İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, geçen yıl ekimi yapılan arı otu demonstrasyon çalışmalarının bu yıl daha kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Akar, bu doğrultuda “Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi” kapsamında olan İspir, Oltu, Olur, Şenkaya, Tortum ve Uzundere
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, arıcılık faaliyetinin ilde ki verimliliğini artırmak, yetiştiricilerin olumsuz iklim şartlarından daha az etkilenmesini sağlamak ve bitkisel üretimde ürün desenini yaygınlaştırmak için geçen yıl ekimi yapılan arı otu demonstrasyon çalışmalarının bu yıl daha kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Demonstrasyon kapsamında üreticilere tohum, gübre ve teknik destek sağlanarak, 19 üreticiye toplamda 38 dekar arı otu demonstrasyon tarlasının oluşturulduğunu söyleyen Akar, ekim, sulama, gübreleme gibi işlemlerin de il ve ilçe müdürlükleri tarafından takip edilerek hasat yapılacağını dile getirdi.
2016 tarımsal üretim yılı içinde deneme amaçlı olmak üzere iki ilçeyle başlatılan ‘Arı Otu Demonstrasyonuna’ 2017 yılında da devam ettirilerek sayının 6 ilçeye çıkarıldığını belirten Akar, olumlu sonuçlar alınması nedeniyle bir sonraki yıllarda özellikle arıcılığın yoğun yapıldığı ilçelere de uygulanmasının planlandığını söyledi.
ARI OTU DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARI BU YIL DAHA KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
Geçen yıl ekimi yapılan arı otu demonstrasyon çalışmalarının bu yıl daha da genişletilerek yürütüldüğünü dile getiren Akar, “Tarımsal faaliyetlerde verimliliği artırmak sürdürülebilir bir doğal denge için arıcılık faaliyetinin önemi herkesçe kabul görmüştür. Arıcılık faaliyetinin ilimizdeki verimliliğini artırmak yetiştiricilerin olumsuz iklim şartlarından daha az etkilenmesini sağlamak bitkisel üretimde ürün desenini yaygınlaştırmak adına geçen yıl ekimi yaptırılan arı otu demonstrasyon çalışmaları bu yıl genişletilerek yürütülmektedir. Bu kapsamda “Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi” kapsamında olan İspir, Oltu, Olur, Şenkaya, Tortum ve Uzundere ilçelerimizde, Arı Otu’nun bölgemiz çiftçilerine tanıtımı yapıldı. Söz konusu demonstrasyon kapsamında, üreticilerimize tohum, gübre ve teknik destek sağlanarak 19 üreticimizle, ikişer dekardan, toplam 38 da, arı otu demonstrasyon tarlası oluşturuldu. Ekimden hasata kadar toprak hazırlığı, ekim, sulama, gübreleme, gibi bir dizi tarımsal etkinlik il ve ilçe müdürlüklerimizce takip edilerek hasat yapılacaktır. İl Müdürlüğümüz tarafından 2016 tarımsal üretim yılı içinde deneme amaçlı olmak üzere iki ilçeyle başlatılan Arı Otu (Faselya) demonstrasyonuna 2017 yılında da devam ettirilerek 6 ilçeye çıkarılmış, olumlu sonuçlar alınması nedeniyle bir sonraki yıllarda özellikle arıcılığın yoğun yapıldığı ilçelerimizde de uygulanması planlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.