Kadayıfın yapılışını anlatan Bulut, “Günde ortalama 1,5–2 ton kadayıf yapıyoruz. Tabi bu sayı talebe göre de artabiliyor. Biz burada kadayıfı çeşitli yollardan geçirerek şekil veriyoruz. Sofralarımızda tatlının yeri ayrıdır ama Erzurum’da kadayıfın soframızdaki eri daha da bir başkadır. Bizde bu yerin ve önemin farkında olarak çalışıyoruz. Sıcak veya böyle bir alan hiç önemli değiliz. Biz insanların o lezzetten aldıkları mutluluğu düşünerek daha da mutlu oluyoruz.” diye konuştu.
KADAYIFIN DOKUNULMAZLIĞI VAR
Kadayıfın nasıl ki yıllardın değişmeyen lezzeti var ise fiyatının da değişmemesi için zam uygulanmayacağını belirten kadayıf imalat ve satıcısı Hasan Alves, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kadayıfa zam yapmama kararı aldık. Herkesin ramazan ayında zamlardan etkilenmeden rahatça kadayıf yemesini arzu ediyoruz. Yıllar içerisinde bir takım maliyet artışları yaşansa da bu maliyetleri vatandaşımıza yansıtmayacağız. Yıllardır halkımızın büyük teveccüh gösterdiği ürünlerimizi kalite standartlarımızı koruyarak zam yapmadan halkımıza sunmaya devam edeceğiz. Halkımızın yoğun bir ilgisi var. Ramazan ayı ile birlikte kadayıf dolmasına rağbet çok daha artıyor. Ramazan ayı ile birlikte kadayıfa olan rağmen 10 kat artıyor. Şu an vatandaşlara kadayıf yetiştirmeye çalışıyoruz. Kadayıfın yanı sıra su böreği yufkası, Kemalpaşa, şekerpare, sütlü yumurtalı erişte ve diğer hazır tatlı çeşitlerini aynı fiyattan satmayı sürdüreceğiz. Amacımız halkın Ramazanda vazgeçilmezi olan Kadayıfın herkesin sofrasında yer alması. Zengin fakir her Erzurumlu iftarda kadayıf dolmasını sofrasında bulundurur. Ramazan ayı öncesi siparişlerimizde büyük bir yoğunluk yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.