ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Aralık 2011 Perşembe - 00:33

Soğuk, kirliliği artırdı

Hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle hava kirliliği artmaya başladı. Türkiye'de en fazla kömürün tüketildiği illerden olan Erzurum'da kış mevsiminde, özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkmak mümkün olmuyor. Uzmanlar, kirlilikte kalitesiz kömür kullanımının etkin olduğunu belirtirken, Hava sirkülasyonundaki azalmanın da kirliliği artırdığını vurguluyor.

Soğuk, kirliliği artırdı

ERZRUM
Hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle hava kirliliği artmaya başladı. Türkiye'de en fazla kömürün tüketildiği illerden Erzurum'da kış mevsiminde, özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkmak mümkün olmuyor. Uzmanlar, kirlilikte kömür kullanımının etkin olduğunu belirtirken, rüzgârın olmamasının da kirliliği artırdığını vurguluyor.
ERZURUM ÜSTÜNDE GRİ TABAKA
Doğu Anadolu Bölgesi, son yılların en soğuk Aralık aylarından birini yaşıyor. Erzurum'da hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 20 derecenin altına düşerken, şehirde özellikle akşam ve gece saatlerinde hava kirliliği nedeniyle dışarıya çıkmak mümkün olmuyor. Gündüz saatlerinde Palandöken Dağı'ndan şehir merkezinin fotoğrafı çekildiğinde ise şehrin üzerinde bulunan gri tabaka kirliliğin boyutlarını gözler önüne seriyor.
KİRLİLİK ORANI DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tahsin Öztürk, şehirde hava kirliliğinin 16.00 ile 24.00 saatleri arasında tavan yaptığını söyledi. Öztürk, diğer saatlerde ise oranların normal görüldüğünü belirtti. Şehirde kirliliğin sadece bir istasyondan ölçüldüğünü dile getiren Öztürk, istasyon sayısını artırmak için çalıştıklarını ifade etti. İstasyon yerinin de ölçümün sağlığı açısından önemli olduğunun altını çizen Öztürk, "Yeni istasyonlar en riskli yerlerde kurulacak. Lokal olarak bazı yerlerde kirlilik olabilir. Bunun yanında, kirliliğin havanın inversiyon olayı ve katı yakıtlarla ilgili boyutu da var. Biz iyileştirme için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız, Erzurum'un hava kalitesini Avrupa standartlarına ulaştırmak." dedi.
BİLİMSEL İRDELEME
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Sezer Turalıoğlu da şehirde hava kirliliği sorunu yaşandığını dile getirdi. Kirliliği, burnundan aldığı hava ile hissettiğini vurgulayan Doç. Turalıoğlu, "Özellikle rüzgâr olmadığı zamanlarda kirlilik daha iyi hissedilir. İnversiyonun oluştuğu saatler sabah güneşten, akşam ise genelde çökelmeden kaynaklanır. Kirlilik konusunda bakanlığın ölçümlerinde ortalamalar çok düşük görünüyor. Sonuçlara epeydir bakmıyorum, çok da ciddiye almıyorum. Partikül madde saatlik ortalama geçiş sürecindeki en yüksek konsantrasyonu 300'dür. Kükürtdioksit oranının ise 400 olması lazım. Bakanlığın verilerinde, özellikle kükürtdioksit oranı çok düşük çıkıyor. Halbuki partikülün yarısı kadar kükürtdioksit oranı çıkması lazım. Ben kükürtdioksit verisinin doğru olduğuna inanmıyorum." diye konuştu.
Erzurum'daki sorunun kömür kullanımından kaynaklandığını söyleyen Doç. Dr. Turalıoğlu, "Erzurum'da özellikle kış mevsiminde hava kirliliği sorunu var. Özellikle soğuk aylarda, hem soğuğun neticesinde daha fazla kömür yandığı için daha fazla kirletici atmosfere atılıyor, hem de zaman zaman soğuk havalarda rüzgârın olmadığı zamanlarda kirletici taşınmıyor. Bunun için de hava kirliliğini hissediyoruz. Bunun çözümü ise doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak. Doğalgaz ne kükürt ne partikül içerir." ifadelerini kullandı.

 
ERGİAD, eğitime yoğunlaştı
 
A.Ü’de Kafkasya rüzgarı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
angle 8 Aralık 2011 Perşembe 23:22

hava çok pis hemde çok

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Öznili-3 8 Aralık 2011 Perşembe 20:30

Bu haber biraz doğalgaz reklamı kokuyor. Bu halkın parası varda doğalgazmı kullanmıyor? Zenginler ahkam kesiyor, birde yoksul penceresinden baksınlar işe, doğalgaz kullanılsın isteniyorsa önce doğalgaz kömür fiyatı seviyesine çekilsin. sonra bu doğalgazı yakanlar kullananlar gerçekten ısınıyor mu? mutfaklarda tüpte yarım saate pişen yemek doğalgazda bir saate pişiyor, hesabını yapan var mı?

Yorumu oyla      6      4  
ALİ KÜRŞAT 8 Aralık 2011 Perşembe 17:31

Halbuki sağ linkte gözüken ve sizi yönlendiren size reklam veren arkadaşlar Erzurum'a doğal gazı getirdiler. Ama malum doğal gaz fiyatları yüzünden erzurum halkı doğalgazı kullanamıyor. Bu arada o doğalgaz da oraya zamanında deprem bölgelerine yapılmayan yardım paraları sayesinde geldi. Hala siz yaltakçılara, sesleiyorum kirli havalarda yaşamaya devam. Afedersiniz, kirli havalarda Erzurum halkı yaşıyor siz doğalgazlı evlerinizdE ve hükümetten ısmarlama Toki saraylarınızda

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hıfzısıhha’da kalite açılımı
Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Dudu, Erzurum Hıfzıssıhha Müdürlüğü'nün, ...
Türk Sağlık Sen'den tepki
Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Valilik önünde bir eylem gerçekleştirerek ...
Doğuluya durmak yok..
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Ahmet Karadağ, atlarına ...
 
Öksüz kuzulara annelik yapıyorlar
Kars'ın Selim ilçesinde bir hayvan çiftliğinde anneleri ölen iki kuzuya sahipleri annelik yapıyor.
Erzurum 11, Yakutiye 55'inci
Sağlık Bakanlık Yeşil Kart verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, ...
Kar yok, soğuk var..
Sibirya soğuklarının ardından Orta Karadeniz üzerinden gelen yüksek hava ...
 
‘Onların da canı var’
Erzurum'da soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlara yemlerini vatandaşlar verdi.
Siftahı İranlılar yaptı
Avrupa'nın en uzun ikinci pistine sahip olan ve Türkiye'nin gözde kayak ...
Görev başında elektriğe çarpıldı
Erzurum’un sanayi mahallesinde tamir etmek için girdiği trafoda elektrik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva