ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Ekim 2014 Perşembe - 02:12

‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’

Ağrı Valililiği tüm şehri ve ilçeleri bayrakla donatırken, Van’da geçiş töreni sırasında Jandarma’nın ‘Şehitler ölmez, Vatan Bölünmez’ haykırışı dakikalarca milli gurur ve coşkuyla alkışlandı.

‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku içinde kutlandı. Ağrı Valililiği tüm şehri ve ilçeleri bayrakla donatırken, Van’da geçiş töreni sırasında Jandarma’nın ‘Şehitler ölmez, Vatan Bölünmez’ haykırışı dakikalarca milli gurur ve coşkuyla alkışlandı.
AĞRI’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Ağrı’da, cumhuriyetin ilanının 91’inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde makamında tebrikleri kabul eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, ardından Erzurum Caddesi Adliye Sarayı önünde devam eden törenlere katıldı. Burada bir konuşma yapan Mehmet Tekinarslan, asırlar boyunca bu coğrafyada yaşayan milletin üzerinde kirli oyunların oynandığını belirtti. Tekinarslan, “Konuşmama başlamadan önce dualarımızın Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan vatandaşlarımızla olduğunu söylemek istiyorum. Bugün cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içinde kutlamanın büyük sevincini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlü ekonomik yapısı, insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokrasisi, güçlü ordusu, devleti ve milletiyle kucaklaşmayı sağlayan yönetim anlayışıyla saygın bir ülke haline gelmiştir. Asırlar boyunca bu coğrafyada yaşayan milletin üzerinde kirli oyunlar oynandı. Biz bu güzel vatan toprağını elimizde tuttuğumuz müddetçe de göz dikenler ve bu oyunları sürdürenler olacaktır. Ancak geçmişte olduğu gibi biz de ne kardeşliğimizden, ne birliğimizden ne de birbirimize olan sevgimizden taviz vermedik. Haince, sinsice bizleri mutsuz kılmaya çalışanlara fırsat vermedik. Yani ne onlar değişti ne de bizler. İnanıyorum ki; bize düşmanlık edenlerin, bizleri birbirimize düşürme ve ayırma hevesleri her zaman kursaklarında kalacaktır. Bu milletin birbirine olan sevgisi her şeyin üstesinden gelecektir. Ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti Devleti; dil, din, ırk, renk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün insanlarının mutlu ve müreffeh bir ortamda yaşaması için var gücüyle çalışacaktır” dedi.
 Vali Tekinarslan'ın konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında koşu düzenlendi. Koşuda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Çok Program Lisesi bahçesine girerek Türk bayrağını indirip yakan şahısları yakalayan polis memurlarına törende başarı belgesi ile plaket verildi.
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yapılan geçit töreni ile son buldu. Törene, Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan'ın yanı sıra; 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
AĞRI VALİLİĞİ CADDELERİ TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLEDİ
Ağrı’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle caddeler Türk bayraklarıyla süslendi.
 Tüm yurtta olduğu gibi Ağrı’da da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında cadde ve sokaklar başta olmak üzere okullar, kamu binaları, evler ve işyerlerine Türk bayrağı asıldı. Ağrı Valiliği tarafından alınan beş bin Türk bayrağı, kentin caddelerini süslerken, billboardlara asılan afişlerde ise “Hepimizin Alınteri, Hepimizin Emeği, Hepimizin Devleti” vurgusu yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle asılan Türk bayrakları ve billboardlar, vatandaşların büyük beğenisini topladı.
TATVAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yılı coşkulu şekilde kutlandı.
Dün çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama etkinlikleri bugün ise sabah saatlerinde Tatvan Kaymakamlığı’nda Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal’ın tebrikleri kabul edilmesiyle başladı. Kaymakamlıkta yapılan tebrik kabulünün ardından kutlamalara Tatvan Şehir Stadyumu’nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yılmaz’ın öğrenci, asker ve katılımcıların bayramlarını kutladı. Düzenlenen programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Milletimiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile stratejik öneme sahiptir. İnsanlık tarihi boyunca bu topraklar hep cazibe merkezi olmuştur. Ayrıca bu milletin önüne hedef konulduğunda, inandığında, güvendiğinde neleri yapabileceği çok iyi bilinmektedir. Bunlardan dolayıdır ki bu topraklarda aynı bayrak altında, aynı kültür ve değerleri paylaşan insanlarımız üzerine hep planlar yapılmış, fitne ve fesat tohumları ekilmek istenmiş ve bu uğurda nice projeler hazırlanıp uygulanmıştır ve uygulanmaktadır. Ancak tek yürek olmuş basiretli, verasetli, sağlam temelli milletimiz sayesinde bunların hepsi boşa çıkartılmıştır. Bugün burada sizlerin huzurunda geçtiğimiz günlerde Hakkari’de, Bingöl’de ve son olarak da Bitlis’te verdiğimiz şehitlerimizi ve onlarla birlikte bütün şehitlerimizi rahmet ile anıyor, geride bıraktıklarına ise sabrı cemil diliyorum. Şu anda aramızda bulunan gazilerimize ve onların şahsında bütün gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.
Şenliklerin iptal edildiği programda daha sonra öğrenciler şiirler okudu, ardından ise öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu. Akabinde ise yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 Stattaki program, yapılan kortej yürüyüşünün ardından sona ererken, programdan sonra Tatvan’daki bir restoranda şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.
BİTLİS’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Bitlis’te, Cumhuriyet Bayramı’nın 91’nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Vali Öztürk, “Demokrasisiz bir cumhuriyet diktatörlük, cumhuriyetsiz bir demokrasi ise kör, topal ve sağırdır. Cumhuriyet devlet başkanının babadan oğula akrabalar arasında değil, seçimle işbaşına gelindiği bir sistemin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki diğer cumhuriyet rejimlerinden ayıran bir özelliği vardır. Bugün adı cumhuriyet olan birçok ülke vardır. Bunun için cumhuriyetinin demokrasiyle taçlandırılması şarttır. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak 1923 yılında kurduğumuz cumhuriyetimizi 1950 yılından itibaren çok farklı demokrasiye geçerek taçlandırdık. Demokrasisiz bir cumhuriyet diktatörlük, cumhuriyetsiz bir demokrasi ise kör, topal ve sağırdır. Elbette ki eksik, yanlış işler olacaktır. Bunlar her geçen zamanda düzelecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ve uygarlık seviyesine ulaşma azmimizden vazgeçilmeyecektir” dedi.
 Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve tören geçişi ile sona erdi.
 Törenlere Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün yanı sıra Bitlis Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Belediye Başkan Vekili Sani Güneri, vali yardımcıları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldılar.
ELAZIĞ'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları Elazığ'da da coşkulu geçti. Kortej geçişinin yapıldığı Elazığ'da terör örgütü ile girilen çatışmada gazi olan Uzman Çavuş Önder Fatih Ayaz'a, gazilik rozeti takılırken eşinin duygulanarak ağlaması dikkat çekti.
 Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Elazığ Valiliği'nde Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tebrikleri kabul etti. Daha sonra Malatya Caddesi üzerinde tören düzenlendi. Vali Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz törene katılanları selamladı. Protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.
 Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Vali Ömer Faruk Koçak yaptı. Vali Koçak konuşmasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili detaylı bilgiler verdi. Koçak , "91 yıl önce Cumhuriyetin ilanı bütün Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da büyük bir coşku ile kutlanıyor. O günleri bugün birlikte sizlerle aynı aşk, heyecan ve Elazığ insanın gönül alkışlarıyla kutluyoruz" dedi.
 GAZİLİK ROZETİ EŞİNİ AĞLATTI
 Törende mehter takımının yer almasının ardından öğrenciler şiir okudu. Vali Ömer Faruk Koçak, 2010 yılında terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Önder Fatih Ayaz'a gazilik rozeti taktı. Rozet takılırken konuşan Vali Koçak, "Büyük devletlerin her zaman büyük düşmanları olur. Etrafında her zaman fitne çemberleri olur. Bu çemberleri kıracak her zaman büyük milletlerin kahramanları olur, şehitleri olur, gazileri olur. Önder kardeşimizde bu kahramanlardan biridir. Onun gazilik rozetini takmak bizim için ayrı bir şereftir" şeklinde konuştu. Gaziye rozeti takılırken, protokolün yan tarafından oturan eşi Sibel Ayaz, duygulanarak ağladı. Çeşitli yarışmalarda derecelere giren öğrencilere de protokol tarafından plaket verildi.
 Okulların bayrak geçişiyle başlayan kortejde polis okulu öğrencileri, askerler ve mehter takımı yürüyüş yaptı. Asker, polis ve belediye araçlarının geçişiyle devam eden kortej, izlemeye gelenler tarafından Türk bayrakları sallanarak alkışlandı. Asker kıyafeti giyen çocuklar, tören sırasında renkli görüntüler oluşturdu. Askeri kıyafetli bir kız çocuğunun ise, askerleri selamlaması dikkatlerden kaçmadı.
Geçişin tamamlanmasıyla birlikte kutlamalar sona erdi. Akşam düzenlenecek resepsiyon ise Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi.
HAKKARİ’DE HÜZÜNLÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI
Hakkari’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Yüksekova’daki olaylardan dolayı hüzünlü geçti.
 Valilik önünde düzenlenen program öncesi özel harekat timleri ve keskin nişancılar yüksek binalarda yerini aldı. Konuk Caddesi üzerine ise her türlü ihtimale karşı zırhlı araçlar ile askeriyeye ait sinyal kesici jammer araçları görev yaptı. Programın yapıldığı güzergahta geçen vatandaşlar ise tek tek üst aramasından geçirildi. Programa Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Belediye Eş Başkan Vekili Ahmet Taş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Küçükaslan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu.
 Ardından bir konuşma yapan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizim cumhuriyetimiz kardeşlik üzerine kurulmuştur. Bizim cumhuriyetimiz, birlik ve beraberlik ruhu, dayanışma ruhu üzerine inşa edilmiştir. Bizim cumhuriyetimiz, cumhuru, yani halkı, bütün renkleriyle, bütün farklılıklarıyla, tüm zenginliğiyle kucaklayan bir zihniyet üzerine bina edilmiştir. Bu cumhuriyet, birilerinin değil, belli zümrelerin değil, cumhurun, yani halkın, yani 76 milyon aziz milletimizin cumhuriyetidir. Bu cumhuriyet, çiftçinin olduğu kadar esnafın, şehirlinin olduğu kadar köylünün, zenginin olduğu kadar fakirin cumhuriyetidir. Bu Cumhuriyet, Türkün, Kürdün, Lazın, Çerkez'in, Romanın, Alevinin, Sünninin, çoğunluğun olduğu kadar azınlığın da cumhuriyetidir. Bu cumhuriyetin sahibi bizzat cumhurun ta kendisidir, yani millettir. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘en büyük eserim’ dediği cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır. Bu anlamlı gün, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına, aziz milletimizin tek yürek olarak bir kez daha en anlamlı cevabı vereceği gündür. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında daha sıkı kenetlendiğimiz sürece; huzurumuzu ve birliğimizi bozmak isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
 Değişik okullardan öğrencilerin şiir okuması, Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan değişik yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve asker ile öğrencilerin geçit töreniyle program sona erdi.
 Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 asker için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programda yer alan halk oyunları gösterisi ile cumhuriyet resepsiyonunu iptal ederken, program sonrası Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Hakkarili bir çocuğa sarılarak bir süre sohbet etti.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA TÖRENLERLE KUTLANDI
Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı törenleri Valilik makamında Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın tebrikleri kabulüyle başladı.
Tören daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramı kutladı. Cumhuriyet Bayramı töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da okundu.
 Karaman’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah rahmet, yakınlarına başsağlığı dilekleri dileyerek konuşmasına başlayan Kars Valisi Günay Özdemir, “Dünya’daki pek çok ulusun özlemini duyduğu fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetlerine dayanan Cumhuriyet yönetimi, aziz milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirve noktasıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşu, milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olan milli mücadele sonunda olmuştur. Bu mücadele; hür yaşama arzusunu tüm dünyaya haykıran bir milletin, işgal edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişinin ifadesidir. Samsun’dan başlayan bu destansı diriliş mucizesi, tarihin en güç işi sömürgeciliğin pençesinden kurtulmayla sonuçlanıyor, milletimiz ve onun mücadele azminin yüksek tecellisi Türk Ordusu ve onun eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist orduları bir daha buna asla cüret edemeyecekleri şekilde Türk vatanından söküp atıyordu. İşte; Türk Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşının adıdır” dedi.
 Vali Günay Özdemir, “Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Nitekim milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Cumhuriyetimiz, aradan geçen 91 yılda başta demokrasi olmak üzere, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, teknoloji ve ulaştırma alanlarında önemli mesafeler kat etmiş, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı olmuştur. Bugün Türkiye, İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik cumhuriyet, çağdaş, bölgesinde hatırı sayılan bir güç, bir istikrar unsuru, dünyanın gelişmiş 20 ekonomisinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir. Türkiye Cumhuriyeti; önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu anlamlı ve gururlu günümüzde, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere kurtuluş ve uygarlık mücadelesiyle Cumhuriyeti bize emanet edenlerle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Aziz Milletimizin en anlamlı ve büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını yürekten bir kez daha kutluyor, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti yaşatmaya yeminli olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
 Cumhuriyet Bayramı törenleri daha sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından verildi. Öğrenciler tarafından konser verildi, halk oyunları gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Bayramı Törenleri, askeri geçişin ardından sona erdi.
“CUMHURİYET RESEPSİYONU VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ”
Öte yandan Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları çerçevesinde bugün saat 18.00’de Kars Öğretmenevinde yapılması planlanan Cumhuriyet Resepsiyonu ve Kars Kalesi’nde yapılacak olan havai fişek gösterileri, Karaman’da meydana gelen maden ocağı kazası sebebiyle iptal edildi.
CUMHURİYETİN 91. YILDÖNÜMÜ MALATYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yılı, tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşkuyla kutlandı.
İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri hazır bulundular.
 Tören, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın törene katılanların bayramını tebrik etmesiyle başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.
 Vali Süleyman Kamçı, “Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızı, cumhuriyet yönetimini esas alan yeni ve güçlü bir devletle taçlandırışımızın üzerinden tam 91 yıl geçti. Daima ayrı bir gurur ve sevinçle kutladığımız bu çok önemli ve anlamlı günde tüm milletimizi ve sizleri büyük bir içtenlikle kutluyorum. Cumhuriyet; necip milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden birine sahne olmuştur. Bu destansı mücadele; yakılıp yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinden milletçe yeniden dirilişimizin ifadesidir. Bundan dolayı, cumhuriyetin bir değerler manzumesi olduğu asla unutulmamalıdır. Onu bir bütün olarak algılamak, tüm niteliklerine eşit değerler atfetmek, evrensel kabullerle hayata geçirmek gerekir. Keza cumhuriyet, tek bir fikre yönelik peşin kabuller sisteminden çok, bölücü ve yıkıcı unsurlar taşımadığı sürece farklı fikirler ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temeli üzerine bina edilen bir rejimin adıdır. Dolayısıyla; kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz elzemdir. Farklılıkları kutsamadan, ama farklılıkları da yok saymadan ortak bir tarihle ve kültürle güçlü Türkiye’nin idamesine katkı sağlamak her vatandaşımızın öncelikli vazifesidir. Kısacası cumhuriyet, ortak bir varoluşun, ortak yaşama kararlılığının ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen güçlü, modern bir dünya devletidir” dedi.
 Törende bulunan gençlere de seslenen Vali Kamçı şunları söyledi: “Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınları, milletimizin geleceği, ümidisiniz. Ülkemizin, uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev sizin hissenizde düşmektedir. Size emanet edilen değerleri ne pahasına olursa olsun korumak, sizden öncekilerden devraldığınız gibi sizden sonraki nesillere kutlu emanetinizi devretmek yegane gayeniz olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sorumlulukla ilgili çok veciz şekilde ifade ettiği; ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan, rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getiren milletler evvela haysiyetini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’ sözlerini hatırınızdan hiç çıkarmayacağınıza, ülkemizi hak ettiği saygınlığa taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Bu nedenle tarihimizi iyi öğrenmeli, maziden çıkardığınız dersleri hafızanıza kazımalısınız. Unutmamalısınız ki, bir milletin boy aynası kendi tarihidir. Kendinizi nasıl görmek istiyorsanız ona göre rol üstlenmek durumundasınız.”
Törene katılan Malatyalılara da seslenen Vali Kamçı, “Aziz Malatyalılar; amacımız şanlı bir mücadelenin ürünü olan cumhuriyetimizden, üniter yapımızdan, demokrasimizden ve buna bağlı diğer kazanımlarımızdan hiç taviz vermeden, emin adımlarla görkemli geleceğimize yürümektir. Farklıklarımızı zengin olarak gören, aidiyet duygusunun perçinleştiği, insan odaklı, devlet millet kaynaşmasını sağlamış Türkiye Cumhuriyeti Devletini ileriye taşımak, günlük hadiselerin bu büyük hedefimizi gölgelemesine asla izin vermemek milli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, hoşgörü, sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, aydınlık bir geleceğe el ele yürüyebilmek ümidiyle bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kaydetti.
 Törende liseli öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, temsili olarak Türk bayrağını bir ilkokul öğrencisine teslim etti. Minik öğrencinin okuduğu şiir törene katılanların ilgisini çekti.
 Kutlama geçiş töreni ile sona erdi. Geçiş töreninde eski otomobiller ile bisikletli gençler renk kattı.
BULANIK’TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Muş’un Bulanık ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.
Törene Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Eyüp Karakaya, Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Aras Kurtuluş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Bulanık Stadı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyledi. Şahin, “Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır” dedi.
 Cumhuriyetin ifade özgürlüğü, birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden Şahin, “Cumhuriyet, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu çağdaş bir yönetim biçimidir. Unutmayalım ki cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu cumhuriyet, bu vatan hepimizindir. Etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her vatandaş cumhuriyetin teminatı altındadır. Bundan dolayıdır ki 91. yıl dönümünde cumhuriyeti aynı duygu birliği ve gururla hep birlikte heyecan ve coşku içinde kutlamaktayız. Bu anlamlı günde istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.
 Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafında hediyelerin verilmesi, şiirlerinin okunması ve resmigeçit töreni ile sona erdi.
VARTO’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Muş'un Varto ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram çeşitli törenlerle kutlandı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenden sonra Kaymakam Tahir Şahin makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Belediye İş Hanı önünde devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Vekili Şerafettin Değertaş ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Vekili Personel Üsteğmen Eser Şık törene katılanların bayramını kutladı.
Burada bir konuşma yapan Kaymakam Tahir Şahin, “Cumhuriyet, gönül bağıdır, kardeşliktir. Cumhuriyet, gök kubbe altında birlikte kardeşçe ve mutlu yaşamın adıdır. Ülkemizin genelinde ve özelde bölgemizde artık hayatımızın umudu olan ve tüm zorluklarına rağmen herkesten kabul gören kardeşlik projesini de yine cumhuriyetimizin erdemlerinden biri olarak görmekteyiz” dedi.
 Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçit töreni ile program sona erdi.
ERCİŞ’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Van'ın Erciş ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar'ın makamında tebrikleri kabulü ile başlayan tören, eski Adalet Sarayı önünde devam etti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk ile Erciş Belediye Başkanı Yardımcısı Nejdet Kahraman törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
 Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Tenzile Ana İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu korunun etkinliği ise törene katılanların büyük beğenisini kazandı. Kutlamalar, askeri birlikler ve öğrencilerin geçit töreniyle son buldu.
 Yapılan törende Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ali Macit, kamu kurum amirleri ile askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar hazır bulundu.
MURADİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Van’ın Muradiye ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Muradiye Şehir Stadı’nda düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Atmaca, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, “Cumhuriyet; yüce milletimizin son yüz yılda elde ettiği ve karakterine en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet yönetiminde halka efendilik yoktur, halka hizmet vardır. Halkımızın huzur, refah ve özgürlüğünün her şeyin üstünde kutsal bir yeri vardır. Yine cumhuriyet yönetiminde ‘milleti yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi hâkimdir” dedi.
 Konuşmasında öğrenci ve öğretmenlere de seslenen Kaymakam Çelikel, “Değerli öğretmenler, sizler gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ve topluma faydalı bireyler olmasında hayati bir rol üstlenmektesiniz. Onlara şekil verecek ve cumhuriyetin yüksek faziletlerini onlara öğretecek sizlersiniz. Sevgili gençler, sizler geleceğimizin en büyük teminatı ışıklı çiçeklerisiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’ sözleri ile işaret ettiği ve cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu bağlamda çağımızın gereklerine göre kendinizi yetiştirmeli, vatanına, milletine, ailesine faydalı bireyler olmalısınız” dedi.
 Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve resmigeçidin ardından program sona erdi.
JANDARMANIN ‘ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ’ SLOGANINA HALKTAN ALKIŞLI DESTEK
Van’da, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Tören bitiminde jandarmanın ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganına, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.
 Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi, sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatılırken, çevrede ise geniş güvenlik önlemi alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Fehmi Oflas’ın halkı selamlamasıyla başlayan tören; saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajının da okunduğu törende bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yaklaşık iki hafta önce ilde yaşanan olaylara değinerek, “Şayet hedefe ulaşmak için, vakit kardeşliğin korunmasını icap ettiriyorsa, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yaşadıklarımızı nasıl izah edeceğiz. O yakıp yıkma girişimlerini, Van’ımıza 3 yıl sonra yeni bir deprem kabusu yaşatma sorumsuzluğunu nereye koyacağız. Üstelik ülkenin batısıyla doğusuyla, doyasıya barış iklimini, çözüm çabasını içselleştirdiği bir zaman diliminde, demokrasi dışı bu terör fotoğrafını nereye oturtacağız” dedi.
 Terör hadiselerinin milletin yalnızca huzurunu bozmakla kalmayıp, gelecek beklentilerini ve ekonomik kararları da etkilediğini vurgulayan Vali Doğan, “Sahip olduğumuz bu büyük güç nedeniyle bizi, sizi, hepimizi derinden üzen son yaşadıklarımızın stresini üzerimizden hemen atmak, kardeşliğimize etkin biçimde sahip çıkmak, umutlu geleceğimize emin adımlarla yürümek durumundayız. Dolayısıyla etnik kökenimizin veya dünya görüşümüzün esiri olmadan, farklılıklara saygı göstererek bir ortak payda bulmak zorundayız. Bu süreçte ekonomi ve kardeşlik odaklı bir gündeme sahip olmak gerçekten son derece önemli. Bu nedenle kavgadan kaçınmak, barıştan yana olmak bizden beklenen davranış olsa gerekir” şeklinde konuştu.
Şiirlerin okunduğu, halk oyunlarının sergilendiği törende, 2014 yılında uluslar arası müsabakalarda dereceye giren Vanlı sporcular ile ilde daha önce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm dallarında başarı elde eden öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
 Resmigeçit töreni esnasında giydiği subay kıyafetiyle öğrenci ve askerleri durmadan selamlayan 5 yaşındaki Murat Emin Summak, herkesin dikkatini çekti.
 Cumhuriyet Bayramı töreninin bitiminde askerlerin caddede ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganları ise vatandaşlar tarafından alkışlarla destek buldu.
ÇATAK’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Van’ın Çatak ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Orta Okulu’nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Feyyaz Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, İlçe Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdür M. Salih Taş, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Feyyaz Aydoğdu ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, öğrenci ve halkın bayramını kutladılar. Ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu; “Milletimize büyük armağan olan cumhuriyeti; ilanın 91. yılında sizlerle birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyim. Ne mutlu ki bugün üzerinde yaşadığımız aziz vatanımız cennetten bir köşedir. Gerçekten yer aldığımız bu coğrafya oldukça önemli ölçütte; gerek jeopolitik gerekse ekonomik cazibeyi haizdir. Ancak bu nedenlerledir ki yüzlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Yine de tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunlar daima tersine ve boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar ve oyunlar da yüce Mevla’nın yardımıyla bozulmaya mstehaktır” dedi.
Şiirlerin okunmasının ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra resmigeçit töreni ile program sona erdi.
ARDAHAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
Ardahan’da Cumhuriyetin 91. kuruluş Yıl dönümü coşku ile kutlandı.
Her yıl Cumhuriyet Bayramı'nı karla karşılayan Ardahan'da bu sefer güzel ve sıcak bir hava hakimdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ardahan Valisi Ahmet Deniz bir konuşma yaptı. Deniz konuşmasında, ’’91. Yıldönümünü milletçe, büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur. 91 yıl önce çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, sosyal ve ekonomik alanda birçok yeniliklere ve değişimlere yol açmıştır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlükler alanında önemli gelişmeler olmuştur. Bu gelişmeler çerçevesinde Türkiye bölgemizin en istikrarlı ülkesi olarak zorda kalan herkesin sığınacağı güvenli bir liman olmuştur. Ülkemizin de istikrarlı büyümesi bazı dış güçleri rahatsız etmektedir. Bu güçler, terör örgütünü kullanarak Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmak için çalışmakta ve birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. Ancak şunu bilmeliler ki, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli’nin sevgi ve hoşgörü tohumlarıyla yoğrulan bu topraklarda binlerce yıldır devam eden kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, bizler milli ve manevi değerlerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece yarınlar aydınlık olacaktır.’’ dedi.
 . Geleceğe yön vermek için tarihimizi iyi bilmek ve anlamak hepimizin görevi olduğunu söyleyen Deniz, ’’Türkiye Cumhuriyetinin hangi zor şartlar altında kurulduğunu hepiniz çok iyi bilmelisiniz. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak, sosyal ve ekonomik alanda gelişmesi için çok ama çok çalışmalısınız. Bu ülke sizlerin gayreti ve çalışkanlığı ile büyüyecek ve dünyada ki gelişmiş ülkeler arasında yer alacaktır. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz. Geleceğe yön vermek için tarihimizi iyi bilmek ve anlamak hepimizin görevidir. Geçmişini bilmeden büyük olmak, büyük hedeflere ulaşmak mümkün değildir.’’ diye konuştu.
 Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalar tören yürüyüşü ile tören sona erdi. Kutlamalara vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.
IĞDIR'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Cumhuriyetin 91. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır'da da coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Iğdır Valisi Davut Haner ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu’nun Iğdır Valiliği'nde bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ardından Zübeyde Hanım Bulvarı'nda devam eden program kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Iğdır Valisi Pek ve Garnizon Komutanı Kalyoncu, törene katılanların bayramını kutladı.
Törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajlarının okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Haner; 91. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın bağımsız ve müstakil yaşama arzusu ile elde edilmiş büyük bir gün olduğuna vurgu yaptı. Haner, "Hedefleri tam baştan beri muasır medeniyet seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varabileceğimizi görmüştür. Kemal Paşa'nın 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" dedi.
 Kutlamalar geçiş töreni ile son buldu.
 

 
Kasım karla geliyor
 
Güngör’den anlaşılmaz tercih
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den mahçupyan tepkisi
Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ...
Cumhuriyet kutlamalarında 1 gözaltı
. Kutlama programı sonrasında tören alanına giren ve kendini ‘Mehdi’ olarak ...
Pasinler milli coşkuda buluşuyor
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. yıl dönümü etkinlikleri ülke genelinde ...
 
Karlıova’da bölücü saldırısı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde silahlı bir grup tarafından özel bir şirkete ait iş makinesi yakıldı.
Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı
Valilik kararıyla ulaşıma kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu yeniden açıldı.
AHİMED üyeleri ARÜ’deydi
Ahıskalı Öğrenciler, Mezunlar ve Mensuplar Derneği (AHİMED) ve Ardahan ...
 
Emniyetten kaçakçılara darbe
Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde durdurulan ve sürücülüğünü H.K.(40) ...
90 bin şehit için 90 bin fidan dikildi
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Hareketinde şehit olan 90 bin askerin ...
Doğu’da ‘Altın Portakal’ coşkusu
Türkiye’den ve dünyadan en yeni ve başarılı örnekleri sinemaseverlerle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva