İhsan KUMRU
Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ( Tar-Gel) projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ziraat Mühendisi ve veteriner hekimlerine yönelik intibak eğitimi verildi.
KATILIM
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü (DATAE) Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe ve Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş katıldı.
ERDURMUŞ PROJEYİ ANLATTI
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, proje hakkında bilgi verdi. 18 Şubat-8 Mart tarihleri arasında İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde intibak eğitimi gerçekleştirildiğini belirten Erdurumuş, 27 veteriner hekim 39 mühendis ataması ile birlikte toplamda 193 TARGEL personelin tarımsal yayımın gelişimi için köylerde hizmet verdiğini söyledi.
TARGEL YAKLAŞIMI
TARGEL yaklaşımı hakkında bilgi veren Erdurumuş, “ Ülkemizde uygulanan Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesinden elde edilen deneyimler ışığında yayım hizmetlerinin daha aktif ve verimli bir şekilde köy ve beldelerde yürütülmesini sağlamak amacıyla Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ( Tar-Gel) uygulamaya konmuştur. Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi; köylerde çiftçi ile birlikte yaşayıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yaptığı yeniliklerden köylüleri haberdar edip, tarımsal gelişimi artırmak, çiftçinin merasında, bahçesinde, tarlasında, ahırında çiftçiyle birlikte olup, çiftçiye yeni tarım tekniklerini anlatmak ve bu yeniliklerle buluşturmayı amaçlayan bir uygulamadır. “dedi.
TARIMSAL EĞİTİM
Erzurum’da tarımsal eğitim kapsamında 193 TARGEL personelinin intibak eğitimine alındığını ifade eden Erdurmuş, “ Eğitim çerçevesinde bakanlığımızın teşkilat yapısı, kuruluş ilkeleri, genel müdürlükleri, il-ilçe müdürlüklerimizin teşkilat yapısı, çalışma konuları ve projelerinin anlatıldı. Yanı sıra sektör paydaşları olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, GÜBRETAŞ, TKDK, Veteriner Araştırma Enstitüsü, TMO, EBK, DAP, KUDAKA, ZİRAAT BANKASI, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Kooperatif temsilcilerinin kurumsal tanıtımı yapıldı” şeklinde bilgi verdi.
ÇİFTÇİ GİRDİLERİNE DESTEK
GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta şirketin 10 yıl önce yüzde 15 civarında olan pazar payını yüzde 30'lara, konsolide cirosunu ise 2 milyar liranın üzerine taşımayı başardığını kaydetti. Balta,” 60 yılı aşan köklü tecrübeleriyle son yıllarda her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladık. Şirketin 10 yıl önce yüzde 15 civarında olan pazar payını yüzde 30'lara, konsolide cirosunu ise 2 milyar liranın üzerine taşımayı başarmıştır. 6 Milyon avroluk yeni bir proje hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin her yerinden üretecimiz artık internet üzerinden tek bir tıklamayla istediği gübre ihtiyacını karşılayabilecek. Bu şekilde verimliliği artırmış olacak. GÜBRETAŞ'ın son yıllardaki istikrarlı büyümesini geleceğe taşımak için yeni atılımları sürdürüyoruz. “ dedi.
EFE’NİN SUNUMU
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe, Tarım Kredi Kooperatiflerinin misyonu ve vizyonu hakkında açıklamada bulundu. Efe, “ Tarım Kredi Kooperatifleri misyonu, ortaklarının ve genel anlamda Türk çiftçisinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı ve ürünlerini pazarlamayı, Türk tarımını çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlar. Vizyonumuz Türkiye’nin tarımsal kredi ve girdi lideri, çiftçilerin sosyoekonomik güvencesidir. “dedi