Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, Erzurum'da sebze ve meyve üretiminde geçen yıllara göre olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, Erzurum'da kiraz, marul ve taze fasulye üretiminde son yıllarda önemli artışlar yaşandığını kaydetti.
Altun, yaptığı açıklamada Erzurum'da sadece buğday üretilmediğini, üreticinin çabası doğrultusunda bir çok ürünün üretilebileceğini kaydetti.
Altun, Erzurum'da özellikle kiraz, marul ve taze fasulye üretiminde artışlar yaşandığını belirterek şunları kaydetti:
"Kiraz üretimi 2002 yılında 10 bin 785 ton iken, son bir yıl içinde 21 bin 885 tona yükseldi. Kiraz üretiminde, son 8 yılda yüzde 103'lük artış söz konusu. Taze fasulye üretimi ise, 2002 yılında 4 bin 643 ton iken, son yıllarda bu oran 7 bin 69'a çıktı, taze fasulye üretim oranı yüzde 52 oranında artış gösterdi. Marul üretiminde de önemli bir artış söz konusu, 2002 yılında 851 ton marul üretilirken, son yıllarda marul üretimi bin 666 oldu. Bu alandaki üretim yüzde 95 arttı" dedi.
Erzurum'da tarım üretiminde iklim konusundaki ön yargının aşılmasının önemine değinen Altun, söz konusu verilere bakıldığında Erzurum'un sebze ve üretimine de uygun olduğunu sözlerine ekledi.