Erzurum'da golf sporunu başlatan ve Doğu'ya yayılmasını sağlayan Beden Eğitim Öğretmeni Nükhet Nurdan Gürel, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) '2011 Kadın ve Spor Ödülüne' aday gösterildi. Beş kıtada kadınların spora katılımları konusunda öncülük eden ve örnek olanlara verilen ödül için Türkiye'yi temsil eden Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmeni Gürel, "Böylesine önemli bir ödüle aday gösterildiğimi duyunca çok sevindim. Rüyada gibiyim" dedi.
//GOLFTE SÖZ SAHİBİ OLDULAR
Palandöken İlçesindeki Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 12 yıldan beri beden eğitimi öğretmenliği yapan Nükhet Nurdan Gürel, luslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC), beş kıtada kadınların spora katılımları konusunda öncülük eden ve örnek olanlara verilen '2011 (IOC) Kadın ve Spor Ödülü"ne TMOK tarafından oy birliği ile aday gösterildi. Erzurum golf il temsilciliği, ikinci kademe antrenörü ve Doğu Anadolu golf sorumlusu görevlerinin de üstesinden gelen Gürel, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan (BESYO) mezun olduktan sonra Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik ve Meslek Lisesinde göreve başladı. Altı yıl önce ilk olarak okulda kurduğu takımla golfte büyük başarılara imza atan Nükhet Nurdan Gürel, bugüne kadar yüzlerce sporcu yetiştirdi. Golf sahası olmadığı için spor salonu, futbol sahası ve yaylalarda öğrencilerine antrenman yaptıran Gürel'in öğrencileri birçok kez Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
//ANTRENMAN YAPACAK SAHALARI OLMADI
Tüm spor dalları arasından aday gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Nükhet Nurdan Gürel, sonucu merakla bekleyeceğini söyledi. Türkiye'yi temsil etmenin vermiş olduğu haklı gururu yaşadığını söyleyen Gürel, "Böylesine güzel bir ödüle aday gösterildiğimi duyunca çok sevindim. Rüyada gibiyim. Kriterlerin ne olduğunu bilmiyorum ama umudum her zaman var. Hayatlarında ilk kez golf sopasını eline alan sporcularla sahamız olmadığı için Rıfkı Salim Burçak Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'ne ait spor salonunda çalışmalara başladık. Zamanla topa vurmasını öğrenen öğrencilerin attığı sert şutlar salonun duvarlarına zarar vermeye başladı. Bunun üzerine Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu devreye girdi. Spor salonunun dört bir tarafına file sistemi kurarak bu sorunu aştık. Ancak, yaz aylarında spor salonunda çalışmak zor oluyor. Bu dönemlerde de futbol sahalarını veya yaylaları kullandık. Kış aylarında da bazen karlar üzerinde çalışmalarımızı sürdürdük. Sonunda zengin sporu olarak bilinen golfte Dadaşlar da söz sahibi oldu. Ovalarda yaptığımız antrenmanlar da etrafımıza toplanan köy çocuklarına da golfü öğrettik. Kısaca tüm imkansızlıklara rağmen ayakta alkışlanacak başarılar elde ettik. Ben eğer ödülü alırsam bundaki en büyük pay ailelerini ikna edip golfe gelen kızlarımıza borçluyum" diye konuştu.(DHA)