Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından "Şiddet ve Çocuğa Yansımaları" konulu panel düzenlendi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonda gerçekleştirilen panelde Yrd.Doç.Dr.Sibel Küçükoğlu, Yrd.Doç.Dr.Aynur Aytekin ve Arş.Gör.Fatma Saban konuşmacı olarak yer alırken panel başkanlığını Doç.Dr.Duygu Arıkan yaptı.
KÜÇÜKOĞLU’NUN SUNUMU
" Ailede Şiddet ve Çocuğa Yansımaları" başlıklı konuyu anlatan Yrd.Doç.Dr.Sibel Küçükoğlu,Aile içinde şiddetin bir terbiye yöntemi olarak algılandığını belirterek, ’’Aileler arasında yapılan anketlerde 100 aileden 34`ünde şiddete başvurulduğu görülmektedir. Aile içi şiddet şekilleri; Fiziksel şiddet, Zihinsel,duygusal şiddet, Ekonomik,sosyal kötüye kullanma şeklinde ortaya çıkmaktadır." dedi.
MEDYADA ŞİDDET
" Medyada Şiddet ve Çocuğa Yansımaları" konusunu anlatan Yrd.Doç.Dr.Aynur Aytekin, Şiddetin küresel bir olguya dönüştüğünü söyleyerek,’’ İletişim araçları şiddeti önleyici değil, çoğaltıcı ve yansıtıcı olmaktadır. Aile içindeki ve toplumdaki şiddet yanında özellikle çocuklar, şiddeti medyadan izleyerek de model alabilirler. Çocuklar hayal ile gerçeği kolayca birbirinden ayırt edebilecek deneyimden çoğunlukla yoksun oldukları için, gördüklerine "mutlak gerçekler" olarak inanma eğilimi içine girebilirler." şeklinde konuştu.
OKULDA ŞİDDET
"Okulda Şiddet ve Çocuğa Yansımaları" başlıklı sunumu yapan Arş.Gör.Fatma Saban, okulda şiddetin öğrencilerin öğrenme süreçlerine zar verdiğini kaydetti. Saban,’’ Okuldaki şiddet, öğrenci ile öğrenci ve öğrenci ile öğretmenler veya okul yöneticileri arasında yaşanan tehdit ve fiziksel saldırıyı içermektedir. Şiddetin öğrenciler üzerindeki zararları fiziksel, psikolojik ve gelişimsel olabilmektedir. " diye konuştu. Paneli Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci dinledi.