ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 1 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: E.Erokspor: 1 - Adanaspor: 0
Kutlu: ‘Fazla transfer düşünmüyoruz’
Kutlu: ‘Fazla transfer düşünmüyoruz’
Uzgur: ‘Beklemediğimiz bir yenilgi aldık'
Uzgur: ‘Beklemediğimiz bir yenilgi aldık'
Erzurumspor 4 haftalık suskunluğunu bozdu: 2 - 0
Erzurumspor 4 haftalık suskunluğunu bozdu: 2 - 0
Erzurum MEM raporu açıklandı
Erzurum MEM raporu açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
3 Şubat 2022 Perşembe - 10:08

TİM Ocak Ayı Erzurum verilerini paylaştı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2022 Ocak dönemi ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’dan bu yılın ilk ayında 1 milyon 637 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

TİM Ocak Ayı Erzurum verilerini paylaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2022 Ocak dönemi ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’dan bu yılın ilk ayında 1 milyon 637 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiği bildirildi. İlden yılın ilk ayında yapılan ihracat değeri 2021 yılı ocak ayına göre yüzde 23.3’lük düşüş kaydetti. Erzurum’dan 2021 ocak ayında 2.1 milyon dolarlık ihracat kaydedilmişti.

BÖLGESEL İHRACAT VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre, ocak ayında Erzurum’dan 1.6 milyon dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 3.0 milyon dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında 13.4 milyon dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise 70.6 milyarlık ihracat gerçekleştirildi.

ERZURUM’UN PAYI

DOSİAD tarafından TİM verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, Erzurum’un Ocak 2022 dönemi ihracat değeri KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 53,14, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 12,17, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 2,31’lik pay oluşturdu.

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Erzurum ocak ayı ihracat değeri kaydında bölgede 7’inci sırayı aldı. XDönemde Malatya’dan 29.8 milyon, Elazığ’dan 17,8 milyon, Iğdır’dan 6.3 milyon, Hakkari’den 5.2 milyon, Ağrı’dan 3.5 milyon, Van’dan 2.2 milyon, Erzurum’dan 1.6 milyon, Bitlis’ten 1.4 milyon, Bingöl’den 321.8 bin, Ardahan’dan 310.2 bin, Kars’tan 159.6 bin, Muş’tan 118.8 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İHRACAT, REKORLARA KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİ

250 milyar dolar için ilk hedef tuttu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2022 Ocak ayı ihracat verilerini açıkladı. Ocak ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 17,3'lük artışla, 17,6 milyar dolar oldu. Bu rakamla beraber, tarihin en yüksek ocak ayı ihracat rakamına ulaşıldı. Firmaların ihracata duyduğu yoğun ilgi, 2022 yılında da ihracatçı firma sayısına yansımaya devam etti. Ocak ayında 1.516 firma, ilk kez ihracat yaparak ihracat ailesine katıldı. Türkiye bayrağını 219 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başaran ihracatçılar, 153 ülkeye ihracatını artırdı. İhracatçılarımızın en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 3 ülke; 1,6 milyar dolarla Almanya, 1,2 milyar dolarla ABD ve 1 milyar dolarla İtalya oldu. Ocak ayında 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörü ilk sırada yer alırken 2,1 milyar dolara ulaşan kimyevi maddeler sektörü ikinci ve 1,6 milyar doları aşan çelik sektörü ise üçüncü oldu.

GÜLLE İHRACAT RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

İhracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “Sadece 2021 yılı içerisinde ihracat ailemiz il, ülke, sektör ve ay bazında tam 348 rekor kırdı. Nasıl ki 2020 yılı pandemiyle hatırlanacaksa 2021 yılı da ihracatımızdaki rekorlarla anılacak. Bu başarıların neticesinde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz yıllık dış ticaret değerlendirme toplantısında ihracat ailemize yeni bir hedef gösterdi. Hedef, tam 250 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak ve daha büyük siparişleri karşılayabilmek adına her sektörde ölçek ekonomisini hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bu hedef daha fazla üretim, daha fazla yatırım isteyen, ölçek ekonomisini üretimin merkezine alan bir hedef” dedi.

Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan Türk ihracatçısı, pandemiye rağmen her ay ihracat rekorlarını tazelerken, kasım ayı verilerine göre 4 rekora daha imza attı. Ekonominin büyümesi ve dünya devleri arasında yer alması için çalışan, üreten, 61 İhracatçı Birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla ocak ayına ilişkin dış ticaret verilerini, Ankara'da düzenlediği toplantıyla açıkladı. 2021 yılında ihracat ailesi il, ülke, sektör ve ay bazında tam 348 rekor kırarken, ocak ayına da yeni bir rekorla başladı. Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre; ocak ayı ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 17,3'lük artışla, 17,6 milyar dolara ulaştı. Bu rakamla beraber, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamına ulaşıldı. Böylece, 2022 yılının ihracat hedefi olan 250 milyar dolar için ilk adım başarıyla atıldı.

1 YILDA 348 REKOR

Ocak ayına ilişkin ihracat rakamlarını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, şu açıklamalarda bulundu: “İhracat ailemiz yeni yılın ilk ayında da tarihi bir performans göstererek rekora ulaştı. Ocak ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 17,3'lük artışla, 17,6 milyar dolar oldu. Bu rakamla beraber, tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat rakamına erişmeyi başardık. Bu başarılı performansa imzasını atan ihracat ailemizin her bir ferdini yürekten tebrik ediyorum. 2021 yılı, Cumhuriyet tarihimizde eşine benzerine rastlanamayacak, yıllar sonra dahi ihracatımızda dönüm noktası olarak hatırlanacak bir başarı hikayesinin yazıldığı yıl oldu. Sadece 1 yıl içerisinde ihracat ailemiz il, ülke, sektör ve ay bazında tam 348 rekor kırdı. Nasıl ki 2020 yılı pandemiyle hatırlanacaksa 2021 yılı da ihracatımızdaki rekorlarla anılacak. Bu başarıların neticesinde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz yıllık dış ticaret değerlendirme toplantısında ihracat ailemize yeni bir hedef gösterdi. Hedef, tam 250 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak ve daha büyük siparişleri karşılayabilmek adına her sektörde ölçek ekonomisini hayata geçirmemiz gerekiyor. Çünkü bu hedef daha fazla üretim, daha fazla yatırım isteyen, ölçek ekonomisini üretimin merkezine alan bir hedef.”

1.516 FİRMA “İHRACATA MERHABA” DEDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, her firmanın ihracatçı olabileceğine yürekten inandıklarının altını çizen Gülle, “İhracat varsa, üretim var, istihdam var, umut var. Bu sebeple, ailemize yeni üyeler kazandırabilmek için projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Firmalarımızca ihracata duyulan yoğun ilgi, 2022 yılında da ihracatçı firma sayımıza yansımaya devam ediyor. Tam 1.516 firmamız, bu ay ilk kez ihracat yaparak ihracat ailemize katıldı. 1.516 firmamızın 333'ü mobilya, 331'i kimyevi maddeler, 280'i ise demir ve demirdışı metaller sektöründe faaliyet gösteriyor. Yeni firmalarımız, ocak ayında 85,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu ay ihracat yapan firma sayımız ise 42 bin 494 oldu” diye konuştu.

AYLIK 2,1 MİLYAR DOLARLIK ARTIŞ HEDEFİ

Son dönemde bazı sektörlerde çok önemli konsolidasyon çalışmaları yapıldığını söyleyen Gülle, “Sektörlerimizin daha büyük siparişlere yanıt vermek amacıyla birlik olmasını takdirle karşılıyoruz. Geçtiğimiz yıl küresel tedarik zincirlerindeki kırılmayı başarılı bir şekilde değerlendirdik. Yeni ihracat hedefimize ulaşmak için ihracatımızı her ay ortalama 2,1 milyar dolar daha artırmamız gerekiyor. Yılın ilk ayında çok şükür bunu başardık. İhracatımızdaki yükselişle birlikte büyük hacimde işler ve artan maliyetler, finansal anlamda daha büyük sorumlulukları ve ihtiyaçları da beraberinde getiriyor” dedi.

İGE, MART AYINDA DEVREYE ALINACAK

İhracatı Geliştirme Fonu'nun (İGE) da mart ayında devreye alınmasıyla ihracatçılarımızın finansmana erişim sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacağını kaydeden Gülle, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanımızın ve Hükümetimizin destekleri, 100 bini aşkın ihracatçımızın alın teriyle evelallah 250 milyar dolarlık hedefi de yıl sonunda aşacağız” ifadelerini kullandı.

EN FAZLA İHRACAT OTOMOTİVDE, EN YÜKSEK ARTIŞ ÇELİKTE

İhracat rakamlarıyla ilgili detayları paylaşan Gülle, şu bilgileri verdi: “Rakamlarımızın detaylarına baktığımızda tam 23 sektörümüzün ihracatını artırdığını görüyoruz. Bu ay 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörümüz ilk sırada yer alırken 2,1 milyar dolara ulaşan kimyevi maddeler sektörümüz ikinci ve 1,6 milyar doları aşan çelik sektörümüz ise üçüncü oldu. Sektörel anlamda en dikkat çekici artışlar ise geçtiğimiz yıla göre ihracatını 578 milyon dolar artıran çelik, 495 milyon dolar artıran kimyevi maddeler ve 366 milyon dolar artıran demir ve demirdışı metaller sektörlerimizde yaşandı. Tüm sektörlerimizi bu başarılı performanslarından ötürü tebrik ediyorum.”

153 ÜLKEYE İHRACAT ARTIŞI

“Bu ay ihracatçılarımız, ülkemizin bayrağını 219 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı” diyen Gülle, şöyle devam etti: “153 ülkeye ihracatımızı artırma başarısı gösterdik. İhracatçılarımızın en çok ihracat gerçekleştirdiği ilk 3 ülke; 1,6 milyar dolarla Almanya, 1,2 milyar dolarla ABD ve 1 milyar dolarla İtalya oldu. İhracatımızı tutar bazında en çok artırdığımız ülkeler; 303 milyon dolar artışla ABD, 190 milyon dolar artışla Mısır ve 189 milyon dolar artışla Irak şeklinde gerçekleşti. Ülke gruplarına göre ihracata baktığımızda ise en büyük pazarımız olan Avrupa Birliği'nden yüzde 14 artışla, 7,3 milyar dolar hacme ulaşarak yüzde 41,6 pay aldığını görüyoruz. AB haricindeki diğer Avrupa ülkelerini de dahil ettiğimizde Avrupa kıtasının, Ocak ayı ihracatımızdaki payı yüzde 54,3 oldu. Diğer ülke gruplarında Yakın ve Orta Doğu ülkelerine 3 milyar dolar, Afrika kıtasının tamamına 1,9 milyar dolar, Kuzey Amerika'ya 1,4 milyar dolar ve Uzak Doğu ülkelerine 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik.”

MİKTAR BAZINDA YÜZDE 7,8'LİK ARTIŞ

Miktar bazında ihracatın yüzde 7,8 artarak 13 milyon ton olarak gerçekleştiğini belirten Gülle, “Bununla birlikte, ihracat birim fiyatımızda da oldukça pozitif bir ivme devam ediyor. Birim ihracat değerimiz geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 1,35 dolara yükseldi. Bu ay birim ihracat değerini en çok artıran sektörlerimiz; yüzde 83 ile elektrik-elektronik yüzde 58 ile savunma ve havacılık ve yüzde 49 artışla çelik sektörlerimiz oldu. Katma değerli ve markalı ihracatımız arttıkça ürünlerimizin değeri daha da artacak” dedi.

62 İL İHRACATINI ARTIRDI

Ocak ayında 62 ilin ihracatını artırdığına dikkat çeken Gülle, “En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz sırasıyla; 7 milyar dolarla İstanbul, 1,5 milyar dolarla Kocaeli ve 1,2 milyar dolarla Bursa oldu. Bu şehirlerimizin haricinde, ihracat artışıyla dikkat çeken diğer illerimiz ise ihracatını 265 milyon dolar artıran İzmir ve 137 milyon dolar artıran Ankara oldu. Türk lirası ile açılan beyannamelere göre 180 ülkeye toplam 7,5 milyar TL tutarında Türk Lirası ile ihracat gerçekleşti. Ocak ayında Türk Lirası ile ihracat yüzde 59 arttı. Karşılıklı ticarette yerel para birimlerinin kullanılması, önümüzdeki dönem için de önem arz etmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI, BUGÜN HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ”

2021'de gelen son rakamlar neticesinde küresel ticaretin yüzde 22,4 artışla 21 trilyon doları aşmasının beklendiğini kaydeden Gülle, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye ise rakiplerinden pozitif ayrışarak aynı dönemde ihracatını yüzde 33 artırdı. İşte aradaki bu yüzde 10'luk fark, küresel tedarik zincirlerindeki kırılmayı ne kadar iyi değerlendirdiğimizin somut bir göstergesi. Yeni yılda da ihracatımızdaki yükselişin devam etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu olumlu gelişmelerin yanında, tüm dünyanın mücadele ettiği ortak sorunlar 2022 yılındaki riskler olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılı için küresel mal ticaretine yönelik tahminler en fazla yüzde 5 artışı işaret ediyor. Bu anlamda geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz kazanımları korumamız son derece önemli. Diğer yandan, hızla yükselen küresel enflasyon tüm dünya için ciddi bir sorun. 2021 yılında enflasyon, ABD'de son 39 yılın, Almanya'da son 30 yılın, Euro bölgesinde son 25 yılın zirvesine ulaştı. Çin'de fabrika çıkış fiyatları 26 yılın en yükseğine tırmandı. Emtia fiyatlarında 2022 yılında da yükseliş ivmesi devam ediyor. Brent petrol 2014, pamuk ve nikel 2011 yılından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı. Baltık Kuru yük endeksi 2021 yılında son 10 yılın zirvesini gördü. Benzer şekilde enerji maliyetlerinde de son yılların en yüksek rakamları görülüyor. Enerji piyasalarındaki dalgalanmalara dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan olumsuz hava koşulları ve üretici ülkelerdeki siyasi gerilimler de eklenince küresel piyasada doğalgaz fiyatları son 13 yılın zirvesini gördü. Enerji arz güvenliğinin sağlanması, bugün her zamankinden daha önemli. Hükümetimiz, bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız da kısmi enerji kesintisinin yakında tümüyle kalkacağını müjdelediler. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize, ihracat ailemize desteklerinden ötürü şükranlarımızı arz ediyorum. İnşallah, kısa bir süre içerisinde bu sorunları aşıp, daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.”

Ocak ayı ihracatı 17,6 milyar dolar ile rekor kırdı

MUŞ’UN AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta 2021 yılı boyunca yakalanan ivmenin bu yılda devam ettiğini belirterek, “İhracatımız geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır. İthalatımız ise ocak ayında yaşanan son yılların en ağır ve beklenmedik kış koşulları ve enerji fiyatlarındaki artışların bir sonucu olarak 28 milyar dolar olmuştur” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlık binasında ocak ayı dış ticaret rakamlarını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Muş 2021 yılında üreticiler, çalışanlar ve ihracatçılar ile Türkiye’nin kalkınması için verdikleri mücadeleye bu yılda devam edeceklerinin altını çizerek, 2022 yılında 2021’den daha çetin şartların beklediğini belirtti.

Türkiye’nin 2020 yılında 160 proje ile Avrupa genelinde en çok rağbet edilen 9. uluslararası doğrudan yatırım rotası olduğunu hatırlatan Bakan Muş, Türkiye’nin, Avrupa geneli doğrudan yatırımlar içindeki payının Covid-19 etkilerine rağmen 2020 yılında yüzde 3,1’e yükselttiğine dikkati çekti.

“İhracatımız geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir”

Bakan Muş, ihracatta 2021 yılı boyunca yakalanan ivmenin bu yılda devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:“İhracatımız geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamıdır. İthalatımız ise ocak ayında yaşanan son yılların en ağır ve beklenmedik kış koşulları ve enerji fiyatlarındaki artışların bir sonucu olarak 28 milyar dolar olmuştur. Bu gelişmelerle ocak ayında dış ticaret hacmimiz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 38 artışla 45,6 milyar dolara yükselmiştir.”

“ENERJİ HARİÇ OCAK AYI İTHALATIMIZ 19 MİLYAR DOLAR”

Ocak ayında enerji ithalatının 9 milyar dolar olduğu bilgisini veren Bakan Muş, “Keza, enerji hariç bakıldığında, ocak ayında ithalatımız 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir” dedi.

Bakan Muş, ocak ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının enerji hariç ele alındığı yüzde 88,3 olarak kaydedildiğini ifade etti.

Bakan Muş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 250 milyar dolar ihracat hedefini yakalamayı ve geçmeyi hedefledikleri söyledi.

“UKRAYNA İLE 10 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN YENİ NESİL SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALAYACAĞIZ”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki ülkeler arasında yaşanan gerilimlerin, mevcut sorunları da körüklediğini, başta enerji sektörü olmak üzere hammadde kısıtlamaları nedeniyle daha istikrarsız bir ekonomik görünüm ortaya çıktığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde de bu vizyonla hareket edecek, ticaretin bölgemiz ve dünya barışına katkı vermesi için çalışmaya, bağlar kurmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere ülkemiz ile Ukrayna arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin önemli bir ayağı olarak da ticari bağlar oldukça kuvvetlidir. Ukrayna ile ticaretimiz 2021 yılında hızlı bir yükseliş trendine girerek yüzde 59 artmış ve 7.4 milyar dolara ulaşmıştır. Özellikle ikili ticaretimize konu ürünlerin çeşitlenmesi memnuniyet vericidir. Bu noktada, iki ülke Cumhurbaşkanlarınca belirlenen 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için Ukrayna ile ticari ilişkilerimizde çok önemli bir adımı atıyoruz” dedi.

Toplantı, TİM Başkanı Gülle’nin konuşmasının ardından sona erdi.

 
Karataş’tan Regaip Kandili mesajı
 
Sekmen’den Regaib Kandili mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ejder güven tazeledi
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Kasaplar Odası Başkanlığının ...
Erzurum’da kişi başı kamu harcamalarında rekor
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2021 yılında kişi başına düşen kamu ...
Erzurum sağlık harcamalarında 20’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum 2021 yılı kamu sağlık hizmetleri harcaması ...
 
Erzurum 2021 eğitim giderleri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2021 yılında gerçekleştirilen kamu ...
Aziziye Termal Serasında üretim başlıyor
Erzurum’da 10 dönüm arazi üzerine kurulan termal serada eksi 30 derecede ...
Erzurum teşvikli yatırım sayısı 479’a ulaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Kasım 2021’de 476 olan Teşvikli yatırım ...
 
Erzurum’dan 2021’de 137.4 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK Genel Ticaret Sistemi Dış Ticaret verilerini ...
Erzurum FİNTÜRK 2021 açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - BDDK, Finansal Türkiye Haritası (FİN-TÜRK) 2021 ...
Yıldırım güven tazeledi
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Temsilciliği seçimleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva