Elazığ Belediyesi ve Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi, “Edepten Ebede Giden Bir Yol Şeyh’ül Muharririn Ahmet Kabaklı” anma programı düzenledi.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Peyami Güngör, Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Yanılmaz, “Biz Elazığ Belediyesi olarak bütün çalışmalarımızın özünde şehrin sanatının, kültürünün ve kimliğinin olması gerektiğine inandık ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bir şehirde yol, park, kaldırım yapmak kolaydır. Bunların en iyisini Allah'ın izniyle yaparız. Ancak şehrin kültürünü, sanatını oluşturmak zor bir şeydir. Biz Elazığlılar olarak, kadim bir medeniyetin ve kültürün üzerine bina edilmiş bir şehirde yaşıyoruz. 4 bin yıllık bir medeniyet şehriyiz. Bu kadim medeniyeti bugünlere taşıyan büyüklerimiz var. Onları rahmetle anıyoruz" dedi.
Bu akşam Ahmet Kabaklı'nın hayatından belirli kesitler öğreneceklerini ve Ahmet Kabaklıyı anacaklarını belirten Başkan Yanılmaz, “Elazığ'ı yurt içinde , yurt dışında onurla ve gururla temsil etmiş bizimde adını andığımızda onurlandığımız Ahmet Kabaklı abimizi, büyüğümüzü anacağız. Şeyh’ül Muharririn, yazarların en büyüğüdür. Bu lakap ve makam elbette önemlidir. Elazığ'a verilmiş olması ve Elazığlı birine verilmiş olması çok çok önemlidir. Ahmet Kabaklı Lisesinin değerli gençleriyle bugün bir araya geldik. Onlara, böyle bir ismin olduğu okulda okumak bir şanstır dedim. Çocuklara da güzel isim bırakmakta buradan gelir ve ismini söylediğinde de o güzel isimle büyüsün diye dua ederiz. İnanıyorum ki Ahmet Kabaklı Lisesinden çok iyi yazarlar, şairler, sanat ve kültür erbabı çıkacaktır" diye konuştu.
Elazığ Belediyesi olarak 30 Mart 2014'ten bugüne kadar haftada hemen hemen 2 tane kültür yaptıklarını söyleyen Yanılmaz, "Değişik başlıklar altında bu şehrin tanınması gereken, isimlerini tanıtıyoruz ve öne çıkarıyoruz. Bu şehrin manevi kimliğinin hamurunu yoğuranlar var. Edebiyatta, kültürde ve sanatta hamurunu yoğuranlar var. Onların bugün bilinmesi ve tanınması bu şehrin kimliği için önemlidir. Bir şehre kimlik veren o şehrin kültürü ve sanatıdır. Elazığ bu açıdan şanslı illerden biridir. Ancak bütün bunların içinde Ahmet Kabaklı ismini ele aldığımızda ayrı bir yere oturtmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerinde bulundu.
Program, Şeyh'ül Muharririn Ahmet Kabaklı'nın biyografisi ve hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti. Sinevizon gösterisinin ardından Nevzat Ülger moderatörlüğünde, Şair Bahtiyar Arslan, Sanatçı Esat Kabaklı, Dr. Naci Onur, Gazeteci Yazar Bedrettin Keleştimur, Şeyh'ül Muharririn Ahmet Kabaklı ve hayatı hakkında konuşmalar yaptı.
Programın son bölümünde ise Sanatçı Esat Kabaklı sahne aldı.