ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>EĞİTİM
8 Kasım 2018 Perşembe - 11:41

Selçuk Eğitim’de 2019 vizyonunu açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracaklarını belirtti.

Selçuk Eğitim’de 2019 vizyonunu açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracaklarını belirtti. Bakan Selçuk ayrıca müfredatın, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2019 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerine katılarak milletvekillerine sunum yaptı. Selçuk, eğitim bütçesine ilişkin, "Eğitim bütçemiz, 2019 yılında merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 17’sine denk düşecek şekilde 161 milyar 612 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu bütçe çerçevesinde Bakanlığımızın yeni dönemde oynayacağı rol; talim ve terbiyeyi Türk milletinin toplumsal bütünleşmesinin ve ortak ülküye dayalı inşasına öncülük etmekten ibaret olacaktır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında resmi ve özel 11 bin 649 okul öncesi, 24 bin 963 ilkokul, 19 bin 284 ortaokul ve 12 bin 515 lise olmak üzere toplam 68 bin 411 okulumuzda, 1 milyon 97 bin 292 öğretmen ve toplam 17 milyon 505 bin 379 öğrencimiz ile eğitim ve öğretime devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜFREDAT İYİLEŞTİRİLECEK

Selçuk, müfredatın iyileştirileceğini söyleyerek, "Müfredat, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir. Zorunlu ders saatleri ve çeşitleri tüm kademelerde azaltılarak, temel derslerde derinleşilebilmesi, kişiselleştirme yapılabilmesi ve uygulama etkinliklerinin yürütülebilmesi için gereken zaman sağlanmış olacaktır. Geleceğimize yön verecek vizyonumuz; müfredatı bilgiden beceriye, beceriden görgüye taşımayı hedeflerken, başarının anahtarı olarak öğretmen eğitimini, okullar arasındaki eşitsizliği asgariye indirmeyi ve sınav baskısını azaltmayı ön koşul olarak görmektedir" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DİJİTAL ORTAMLAR OLUŞTURULACAK"

Öğretim programlarının, bilgi teknolojileri destekli öğretime uyumlu hale getirilmesi suretiyle oluşturulan dijital içeriklerin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmen, öğrenci ve velilere sunulduğunu belirten Bakan Selçuk, "EBA, öğretmen ve öğrencileri tanıyan, bireyselleştirilmiş öğrenim imkanı sağlayan, kullanıcıya yapay zeka algoritmalarını da kullanarak önerilerde bulunan, analiz ve raporlama yapan yeni nesil bir sistemdir. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında EBA’nın içerik normları ve kalite standartları tüm muhtemel kullanım senaryolarını destekleyecek şekilde Ulusal Dijital İçerik Arşivine dönüştürülecektir. Bu kapsamda içerik çeşitliliğini artırmak üzere ülke çapında içerik geliştirme ekosistemi kurulacaktır. Ayrıca dijital içerikleri etkin olarak kullanma ve geliştirme kültürü edinmiş lider öğretmenlerin yetiştirilmesine yönelik EBA üzerinden eğitimler verilecektir. Böylece bu kültürün okullarda daha da yaygınlaşması sağlanacaktır. Yeni EBA modelinde yabancı dil öğretimi konusunda da ulusal ve uluslararası yayıncılardan yenilikçi dijital kaynaklar temin edilerek EBA üzerindeki mevcut içerik havuzu daha da genişletilecektir. Ayrıca oluşturulacak yabancı dil içerik havuzunda öğretmen ve öğrenciler için çevrimiçi dinleme, konuşma, okuma, yazma ve tartışma etkinliklerini yapabilecekleri dijital ortamlar oluşturulacaktır" değerlendirmesini yaptı.

"ÇOCUKLARIN ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNDE ARAÇ-GEREÇ İHTİYACI KARŞILANACAK"

Bakan Selçuk, erken çocukluk eğitimine ilişkin, "Erken çocuk eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini azami düzeyde destekleyen, yaşam boyu iyi olma haline katkı sağlayan bir eğitim kademesidir. Bu dönemde sunulan tecrübelerle elde edilecek temel bilgi, beceri ve tutumlar çocuğun sosyal yaşamına etki etmesinin yanı sıra sonraki eğitim hayatını da biçimlendirdiğinden bu dönemde sunulan nitelikli eğitim hizmeti, tüm eğitim sisteminin en önemli basamağı olarak görülmektedir. Bakanlık olarak bu bilinçten hareketle; şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır. Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır" diye konuştu.

Bilim ve Sanat merkezlerinin sayısının 135’e çıkarıldığını kaydeden Selçuk, "2018 Haziran ayı itibarıyla BİLSEM’lerde toplam 33 bin 720 öğrenciye eğitim verilmiştir. Özel yetenekli öğrenciler BİLSEM’lerin yanı sıra destek eğitim odalarından da yararlanabilmektedirler. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında özel eğitim okullarında toplam 50 bin 25 özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye eğitim verilmiştir. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında özel yetenekli bireyleri tanılama sürecinde 1, 2 ve 3. sınıf düzeyindeki 259 bin 166 öğrenci tablet bilgisayar üzerinden grup tarama uygulamasına katılmıştır" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL ÖĞRETİME TEŞVİK UYGULAMASINI KADEMELİ OLARAK AZALTARAK KALDIRACAĞIZ"

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 301 bin 777 öğrenciye bir milyar 207 milyon 708 bin 478 TL eğitim ve öğretim desteği ödemesi yapıldığını aktaran Selçuk, "2018-2019 eğitim ve öğretim yılında geçen yıllardan hak kazanan ve bu eğitim ve öğretim döneminde yeni katılan 75 bin öğrenci ile toplamda 253 bin 827 öğrencinin eğitim ve öğretim desteğinden faydalanması planlanmıştır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir. Özel öğretimde istatistiklerden de anlaşılacağı üzere nicelikle ilgili önemli ilerlemeler sağlanmıştır. Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız. Buradaki bakış açımız dezavantajlı durumda olan resmi okullarımızdaki niteliksel ve nicel gelişime hizmet etmektir" diye konuştu.

 
Şehitlerin kanı yerde kalmadı
 
Erzurumspor-Göztepe maçını Göçek yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya YİBO’ya robotik sınıf açıldı
Şenkaya YİBO’da Robotik sınıf düzenlenen törenle açıldı.
“Erzurum, en kaliteli hizmetlere layık bir şehir”
Çomaklı, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile Gümüşhane ...
Ülkü Ocakları’ndan konferans
Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığınca Atatürk Üniversitesinde "Abdullah ...
 
ETÜ, “Leed Silver” sertifikası aldı
ETÜ Türkiye’de çok özel projelerin alabildiği; Amerikan Yeşil Binalar ...
Erzurum’da ‘Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor’
Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ...
Çomaklı ATAUNİ Değişim sürecini paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Güzel Sanatlar, Turizm ...
 
MEB atama ve yer değiştirme takvimini açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, 7 Şubat 2019 tarihinde 20 bin sözleşmeli öğretmen ...
Selçuk: "Mesleki eğitimde önemli atılımlar olacak"
Selçuk, "Mesleki eğitimle ilgili önümüzdeki yıllarda çok farklı atılımlar ...
Azizoğlu: ‘ATAUNİ Erzurum’un yüksek değeri’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva