ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Şubat 2009 Çarşamba - 02:24

Sağlık Sektörü’ne Personel Takviyesi

Sağlık Bakanı Akdağ, 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi. Bakan Akdağ, sağlık personeli alımı için ilanların yapıldığını, yerleştirmelerin ise Mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

Sağlık Sektörü’ne Personel Takviyesi

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki Mart ayı itibariyle Türkiye genelinde 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi.
Erzurum'un Şenkaya ve Olur ilçelerinde yapımı tamamlanan ilçe devlet hastanelerini düzenlenen törenle hizmete açan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Oltu ilçesinde yaptığı konuşmada sağlık sektöründe çalıştırılmak üzere 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağının müjdesini verdi.
İlk olarak Şenkaya ilçesinde 2 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve bin 50 metrekarelik kapalı alana sahip, 25 yatak kapasiteli,10'u doktor olmak üzere toplam 58 personelin çalıştığı devlet hastanesini ardından da Olur İlçe
NEYE BAŞLADIYSAK, BAŞARIYLA TAMAMLADIK
Devlet Hastanesini hizmete açan Bakan Akdağ, hükümet olarak yapımına başladıkları bütün tesisleri bitirdiklerini söyledi. Hükümet olarak yapımına başladıkları tüm tesisleri yarım bırakmadan tamamlamaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Akdağ, sağlık alanındaki gelişmelere dikkat çekti. Akdağ, önceki dönemlerde hastalardan bıçak parası, kırsal kesimlere eğer ambulans gönderilecekse mazot parası alınması gibi uygulamalar olduğunu hatırlatarak, bunlara artık rastlanmadığını ve bu tür uygulamaların kaldırıldığını
ifade etti. Vatandaşa hizmetin sosyal devletin gereği olduğuna belirten Bakan Akdağ, "Sağlık hizmetlerini Avrupa standartlarına taşıdık. Bunun en bariz örneği şu an hizmetinizde olan hava ambulansıdır. Hava ambulansının tek seferi 5 bin Euro. Ama biz vatandaşlarımızdan tek kuruş bile almıyoruz. Vatandaşlarımıza ana sütü gibi helaldir." dedi.
16 BİN 200 SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK
Açılışlar sonrasında Erzurum'un Oltu ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı ve Oltu Belediyesi'nce düzenlenen "Oltu'nun dünü ve geleceği" adlı geceye katılan Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmasında sağlık sektöründe çalıştırılmak üzere 16 bin 200 sağlık personeli alımı yapılacağının müjdesini verdi. Dünya'da yaşanan ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ve 2002 krizinde yaşanan banka batmaları gibi kötü hadiselerin bu krizde yaşanmadığını ifade eden Bakan Akdağ, dünya'nın krizle boğuştuğu bir dönemde Bakanlık olarak Mart ayı itibariyle sağlık personeli alımlarına başlayacaklarını söyledi. İlk etapta işe başlayacak 16 bin 272 personelin alımı için başvuruların yakında başlayacağını belirten Bakan Akdağ, 2023 yılına kadar Türkiye'de sağlık alanında çalışacaklara iş garantisi de verdiklerini bildirdi.
ACİL TIP TEKNİKERLERİ
16 bin 200 sağlık personelinden bin 200 civarındakilerin parametrik diye adlandırılan Acil Tıp Teknikeri, 800 civarında da ATT denilen Acil Tıp Teknisyeni olarak işe başlayacaklarını kaydeden Bakan Akdağ, " Daha önceden 1990'lı yıllarda sağlık meslek liselerinden mezun olmuş ama işe girememiş çok sayıda kişi bulunuyor. Tabi biz KPSS puanına göre alımları yapacağız. Puanı düşük olanlar tercihlerini iyi yapmalılar. Güneydoğu gibi puanı düşük olan yerlerimiz var. Bu taraflara tercih yapılırsa işe daha kolay girebileceklerini düşünüyorum" dedi
PERSONEL ALANLARI
Sağlık Bakanlığı'na ilk etapta alınacak 16 bin 272 personelin alanları ise şu şekilde olacak; 7 bin 407 sağlık memuru, 3 bin 760 hemşire, 2 bin 367 ebe, 30 biyolog, 99 çocuk gelişimci, 832 diş doktoru, 317 diyetisyen, 501 eczacı, 675 fizyoterapist, 284 psikolog, 56 sağlık fizikçisi, 641 tekniker ve 135 araştırmacı. Alım şartları ise: bakanlığa sadece Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girip yeterli puanı alanlanlar başvurabilecek. Elemeler en yüksek puan sıralamasına göre gerçekleştirilecek. Başvurular 9-13 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Mart ayında ilk olarak 16 bin 272 yeni personel sağlık sektörüne alınacak. Haziran ayında da 4 bin sağlıkçı daha işe alınacak. Böylece 2009 yılı içinde 20 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak.
MEZARLIK MANZARALI HASTANE
Öte yandan Erzurum'un Şenkaya ilçesinde hizmete açılan İlçe Devlet Hastanesinin mezarlık manzaralı olması dikkat çekti. İlçe'ye yaklaşık 2 kilometre girişte yapılan ve hemen bahçe duvarıyla bitişik mezarlığını bulunması objektiflere yansıdı. Hastanenin pencerelerinin baktığı kısımdan mezarlık tamamen görünürken, ilçe sakinleri "Mezarlık manzaralı hastane oldu. Ancak bir zararı yok. Allah devletimizden razı olsun. İlçemize böyle bir hastane kazandırdığı için Bakanımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mucitten Doğalgaza Tasarruf Formülü
Erzurumlu elektrik teknisyeni kombiye bağladığı cihaz ile doğalgazda yüzde 50 tasarruf sağlıyor
Şenkaya Hastane'ye Kavuştu
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da yapımı tamamlanan Şenkaya Devlet Hastanesi'nin ...
“Yoksula Yardım Erdemdir”
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yoksullara yapılan yardımlardan rahatsız olanların ...
 
Engellilerin Engeli Bitmiyor
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, engelli sorunlarını ...
Üçüzlerine Sevinemediler
Muş'un Korkut ilçesine bağlı Oğulbalı köyünde yaşayan Sıdık ve Birsen ...
Akdağ, 2 Hastaneyi Açacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Şenkaya ve Olur ilçesinde yapımı ...
 
Ülsere Yosun Tedavisi
Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) bir grup bilim adamı tarafından yapılan ...
Özel Hastaneler Sınıflandırılıyor
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin büyüklük ve kaliteye dayalı ...
BEAH’ta Başarılı Operasyon
BEAH’ta Muş'ta tandıra düşmesi sonucu el parmaklarının tamamında işlev ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva