulbalı köyünde yaşayan Sıdık ve Birsen ...
 
Akdağ, 2 Hastaneyi Açacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Şenkaya ve Olur ilçesinde yapımı ...
Ülsere Yosun Tedavisi
Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) bir grup bilim adamı tarafından yapılan ...
Özel Hastaneler Sınıflandırılıyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin büyüklük ve kaliteye dayalı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva