ENİSE YAPAR
ANKARA (İHA) - Türkiye'de hayvan varlığı ve buna bağlı olarak et fiyatlarındaki dalgalanma, çayır-mera ve yem bitkilerinin etkin kullanımına yönelik sorunlar, hayvancılık sektörünü daha ileri seviyelere götürecek sistemler oluşturmak amacıyla 'Hayvancılık ve Hayvan Yemleri' konulu çalıştay gerçekleştirildi.
Türkiye'de hayvan varlığı ve buna bağlı olarak et fiyatlarındaki dalgalanma, çayır-mera ve yem bitkilerinin etkin kullanımına yönelik sorunlar, hayvancılık sektörünü daha ileri seviyelere götürecek sistemler oluşturmak amacıyla 'Hayvancılık ve Hayvan Yemleri' konulu çalıştay Menemen'de gerçekleştirildi. 17-19 Aralık tarihleri arasında Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’ndeki çalıştay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapıldı.
Çalıştayda, 'hayvancılık üretim durumu, pazarlama ve ithalat-ihracat, yem bitkilerinin üretim durumu, pazarlama, ithalat-ihracat ve meraların kullanımı, destekleme modelleri, alternatif yem bitkileri ve hayvan besleme stratejileri' tartışıldı. Sektörün ve üreticinin verimliliğinin ve gelirinin arttırılması hedeflendiği çalıştaya Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Bakanlıktan ilgili genel müdürlükler ile Afyon, Konya, Erzurum, Samsun, Sivas, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri, TÜBİTAK, TÜRKİYEM-BİR, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ulusal Et Konseyi, Menemen Ziraat Odası, Yaşar Holding, Ege Biyoteknoloji, Ulusoy Tohumculuk, TETA Teknik Tarım, Pınar Holding temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.