Halk sağlığını her şeyden önde tutan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde denetimlerine yoğunlaştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla halkın gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla çok sayıda unlu mamul üretim ve satış yerlerine denetimler düzenliyor. Ekipler özellikle işletmenin hijyeni, çalışanların temizliği, ürünlerin sağlık açısından riskleri gibi konularda detaylı denetimler gerçekleştiriyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle gıda denetimleri açısından önemli uyarılarda bulunarak tüketicinin sağlığını korumak adına ürünleri yoğun bir denetimden geçirdiklerini belirtti. Akar, “Ramazan Ayı’nın gelişi ile birlikte artan gıda tüketiminin doğuracağı riskler göz önünde bulundurularak İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gıda denetimleri daha da yoğunlaştırılmıştır. Gıda Denetim Birimlerimiz, Ramazan Ayı boyunca mesaiye bağlı kalmadan aralıksız olarak denetimlerine devam edecektir. Fırın, lokanta ve pastaneler başta olmak üzere tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri, planlanan denetim programı çerçevesinde mesai saatleri içinde ve dışında yoğun olarak denetlenecektir.” dedi.
‘ALO 174’Ü ARAYIN’
En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu vurgulayan Akar, “Halkın güvenli gıdaya ulaşımının sağlanması, üretici, tüketici ve satıcıların menfaatlerinin korunması amacı ile yürütülen çalışmaların başarıya ulaşabilmesi için halkımızın konu hakkındaki duyarlılığına ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşımızın hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri, Alo 174 Gıda Hattı’na bildirmeleri bu açıdan büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.