ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Ekim 2011 Cuma - 01:07

“Terörün amacı birliğimizi bozmak”

Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman ve bağlı sendika şube başkanları ortak basın toplantısı düzenleyerek terörü kınadı.

“Terörün amacı birliğimizi bozmak”

ERZURUM (İHA) - Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman ve bağlı sendika şube başkanları ortak basın toplantısı düzenleyerek terörü kınadı.
Memur-Sen adına açıklama yapan Duman, Türkiye'nin birliği ve demokrasisine yapılan saldırıyı lanetlediklerini söyledi. Duman, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir siyasi aktör olmasını istemeyen iç ve dış odakların terörist saldırılarla ülkenin önüne kesmek istediğini belirtti.
DUMAN’IN AÇIKLAMASI
Türkiye'de kardeş kavgası çıkartmak, birliği bozmak ve demokraktikleşme adımlarını sekteye uğratmak isteyen terör örgütünün bu amacına ulaşamayacağına dikkat çeken Duman, "Bilindiği üzere, eli kanlı terör örgütünce, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçlerine yapılan saldırı sonucu 24 askerimiz şehit olurken, 18 askerimiz de yaralanmıştı. Önceki gün de, Bitlis'in Güroymak ilçesi yakınlarında, polise ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen uzaktan kumandalı bombalı saldırıda, 5 polisimiz şehit olurken, biri bebek, biri çocuk 4 sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine, demokrasisine, demokratikleşme çabalarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırıları lanetliyoruz. Türkiye'nin başına bela olmak adına, bütün kirli odaklarla işbirliği içinde olan taşeron terör örgütü, son çırpınışlarından birini daha yaparak yüreklerimizi yaktı. Ülkemizin son günlerde terörle mücadelede attığı kararlı adımlarla, tükenme noktasına gelen terör örgütü, bu tip eylemlerle kirli yüzünü ifşa etmeye devam etmektedir. Ancak, milletimiz birlik-beraberlik içinde ve hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazıyacak ve bu beladan kurtulacaktır. İçerden ve dışarıdan buna engel olmaya çalışacakların da gücü buna yetmeyecektir. 'Bölge halkının haklarını savunduğunu' iddia eden eli kanlı terör örgütünün sivil, asker, kadın, çocuk, bebek ayrımı yapmadan herkesi katletmesi de, böyle olmadığının en açık örneğidir.
Türkiye, güçlü demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen bir ülke olmaya devam edecektir. Bu güçten rahatsız olanların, taşeron terör örgütü aracılığıyla birlik ve beraberliğimize, huzur ve refahımıza yönelik gerçekleştirdiği eylemler amacına ulaşamayacaktır. Demokratikleşme çalışmaları, her zamankinden daha kararlı bir şekilde devam edecek, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa için çıkılan yoldan dönülmeyecektir.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDEN TAVİZ VERMEMELİYİZ
Terör örgütünün bu tür eylemleri hatırlanacağı üzere, demokratikleşme yönünde kararlı adımların atıldığı zamanlarda artırılarak bu yöndeki çalışmaların sabote edilmesi amaçlanmaktadır. Bu oyuna gelmemeli, demokratikleşmeden geri adım atılmamalıdır. Terör örgütünün vatandaşımızı tahrik etmeye yönelik bu tür eylemlerinde, örgütün ekmeğine yağ sürmemeli, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz.
Terörle mücadele milletçe, devletin bütün kurumlarının işbirliği ve kararlılığı ile bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmelidir. Başlatılan kara ve hava harekâtı terör bitene kadar sürmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır." şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı gül, gözyaşlarını tutamadı
 
Şehitler için sala verilecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ihsan sönmez 21 Ekim 2011 Cuma 21:42

aynen katılıyorum.ALLAH şehitlerimize rahmet etsin.Yakınlarına sabır versin.Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.Amin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazilerden sert tepki
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube ...
Bölücülere lanet yağdırdılar
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberlerinin ...
Tablolarıyla Somali’ye destek olacak
Erzurum'da elleri ve sağ ayağı doğuştan engelli olan Yusuf Arslan, sol ...
 
Diyarbakır’dan Erzurum’a tarih köprüsü
Diyarbakırlı öğrenciler, Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Samsun, ...
Ekmek almak isterken tandıra düştü
- Iğdır'da 2 yaşındaki bir çocuk annesinin ekmek pişirdiği tandırdan ekmek ...
Organlarıyla 4 kişiye umut oldu
Samsun'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki bir ...
 
Ambulans helikopter imdada yetişti
Erzurum'un Tekman ilçesinde, annesinin bahçede çamaşır suyu kaynattığı ...
Erzurum’a Mağdur İzleme Merkezi
Son 180 günde öldürülen kadın sayısının 130'u bulması üzerine, kadına ...
Sağlık Göçü’ne çözüm yaklaşımı
Şifa Hastaneler Grubu Erzurum Şubesi, doğudan batıya sağlık göçünün önüne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva