Su Ürünleri Fakültesi’nin davetlisi olarak Atatürk Üniversitesi’nde bir araya gelen akademisyenler ve uzmanlar tarafından “Su ürünleri genetik kaynaklarını koruma ve sürdürülebilir kullanımı” konusunda yeni bir yönetmelik hazırlanıyor.
Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, akademisyenlerin ve ilgili uzman kişilerin katılımıyla son şekli verilen yeni yönetmeliğin amacının Türkiye’nin iç su ve denizlerinde yaşayan su ürünlerinin genetik kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı ile ilgili usul ve esasları düzenlemek olduğunu bildirdi.
Atamanalp, toplantıya, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra Hacettepe, Ankara Üniversitesi, Mustafa Kemal, Karadeniz Teknik, Tunceli, Ordu ve Gazi Üniversiteleri’nden konuyla ilgili akademisyenler ve TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) ile SÜMAE (Su Ürünleri Merkezi Araştırma Enstitüsü)’nden 28 uzmanın katıldığını söyledi.
İki gün sürecek çalışmalar sonunda yönetmeliğe son şekli verilecek ve yasalaşmak üzere Hükümet’in ilgili birimlerine sunulacak.