Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda tarıma yönelik yaptığı yatırımlarla çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü, merkez ve ilçe mahallelerinde 85 tarımsal amaçlı sulama tesisinden 21’ini tamamlayarak faaliyete geçirdi. Çalışmalar kapsamında 12 tarımsal amaçlı sulama tesisinin inşaatı sürüyor. Yine 49 sulama tesisinin ihalesi gerçekleştirilerek yer teslimleri müteahhit firmalara yapıldı. 3 tesis ise ihale aşamasında. Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde tamamlanan, inşaatı devam eden ve müteahhit firmalara yer teslimi yapılan 82 tarımsal amaçlı sulama tesisinin toplam yatırım bedeli 27 milyon 797 bin 328 lira olarak belirlendi.
FAALİYETE GEÇEN TESİSLER
Tamamlanarak faaliyete geçirilen tarımsal amaçlı sulama tesisleri şöyle: “Çat Babaderesi, Köprüköy Derebaşı, Oltu Vişneli, Tortum Serdarlı Aşağı Çataldere, Tekman Düzyurt Tazeköy, Oltu Başbağlar, İspir Duruköy, Olur Altunkaya ve Soğukgöze, Oltu Yolboyu Tuzla, Pasinler Çöğender ve Övenler, Şenkaya Akşar, Tortum Aktaş, Tortum Dikmen, Yakutiye Arıbahçe, Yakutiye Kırmızıtaş, Yakutiye Uzunyayla, Aşkale Büyükgeçit, İspir Güney, İspir Karaseydi, İspir Leylek ve Tortum Şenyurt Fatih” İnşaatı devam eden diğer tarımsal amaçlı sulama tesisleri ise şöyle: “Tortum Dikmen, Pasinler Kevenlik, Pasinler Övenler, Tortum Aşağı Serdarlı ve Pazaryolu Cennetpınarı, Uzundere Balıklı, İspir Başçeşme, İspir Devedağı, İspir İyidere ve Akgüney, İspir Köprüköy, İspir Meydanlı Yeni Mahalle ve Maden Köprübaşı, İspir Ulutaş ve Oltu Kaleboğazı sulama tesisi.”
“TARIM VE HAYVANCILIKTA DA ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurum olarak tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sunduklarını söyledi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılıkta da çiftçinin yanında… Sıvat ve gölet desteği sonrası bu kez de tarımsal amaçlı sulama tesisi çalışmalarına ağırlık verdik. İl genelinde toplam 85 tesisisin yapımını programa aldık. Hamdolsun 21 tesisimiz tamamlanarak faaliyete geçti. Belediyeciliği sadece asfalt ve karo olarak değil topyekün kalkınma amaçlı bir sistem üzerine inşa ettik. Memleketimizin önem arz eden tarım ve hayvancılık sorunlarına da yöneliyoruz. Erzurum, 50 yıl önce tarım ve hayvancılıkta zirvedeydi. Bakınız 2013’te 358 bin 683, 2014’te de 360 bin 099 hektarda tarım alanları işlendi. Hayvan varlığı konusunda da Erzurum’da 2013’te 670 bin 683, 2014’te 655 bin 836 büyükbaş vardı. Tarım alanlarının çeşitlendirilip yüksek ürün elde edilmesi ve şehrimizdeki büyük ve küçükbaş hayvan varlığının artırılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen neyse bir bir yapıyoruz.”