SÜS TAŞLARI KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Oltu ilçesinde 7 programda 671 öğrenci ve 34 personel ile eğitim ve öğretimine devam eden Oltu Meslek Yüksekokulu, bölgenin önemli gelir kaynağı olan Oltu taşı ile diğer süs taşlarının ekonomiye kazandırılması için çalışma başlattı. Bunun için öncelikle okul bünyesinde döner sermaye alt birimi oluşturan okul yönetimi, bu birimle Oltu Meslek Yüksekokulu’nun doğrudan halka ve işletmelere hizmet verebilmesi için önemli bir adım attı.
Kıymetli taş ve metal işlemeciliği programı paralelinde çalışmalar yürütecek olan Oluşturulan döner sermaye birimi, programda süs taşı işleme atölyesi, altın ve gümüş döküm atölyesi ile kuyumculuk atölyesi yer alıyor.
ARAÇLARIN ETKİN VE VERİMLİ KULLANIMI
Konuyla ilgili olarak Atatürk Üniversitesi’nin internet sitesinde açıklamada bulunan Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erol Yıldırım, okul envanterinde bulunan makine ve cihazların daha etkin kullanılacağını kaydetti. Yıldırım, “Oltu Taşı başta olmak üzere yörede oldukça fazla sayıda çeşidi bulunan değerli süs taşlarının işlenmesini ve işlenmiş taşların altın ya da gümüş malzeme ile zenginleştirilerek çeşitli aksesuar ve hediyelik eşyaya dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Üretilecek ürünlerin daha ucuz fiyatlarla öncelikle Oltu olmak üzere Türkiye’nin değişik bölgelerinde pazarlanması gerçekleştirilecek, böylece yörede bulunan değerli süs taşları işlenip pazarlanarak ülke ekonomisine bir katkı da Oltu Meslek Yüksekokulu tarafından sağlanmış olacaktır.”dedi.
KOBİ’LERE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Prof. Dr. Erol Yıldırım, döner sermaye biriminin oluşturulmasının bir diğer amacının da Oltu Meslek Yüksekokulu’nun sahip olduğu fiziksel donanımın ve kendi alanında yetişmiş bulunan öğretim elemanlarının katkısıyla Oltu yöresinde küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yönelik danışmanlık hizmetlerinde bulunmak olduğunu ifade etti. Yıldırım, böylece, Oltu ilçesi gibi gelişmekte olan bölgelerin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde, kaynakların etkin kullanımı, personel eğitimi, proje hazırlama ve yönetimi gibi konularda önemli faaliyetler gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Bu kapsamda, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine daha fazla katkıda bulunulmasını sağlamaya çalışacaklarını söyleyen Yıldırım, bu bakımdan bölgedeki işletme sahiplerinin Oltu Meslek Yüksekokulu’ndan faydalanmaya çalışmaları gerektiğini, nitelikli öğretim elemanlarıyla kurum olarak yardıma her zaman hazır olduklarını ifade etti.