ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan: ‘Dava arkadaşlarıma güveniyorum’
Erdoğan: ‘Dava arkadaşlarıma güveniyorum’
Erdoğan’dan 'değişim' mesajı
Erdoğan’dan 'değişim' mesajı
Erbaş: 'Dini bilgi hayatla iç içe olmak zorundadır'
Erbaş: 'Dini bilgi hayatla iç içe olmak zorundadır'
'Filistin'in Geleceği' konferansı dünyayla paylaşılacak
'Filistin'in Geleceği' konferansı dünyayla paylaşılacak
Başkent’te 101’inci Yıl gururu
Başkent’te 101’inci Yıl gururu
HABERLER>EĞİTİM
14 Ekim 2024 Pazartesi - 00:16

Tekin Milli Eğitim Sisteminin Geleceğini paylaştı

Avrasya Bir Vakfı 2024-2025 dönemi cumartesi konferanslarının açılışında “Millî Eğitim Bakanlığı’nın Stratejik Vizyonu ve Türk Milli Eğitim Sisteminin Geleceği” isimli konferansı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi.

Tekin Milli Eğitim Sisteminin Geleceğini paylaştı

Küçükçekmece’de düzenlenen Avrasya Bir Vakfı 2024-2025 dönemi cumartesi konferanslarının açılışında “Millî Eğitim Bakanlığı’nın Stratejik Vizyonu ve Türk Milli Eğitim Sisteminin Geleceği” isimli konferansı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi. Programda konuşan Bakan Tekin, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hem uluslararası verilerden beslenen hem de kendi değerlerimizi yansıtan bir model oldu. Müfredatımızı toplamda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk” dedi.

Küçükçekmece’de Avrasya Bir Vakfı 2024-2025 dönemi cumartesi konferanslarının açılışı yapıldı. Konferansa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Eray Güçlüer ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yılın ilk konferansını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi

Program neticesinde “Millî Eğitim Bakanlığı’nın Stratejik Vizyonu ve Türk Milli Eğitim Sisteminin Geleceği” isimli yılın ilk konferansını ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından selamlama konuşmaları yapıldıktan sonra Bakan Tekin sunum eşliğinde konferansını gerçekleştirdi.

Lozan Antlaşması’nda yer almayan yabancı okulların denklik sorunu

Bakan Tekin konuşmalarında Milli Eğitim İstatistikleri adı altında öğretmen, öğrenci, okul ve derslik sayıları hakkında bilgi verdi. Milletler arası okullar ile ilgili yaptığı konuşmada ise özel okullardan bahseden Tekin, Lozan Antlaşması’nda yer almayan yabancı okulların denklik sorununa da değinerek karşılıklı bir antlaşma yapılmak istendiğini belirtti. Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yapılan yenilikler neticesindeki eğitim sistemini de anlattı. Yusuf Tekin program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. Programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

“Çalışan öğretmenlerimizin 800 bini son 22 yılda atandı”

Konferansta son 22 yılda öğretmen ve derslik sayıları hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Büyük eğitim ailesi olarak öğretmenlerimizle Türkiye’de 750 bin derslikle öğrencilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çalışan öğretmenlerimizin 800 bini son 22 yılda atandı. Bu da yüzde 80’e yakın bir rakam yapıyor. Yapılan dersliklerin sayısı ise son 22 yılda iki katından daha fazla artmıştır. Güçlendirme, yıkılıp yeniden yapılan dersliklerle birlikte bu sayı üç kata kadar çıkıyor. 22 yılda daha önceki derslik sayısının iki buçuk katı, öğretmen sayısı iki katı artmış ve dersliklere etkileşimli tahtalar kurulmuştur. Birleşmiş Milletler’in ve diğer eğitimle ilgili yayınlanan raporlarda ‘Türkiye neredeyse bütün dersliklerinde bu imkanı sağlamış dünyadaki tek ülke’ şeklinde geçiyor” dedi.

“Türkçe ve Türk kültürü”

Yabancı okullar konusuna değinen Bakan Tekin, “Cumhuriyet’imizin kurucu kadroları Lozan Antlaşması ile beraber ülkemizde yaşayan ülkeye sadık durumdaki azınlıkların eğitim öğretim hakları başta olmak üzere bütün haklarını güvence altına aldı. Türkiye’de Ermeni, Rum ve Musevi vatandaşlarımızın devam ettiği okullarımız var. Diğer yabancı okullar ise Lozan Antlaşması’nda yok. 1940’lı yıllardan itibaren açılmaya başlıyorlar. Bu yıl bu okullara Türk öğrenci kaydını yasakladık. Eğer Türk öğrenci kaydederseler suç sayılacağı ve kapatma gerekçesi olacağını söyledik. Eğer uluslararası sözleşme imzalarsak bu okullar legal statüye kavuşacak. Biz de bunun karşılığında özellikle Almanya ve Fransa’nın yaşayan Türk çocuklarının Türkçe ve Türk kültürü ile ilgili ders alma haklarını uluslararası bir sözleşme ile garanti altına almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Müfredatımızı toplamda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile uygulanan müfredattan bahseden Tekin, “Kendi milli manevi değerlerimizi bu ülkeyi ve toplumu ayakta tutacak temel değerlerimizin müfredatın içerisinde olmasını istedik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hem uluslararası verilerden beslenen hem de kendi değerlerimizi yansıtan bir model oldu. Yetkin ve erdemli insanı önceleyen bir öğrenci profili tanımlaması ile becerileri tetikleyici bir eğitim sistematiği yaptık. Her bir çocuğun farklı bir birey olduğu eğitim öğretim süreci inşa etmeye çalıştık. Müfredatımızı toplamda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

 
Gazze'de can kaybı 42 bin 227'ye yükseldi
 
Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 5,3 arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi öncü rolünü sürdürecek
Rektör Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin edebiyat ve kültür alanında ...
‘Hayırlı olsun’
TBMM Genel Kurulu’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif kabul edildi ve yasalaştı.
ETÜ ilk 25’te
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ...
 
Sekmen Büyükşehir eğitim yaklaşımını paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eğitim kurumlarına yönelik ...
ETÜ’den bir ilk
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ETÜ TEKNOFEST’te ilk kez derece elde ...
ETÜ Yeni Akademik Yıla Merhaba dedi
Yeni eğitim öğretim yılında Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) öğrenim ...
 
Tekin: Adalet, hak ve sorumluluk diyalektiğidir
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bosna Hersek ziyaretleri kapsamında başkent ...
Hacımüftüoğlu: Eğitimdeki Reformlar büyük bir fırsat
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanı ...
ETÜ TEKNOFEST Adana’da 4 dalda ödül aldı
Yarışmalara 27 takımıyla katılan ETÜ’nün 18 takımı zorlu eleme süreçlerinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Rakamların dili
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
DAP'la Dans Eden Doğu!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erzurum’da hainlere geçit yok
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva