ERZURUM (İHA) - Erzurum’da içme suyunu karşılayan Palandöken Barajı’nın kıyısındaki Taşağıl Köyü’nde teraslama çalışmalarının sonuna gelindi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak tahliye edilmesinin ardından teraslama çalışmalarının yürütüldüğü Taşağıl köyü, yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Taşağıl köyü tartışmalarına son noktayı teraslamayla koydu. Palandöken Barajı kıyısında bulunan köyün tahliyesi için yoğun bir kamulaştırma programı yürüten Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yerleşim yerinin boşaltılmasının ardından başlattığı teraslama çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Başkan Küçükler, bazı çevrelerin Taşağıl köyü üzerinden bazı tartışmaları gündeme taşıdıklarına dikkati çekerek, “Bu köyle ilgili sorunu uzun zaman önce zaten çözmüş ve köyün önemli bir kısmını tahliye etmiştik. Tahliye süreci sınırlı sayıdaki birkaç mesken için bu yıl da devam etti ve sonuçlandırıldı. Bu çalışmalara ilaveten teraslama çalışmalarına başladık ve büyük ölçüde tamamladık. Taşağıl’daki teraslama işlemleri sürüyor” diye konuştu.
Küçükler, teraslama işleminin tamamlanmasının ardından bölgenin yeşil alan olarak yeniden düzenleneceği bilgisini vererek, böylece baraj gölüyle ilgili olarak önemli bir çalışmayı nihayete kavuşturmuş olacaklarını dile getirdi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: KÖYLÜ VATANDAŞLARIN EVLERİNİ BİLE BİZ TAŞIDIK
Taşağıl köyünün kamulaştırılarak tahliye edilmesi sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük bir çaba gösterdiğini ve köylülerin kesinlikle mağdur edilmediğini vurgulayan Başkan Küçükler, “Taşağıl köyündeki vatandaşlarımızın evlerini ve eşyalarını dahi biz taşıdık. Kamulaştırma sürecini titizlikle yürüttük, sonuçlandırdık. ESKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı ekipler, aylardır bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Baraj gölünün civar köylerin atıklarıyla kirlendiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunun altını çizerek, Taşağıl köyü dışındaki köyleri kapsayan altyapı çalışmalarımız oldu. ESKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla Başköy ve Karaşeyh köylerinin kanalizasyon atıklarının baraja karışmaması için tam 23 kilometre uzunluğunda şebeke kurduk. Kaldı ki, süreç içerisinde baraj gölü çevresine yönelik çeşitli tedbirleri zaten almıştık. Bu çalışmalarımızla birlikte olumsuz olabilecek tüm çevresel etkileri ortadan kaldırmış olduk” şeklinde konuştu.